Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Öt aranyszabály az autós nyaralás előtt
2019.07.08.
Das WeltAuto hírek

Öt aranyszabály az autós nyaralás előtt

Június közepén véget ért a tanítás, megkezdődött tehát a szabadságolások ideje. A családok jellemzően ilyenkor indulnak útnak, a statisztikák alapján legalább 50 százalékuk autóval teszi mindezt. Mivel a hazai járműállomány átlagéletkora 14 év feletti, jó eséllyel többen idős gépkocsival veszik nyakukba a sátorfát, amely alapvetően nem jelent problémát, feltéve, hogy megfelelően felkészítették a gépkocsit az utazásra. A Das WeltAuto öt pontban összeszedte, figyeljünk oda, ha négykeréken vágunk neki a nagyvilágnak.

weltauto

Hónapokat készülnek a családok az egy-kéthetes kikapcsolódásuk előtt az utazásra, hiszen jó érzés kiszakadni a mindennapokból egy rövid időre, így az iskola szünet kezdetével sokan indulnak útnak, hogy kipihenjék az egész éves fáradalmaikat. A Gfk Hungária korábbi elemzéséből már kiderült, hogy a hazai lakosság 54 százaléka tervez nyári kirándulást, és a legnépszerűbb utazási eszköznek továbbra is az autó számít. Mivel sokan mennek kocsival, fontos tudni, hogy mire érdemes odafigyelnünk az indulás előtt, mert ahhoz, hogy a tervek szerint célba érjünk megfelelő előkészületekre van szükség.

 

1. Vizsgáltassuk át a gépkocsit egy márkaszervizben

A márkaszervizek évszakonként kínálnak az adott időszaknak megfelelő átvizsgálást, amely során néhány ezer forintból felmérhetjük autónk állapotát. Amennyiben szükséges, itt orvosolni is tudják a problémákat. Fontos, hogy a futómű, az abroncsok, a fékek, a légkondicionáló megfelelő állapotban legyen az utazás előtt, de ugyanúgy lényeges, hogy ellenőrizzék a folyadékok szintjét (pl. fék, hűtő, ablakmosó), az izzókat és a pótkerék állapotát. A guminyomást a csomagok és az utasok számának megfelelően korrigáljuk, amennyiben többen utazunk a gépkocsiban, sok holmival, nagyobb nyomásra van szükség a kerekekben. Alacsony nyomás esetében a gumik szabálytalanul kophatnak, és szélsőséges helyzetben az alakváltozásból eredő súrlódás miatt felmelegedő abroncsok akár fel is robbanhatnak.

 

2. Ellenőrizzük a kötelező és a javasolt tartozékokat

Az autóban kötelező magunkkal vinni egy elsősegélydobozt és az elakadásjelző háromszöget, több országban elvárás a tűzoltókészülék, javasolt a láthatósági mellény, az izzókészlet és a vontatókötél. 

 

3. Kössünk biztosítást

Az indulás előtt kössünk nemzetközi biztosítást a gépjárműre, és ne feledkezzünk el az utasok betegség és poggyász biztosításáról sem, mert ezek hiánya komoly költségeket vonhat maga után.

 

4. Pakoljuk be szakszerűen a csomagokat

Hirtelen fékezésnél vagy egy balesetnél komoly problémát okozhatnak a rosszul rögzített csomagok, éppen ezért érdemes odafigyelnünk arra, hogyan pakolunk. Tegyük alulra a nagyobb, nehezebb holmikat, felülre mehetnek a kisebb, könnyebb pakkok. Az éles tárgyakat rögzítsük hevederrel, s a csomagtartó tartalmát fedjük le egy pokróccal. Amennyiben az utastérben is nagyobb tárgyat szállítunk, akár biztonsági övvel le is köthetjük azt, a kisebb tárgyakat helyezzük el az erre kialakított rekeszekbe, kesztyűtartóba. De arra is figyeljünk, hogy az utasok, legfőképp a gyerekek szabályosan foglaljanak helyet a kocsiban.

 

5. Ezekre figyeljünk az utazás során

Mielőtt útnak indulunk, nézzünk utána a külföldi országok szabályainak, mert azok nem ismerete nem ment fel minket az elkövetett szabálysértések alól. Azt is térképezzük fel, hol, milyen autópálya matricára lesz szükségünk. Még otthon tápláljuk be a célállomásunkat a navigációba, s ügyeljünk arra is, hogy engedélyezzük az autópálya használatot a szoftver számára. Menetközben ne arra menjen ki a játék, hogy minél kevesebb megállással érjük el a célállomást, hanem iktassunk be pihenőket.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.