Újdonság a Volkswagenről
2018.08.07.

Ralf Brandstätter lett a Volkswagen márka operatív igazgatója

Ralf Brandstättert (49), a Volkswagen márka igazgatótanácsának a beszerzés területéért felelős tagját választották a márka operatív igazgatójának (Chief Operating Officer – COO), aki 2018. augusztus 1-jével kezdődően tölti be ezt a pozíciót. Ez az újonnan létrehozott pozíció megfelelő kereteket ad Brandstätter számára, hogy a márka működésével kapcsolatos tevékenységeket irányítsa. Ezzel együtt továbbra is ő marad a márka igazgatótanácsának a beszerzés területéért felelős tagja.
VW

A Volkswagen vezérigazgatója, Dr. Herbert Diess így nyilatkozott a kinevezéssel kapcsolatban: „Ralf Brandstätter kiemelkedő kereskedelmi és műszaki területen szerzett szakértelemmel rendelkezik. A most létrehozott operatív igazgatói pozíción keresztül jelentősen hozzájárul majd a Volkswagen márka további fejlődéséhez. Szeretnék továbbá köszönetet mondani Frank Welschnek. A Volkswagen márka igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős vezetőjeként ellátott széleskörű feladati mellett átmeneti jelleggel számos egyéb funkciót is betöltött és biztosította a márka sikeres üzletmenetét egy kulcsfontosságú időszakban.”

Ralf Brandstätter Braunschweig városában született 1968. szeptember 8-án. Kezdetben a Volkswagen braunschweigi üzemében helyezkedett el lakatosként. Majd gazdasági mérnöknek tanult és 1993-ban csatlakozott a Volkswagen Csoport csapatához. Számos nemzetközi projektet vezetett a beszerzés területén, majd a Volkswagen AG igazgatótanácsának titkárságán dolgozott igazgatótanácsi referensként. 1998-ban a karosszéria és az erőátviteli berendezések alkatrészeihez szükséges fémbeszerzések felelőse lett, majd 2003-ban új járművek gyártásáért felelős projektmenedzserként kapott feladatot. 2005-ben Spanyolországba költözött és a beszerzés vezetőjeként dolgozott. 2008-ban ő lett a SEAT igazgatótanácsának a beszerzés területéért felelős tagja. 2010-ben Brandstättert a Külső beszerzési csoport vezetőjévé választották. 2012-től ő vezette a Csoport új modellbevezetéshez kapcsolódó beszerzéseit és 2015. októberétől a Volkswagen AG vezető képviselőjeként végzi munkáját. Brandstätter 2015. decemberétől irányítja a Volkswagen márka igazgatótanácsában a beszerzés területét.