Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Vegyesvállalattal bővíti HoppyGo autómegosztó platformját a ŠKODA AUTO DigiLab
2018.04.23.
Újdonság a ŠKODA-ról

Vegyesvállalattal bővíti HoppyGo autómegosztó platformját a ŠKODA AUTO DigiLab

A HoppyGo platform és a cseh Leo Express szállítási vállalat SmileCar mobilitási szolgáltatójának fúziója a privát autómegosztást (carsharing) az autóbusz- és vasúti közlekedéssel kapcsolja fejlett hálózatba. Az ügyfelek a jövőben a teljes körű mobilitási koncepció minden ajánlatát egyetlen okostelefonos alkalmazás segítségével foglalhatják le, illetve számolhatják el. A vegyesvállalat révén a HoppyGo Csehország egyik legnagyobb autómegosztó szolgáltatójává lép elő. Mivel a HoppyGo továbbra is a ŠKODA AUTO DigiLab márkájaként működik, a ŠKODA AUTO Csehország egyik legnagyobb peer-to-peer autómegosztó szolgáltatójává válik. A vállalat ezzel újabb lépést tesz az autógyártótól a teljes körű mobilitási szolgáltató felé vezető úton.

SKODA

„A ŠKODA a járművek és szolgáltatások egységes rendszereként tekint a mobilitásra. A ŠKODA AUTO DigiLab következetesen valósítja meg e koncepciót, ahol a legkülönfélébb új üzleti modellek születnek” – fejtette ki Andre Wehner, a nagy hagyományokra visszatekintő cseh vállalat digitális igazgatója. „A ŠKODA AUTO DigiLab új vegyesvállalata két fontos elemet valósít meg a gyakorlatban: a Shared Economy koncepcióját és többféle közlekedési eszköz hálózatba kapcsolásával a multimodális mobilitást” – folytatta Andre Wehner a vegyesvállalat prágai prezentációja alkalmával.

Amint Jarmila Plachá, a ŠKODA AUTO DigiLab vezetője kiemelte: „Az egyenrangú hálózatban működő (peer-to-peer) autómegosztás a mobilitás egyik legjelentősebb trendje. A HoppyGo vegyesvállalat révén most a multimodális szállítással bővítjük e koncepciót. A HoppyGo fontos lépés az átfogó mobilitási szolgáltatások fejlesztésében” – hangsúlyozta Jarmila Plachá.

„Közös projektünk a szállítás minden jelenlegi kihívására kínál megoldást, legyen éppen szó annak hosszú távú fenntarthatóságáról, a városok infrastrukturális korlátairól vagy éppen a tömegközlekedéssel való elérhetőség kérdéséről. Célunk, hogy a HoppyGo autómegosztás az egész közép-európai régióban elérhetővé váljon, különösen a Leo Express vonatok és autóbuszok megállóhelyein” – fejtette ki Peter Köhler, a Leo Express igazgatótanácsának elnöke.

A ŠKODA AUTO ma a prágai Smart Mobility Hackathon megnyitóján mutatta be új vegyesvállalatát. A ŠKODA AUTO DigiLab által partnerként és társszervezőként támogatott verseny során a résztvevő csapatok a jövő egyéni mobilitásának kreatív ötletein és projektjein dolgoznak.

A ŠKODA AUTO DigiLab elsőként Prágában indította el HoppyGo szolgáltatását, s azóta Csehország egyik legnagyobb privát carsharing-platformjává fejlesztette. Az autómegosztó szolgáltatás keretében az autójukat privát úton bérbe adni kívánó járműtulajdonosok és az autóbérlet iránt érdeklődők a carsharing-alkalmazás révén gyorsan és egyszerűen találhatnak egymásra. A járműflottában a ŠKODA különböző modelljei mellett más márkák is megtalálhatók.

A vasúti és távolsági autóbusz közlekedés bevonásával, valamint a SmileCar carsharing-platform integrálásával immár új szintre bővült a kínálat. A HoppyGo felhasználói már multimodális közlekedési kapcsolatokra is hívhatnak le javaslatokat mobiltelefonos alkalmazásukra, amelyek alapján többféle közlekedési eszköz kombinációját is igénybe vehetik. A hosszútávú autóbuszos vagy vasúti utazást követően így akár privát személygépkocsit is bérelhetnek úti céljuk eléréséhez. Ennek megfelelően mind több felhasználó helyezi el járművét autóbusz- és vasútállomások környékén. A vegyesvállalat révén már több mint 750 gépkocsi áll rendelkezésre, amelyek köre egyre bővül. A carsharing-kínálat elsősorban a fiatal felhasználókat célozza, akik számára mindinkább háttérbe szorul a saját gépkocsi vásárlása, éppolyan vonzó azonban azoknak is, akik ugyan nem mondanak le a saját autóról, ám az új mobilitási koncepciók felé is nyitottak.

ŠKODA AUTO DigiLab – az innovációs erő és a digitális fejlesztési kompetencia együttese

A digitalizáció és a connectivity egyaránt a ŠKODA „Stratégia 2025” programjának alappillére. E jövőbemutató koncepció mentén kíván felkészülni a ŠKODA AUTO a vállalat és az autóipar átalakulására, amely során a ŠKODA AUTO DigiLab a digitális megoldások, szolgáltatások és technikák központi fejlesztőműhelyeként szolgál. A HoppyGo – akárcsak maga a ŠKODA AUTO DigiLab – szintén innovatív start-up cég. A ŠKODA „ötletgazdája” a start-upok világában működve keresi az együttműködés lehetőségeit az IT-szakma más kreatív vállalkozásaival.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.