Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Pozitív közbenső értékelés a Jövőre Szóló Megállapodás első éve után
2017.11.20.
Újdonság a Volkswagenről

Pozitív közbenső értékelés a Jövőre Szóló Megállapodás első éve után

A Volkswagen márka a siker útján halad a Jövőre Szóló Megállapodással. Ezt a közbenső értékelést adta az igazgatótanács és az általános munkatanács (General Works Council) 12 hónappal a megállapodás aláírása után.

VW

Eddig 1,9 milliárd eurós hatékonysági megtakarítást ért el a vállalat, ami a 2017-re kitűzött cél 96 százalékának felel meg. A részleges előrehozott nyugdíjazást tekintve a Volkswagen ugyancsak a megfelelő pályán halad, a 2020-ig kitűzött cél 94 százalékát máris teljesítve. A Jövőre Szóló Megállapodás fekteti le az alapját a Volkswagen márka “Transform 2025+” stratégiájának. 2020-tól ez a stratégia várhatóan évi 3,7 milliárd eurós pozitív hatással lesz a bevételekre, és jelentősen javítja majd a márka hatékonyságát és versenyképességét. 

Herbert Diess, a márka igazgatótanácsának elnöke úgy fogalmazott: „Jelentős előrehaladást értünk el a Jövőre Szóló Megállapodással, de még így is nehéz út áll előttünk. Hatékonyabb termelékenység, optimalizált munkafolyamatok és karcsúsított, erőteljes struktúrák az üzlet minden területén – mindez elengedhetetlen lesz ahhoz, hogy tartósan biztosíthassuk a Volkswagen jövőbeni életképességét. Intenzíven fogunk dolgozni mindezeken a következő néhány évben.”

 Az általános munkatanács (General Works Council) vezetője, Bernd Osterloh, hangsúlyozta: „A Jövőre Szóló Megállapodás igazi sikertörténet. Már nyilvánvaló, hogy a 2017-re kitűzött hatékonysági céljainkat el fogjuk érni, és a jelek arra mutatnak, hogy 2018-ban is erre számíthatunk. Mindazonáltal a Jövőre Szóló Megállapodás több ezer munkatársunk jelentős erőfeszítéseinek eredménye is egyben, akik támogatták ezeket a változtatásokat, vagy új feladatokban vettek részt. Az ő eltökéltségük a Volkswagen jövőjének biztosítéka.”

Dr. Karlheinz Blessing, az igazgatótanács személyügyekért és az IT területéért felelős tagja elmondta: „A Jövőre Szóló Megállapodás egyik kulcsfontosságú eleme a személyzeti átalakítás. Jelentős haladást értünk el ezen a területen. A részleges előrehozott nyugdíjazást tekintve 2017 év végéig elérjük az eredetileg 2020-ra célként kitűzött 9200 aláírt szerződést. Lecsökkentjük a munkaerőt azokon a területeken, amelyek a jövőben már nem lesznek életképesek, és az ideiglenes munkavállalók számát is csökkentjük. Emellett sikeresen megkezdtük a pozíciók fejlesztését és a dolgozók képzését a jövő-orientált területeken.”

A Jövőre Szóló Megállapodás, amely 2016 novemberében jött létre, fekteti le az alapját a Volkswagen “Transform 2025+” stratégiájának. Ezzel a stratégiával a márka következetesen halad a „Jövő felé”. A “Transform 2025+” célja, hogy számottevően javítsa a Volkswagen nyereségességét, jelentősen növelje a hatékonyságát és nemzetközi jelenlétét, egyúttal látványosan bővítse a modellkínálatát, ahogy rohamléptekben halad előre az e-mobilitás, a digitalizáció, a hálózatba kapcsolt járművek és az automatizált vezetés terén.

A Jövőre Szóló Megállapodás a megtakarításokat és a hatékonyság-növelést szolgálja minden területen és telephelyen; 2020-tól mindez várhatóan évi 3,7 milliárd eurós pozitív hatással lesz a bevételekre, ezen belül 3 milliárdos többlet Németországban jelentkezik majd. A megállapodás részeként méltányos feltételekkel akár 23 ezer állást is megszüntethet a cég Németországban, ugyanakkor 9000 új, jövőorientált munkahelyet hoz létre.

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.