Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Négykerekű segítség az esélyteremtő munka kiterjesztéséhez
2023.05.14.
Aktuális

Négykerekű segítség az esélyteremtő munka kiterjesztéséhez

Az Ökumenikus Segélyszervezet hazai szociális segítő munkájának egyik legfontosabb célkitűzése a hosszú távú esélyteremtés, mely tevékenységben kiemelt helyen áll a gyermekek komplex készség- és képességfejlesztése, illetve a családok felzárkózásának munkaerőpiaci programokkal történő elősegítése. Jól példázza ezt a Vizsolyban létrehozott varroda is, amit mai napon Lévai Anikó jószolgálati nagykövet is meglátogatott. Az esélyteremtő programokat minél több intézményében szeretné megvalósítani a Segélyszervezet, aminek alapvető feltétele a mobilitás. Ebben nyújt hathatós segítséget a Mercarius Flottakezelő Kft. és a Porsche Hungaria Kft.

POHU

Az együttműködés részleteit május 9-én, az Ökumenikus Segélyszervezet vizsolyi Jelenlét Pontján tartott sajtótájékoztatón ismertették, ahol stratégiai együttműködés aláírásával vette kezdetét a partnerek közti mobilitási együttműködés. Ennek keretében átadták azt a 2 személyautót, melyeket a következő két évben használhat a Segélyszervezet esélyteremtő munkájának kiterjesztéséhez. A támogatás ezenfelül kiterjed a karitatív szervezet munkája során fellépő szállítási, logisztikai kapacitási problémák megoldására, illetve hirtelen előállt krízishelyzet, vis maior (pl. természeti csapás okozta válsághelyzet, háborús helyzet stb.) esetén további járművek rendelkezésre bocsátására.


A rendezvényen részt vett Lévai Anikó az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója, Németh Balázs, a Porsche Hungaria Kft. ügyvezetője, Rónai-Horst László, a Mercarius Flottakezelő Kft. ügyvezetője, Dr. Szegedi Szabolcs, Vizsoly polgármestere és Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.


Németh Balázs kifejtette: „Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy Magyarország legnagyobb autóimportőreként komoly szerepünk legyen a társadalmi felelősségvállalásban. Maximálisan elismerjük az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját, példaértékűnek tartjuk mindazon szerteágazó segítő tevékenységüket, amit határainkon innen és túl végeznek. Nagy öröm a számomra, hogy együttműködésünket még szorosabbra fűzzük, a mai naptól a Mercarius Flottakezelő Kft-vel közösen a segélyszervezet stratégiai mobilitási partnerei lehetünk”.


Rónai-Horst László elmondta, hogy a Mercarius Flottakezelőnél nagyon fontosnak tartják, hogy 100%-ban magyar tulajdonú vállalatként helyi szinten aktívan felelősséget vállaljanak a bajbajutottak és szociálisan hátrányos helyzetűek támogatásában. A Mercarius célja a stratégiai partnerséggel, hogy lehetővé tegye a Segélyszervezet számára, hogy ott és akkor tudjon segíteni, ahol éppen a legnagyobb szükségük van rá.

Lehel László köszönetmondásában kiemelte, hogy hiánypótló támogatást jelentettek már a pandémia és a háború kitörését követő időszakban is a Mercarius közreműködésének köszönhetően biztosított gépjárművek. Nagy öröm, hogy a mostani együttműködés a hazai rászorulókat segítő munka területén folytatódik.


Esélyteremtés - A vizsolyi Jelenlét Pontról röviden

Az Ökumenikus Segélyszervezet megalakulása óta jelen van Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, intézményrendszerén keresztül segítve a régióban élő hátrányos helyzetű családok felzárkózását. A Segélyszervezet kiemelt célkitűzése a gyermekek szegénység okozta hátrányainak leküzdése, a lemaradások kialakulásának megelőzése, valamint a családok felzárkózásának elősegítése munkaerőpiaci programokkal.


A Segélyszervezet 2018 márciusában indította el modellprogramját Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű régiójában, a Gönci járásban. A program célkitűzése a mélyszegénységben élő családok integrációjának előmozdítása, és a szegénység újratermelődésének mérséklése. Annak érdekében, hogy az itt élő családok felzárkózását segítse, a Segélyszervezet állandó jelenléttel, komplex szolgáltatások kialakítását valósítja meg a térségben. A vizsolyi Jelenlét Pont többek között a következő esélyteremtő támogatásokat nyújtja: gyermekek fejlesztése, a helyi közösség életminőségét javító szolgáltatások biztosítása, mosoda működtetése, krízishelyzetek kezelése (egyéni esetkezelés, tanácsadás nyújtás), foglalkozások, készség- és képességfejlesztő programok, munkaerő-piaci fejlesztés, folyamatos szakmai jelenlét, szociális munka.


A Gönci járásban található Boldogkőújfalun, Felsődobszán és Vizsolyban hivatásos varrónő vezetésével rászoruló családok asszonyai varrnak az Ökumenikus Segélyszervezetnek felajánlott használt ruhákból termékeket. A Segélyszervezet által működtetett manufaktúrákban a helyi asszonyok a szakma elsajátítása mellett értéket teremtenek s közben összetartó közösséggé válnak. Ami a műhelyekben létrejön, az nemcsak egy termék, hanem esély is, a hétköznapok terhe alól kiszakadó, a közösségben, a fejlődésben utat kereső asszonyok számára.  


Szöveg: Ökomenikus Segélyszervezet.

Fotó: Vajda János/MTI

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.