Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Villanyautó vezette fel a Magyar kerékpáros Körverseny mezőnyét
2021.05.17.
Esemény

Villanyautó vezette fel a Magyar kerékpáros Körverseny mezőnyét

A ŠKODA hosszú évek óta kiemelt támogatója a kerékpársportnak, így neves kerékpárversenyeken is rendszeresen feltűnnek a mezőnyben járműveik. A hazai szurkolók a május 12-én rajtoló Tour de Hongrie-n már az elektromos hajtású ŠKODA ENYAQ iV-t láthatták a mezőny élén.

Skoda

Egyértelmű, hogy egy tisztán elektromos autó kevésbé szennyezi a környezetet, azonban ezek az előnyök hatványozódnak, ha egy kerékpárverseny autóját cserélik le villanyautóra. Ennek a jó példának köszönhetően a ŠKODA ENYAQ iV mögött haladó versenyzőknek nem kell többé belélegezniük a káros kipufogógázokat.

Az ENYAQ iV 2020-ban már hegyi szakaszokon is bizonyított a Tour de France és a Vuelta a Espana kerékpáros verseny mezőnyében. A gyors, 125 kW-os töltés és az akár 510 kilométeres hatótávolságnak köszönhetően az ENYAQ iV helyt áll még a kerékpárversenyek mostoha körülményei között is. Háromféle akkumulátorral kapható: 55, 62 és 82 kWh-s kapacitással. Ezekből ered a különböző változatoknak a jelölése is: 50, 60 és 80 - ez határozza meg a különböző ENYAQ iV modellek erejét és hatótávolságát is.

Az ENYAQ iV nagy előnye, hogy kezdetektől elektromos modellnek tervezték, így az akkumulátorcellák a padlóba kerültek beépítésre. Emiatt tágasabb lett az utastere is. Kerékpáros versenyek háttértámogatására, így versenybírói járműnek is ideális választás ez a modell.

A ŠKODA We Love Cycling 2004 óta támogatja kísérőautókkal a világ legnagyobb kerékpárversenyeit és 2020 óta támogatja a magyar Tour de Hongrie egyhetes versenyét is ŠKODA  WLC színekben. A mezőnyben az évek során az OCTAVIA és a SUPERB modellek domináltak, de mellettük a jövőben egyre több ENYAQ iV bukkanhat fel.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.