Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Sikeres pénzügyi évet zárt a Volkswagen Truck&Bus
2018.04.12.
Újdonság a Volkswagenről

Sikeres pénzügyi évet zárt a Volkswagen Truck&Bus

A Volkswagen Truck&Bus haszonjárművek üzletága jelentősen növelte bevételeit és működési nyereségét a 2017-es pénzügyi évben. A bevételek 12,32 %-kal emelkedtek, és elérték a 23,9 milliárd eurót, ami az összes márkát érintő erős értékesítési növekedésnek köszönhető. A különleges tételek nélküli működési nyereség 26,8 %-kal nőtt, és elérte az 1,7 milliárd eurót, ami 6,9 %-os értékesítésre vetített működési hozamnak felel meg.

VW

Andrea Renschler, a Volkswagen Truck&Bus vezérigazgatója, a Volkswagen AG igazgatótanácsának tagja elmondta:„ A Volkswagen Truck&Bus csoport újabb sikeres évet zárt 2017-ben, és folytatni tudta az eddigi fejlődést. Pénzügyi mutatóink azt bizonyítják, hogy "Global Champion" stratégiánk lépésről lépésre hozza meg eredményeit. Minden nap újabb értékeket hozunk létre, ügyfeleink és a részvényeseink számára egyaránt.”

 

Erős növekedés a márkáknál

2017-ben minden márka erős növekedést produkált. A MAN Truck&Bus márka bevételei 8,6 %-kal emelkedtek, és elérték a 10 milliárd eurót, miközben a működési nyereség erőteljesen nőtt, és a 27,9 %-os növekedéssel elérte az 532 millió eurót. A Scania bevételei elérték a 12,8 milliárd eurót, ami 13,2 %-os növekedést jelent, míg működési nyeresége még erősebb volt, és elérte az 1,3 milliárd eurót. A 2016-ban Brazíliában bekövetkezett visszaesés után a Volkswagen Caminhões e Ônibus bevételei 2017-ben 32,5 %-kal nőttek, és elérték az 1,1 milliárd eurót. Noha a Volkswagen Caminhões e Ônibus a még mindig gyenge kereslet és az erős verseny miatt még nem nyereséges, a magasabb bevételek és a hatékonysági programok 44,7 %-kal , 105 millió euróra csökkentették a veszteségeket.

 

Minden régióban stabil növekedés volt 2017-ben

Majdnem minden régióban pozitív eredményeket sikerült elérni. A Csoport 114 820 gépkocsit értékesített az EU28+2 régióban (a 28 EU tagállamban, Norvégiában és Svájcban), ami 1,6 %-os növekedést jelentett 2016-tal összevetve. Oroszországban több mint kétszeresére nőtt az értékesítés, és elérte a 11 300 gépkocsit, ami 130,6 %-os növekedést jelent. Az eredmény a csökkenő inflációs rátának, a növekvő keresletnek, és az ország gazdasági egyensúly felé történő elmozdulásának volt tulajdonítható.

Dél-Amerikában az értékesítés 28,5 %-kal nőtt, és elérte a 34 620 egységet, ami többek között a Csoportnak a brazil teherautó üzletágban elért piacvezető szerepének volt köszönhető. A pozitív fejlemények az ázsiai-csendes óceáni térségben főként a kínai piacon bekövetkezett kedvező eredményeknek tudható be, itt az értékesítés 21,1 %-kal emelkedett, mennyisége 17 170 darab volt.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.