Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Minden eddiginél több kiszállítást teljesített a Volkswagen Csoport 2017-ben
2018.01.23.
Újdonság a Volkswagenről

Minden eddiginél több kiszállítást teljesített a Volkswagen Csoport 2017-ben

A Volkswagen Csoport minden eddiginél több járművet szállított ki a 2017-es pénzügyi évben. Világszerte összesen 10,74 millió ügyfél választott a Volkswagen Csoport kínálatából új járművet magának. Ez a korábbi évvel összehasonlítva 4,3 százalékos bővülést jelent a konszern kiszállításait illetően. Decemberben jelentősen, 8,5 százalékkal közel egymillió darabra bővültek a kiszállítások.

VW

Matthias Müller, a Volkswagen Csoport igazgatótanácsának elnöke így kommentálta az eredményeket: „A minden eddigi eredményünket túlszárnyaló rekord elsősorban a Csoport márkái és dolgozói által nyújtott kiemelkedő csapatteljesítménynek köszönhető. Hálásak vagyunk ügyfeleiknek a bizalomért, amelyet ezek a számok tükröznek. 2018-ban is mindent megteszünk, hogy megfeleljünk a világ minden pontján élő ügyfeleink elvárásainak illetve igyekszünk túl is szárnyalni azokat."

A konszern több, mint 4,3 millió járművet adott át tulajdonosainak Európában a 2017-es évben, amely 3,3 százalékos bővülés 2016-hoz képest. Decemberben 338 700 (+3,1 százalék) új járművet vehettek át az ügyfelek, amelyből 97 500 (+ 5,0 százalék) a konszern hazai piacán, Németországban talált gazdára. Az Oroszországban tapasztalt fellendülés pozitív hatással volt az egész közép- és kelet-európai régióra, amely 13,2 százalékos bővülést eredményezett a teljes 2017-es évben. Oroszországban december hónapban összesen 21 000 járművet vehettek át tulajdonosaik, amely 25,8 százalékkal több, mint a tavaly decemberben regisztrált kiszállítások száma.

Az észak-amerikai térségben a kiszállítások száma 4 százalékkal 976 400 darabra emelkedett 2017-ben, ezek közül 625 100 járművet (+5,8 százalék) az Egyesült Államok piacán vehettek át az ügyfelek. Az Egyesült Államokban tapasztalt általános tendenciának megfelelően a decemberi eredmények 2,7 százalékos visszaesést mutattak, így ott a konszern 91 500 kiszállítással zárta a hónapot. Brazíliában 24 700 ügyfél (+2,4 százalék) vehette át új járművét a Volkswagen Csoport kínálatából. Az erősödő brazil piac által dominált dél-amerikai térségben a Volkswagen Csoport kiszállításai 23,7 százalékkal haladták meg a 2016-os évben regisztrált eredményeket.

Az ázsiai és csendes-óceáni térségben 2017-ben 4,3 százalékkal 4,5 millióra nőtt a kiszállítások száma, amelyből 4,2 millió új jármű (+5,1 százalék) Kínában talált gazdára a tizenkét hónapos periódus alatt. A konszern legnagyobb piaca igen erős növekedést produkált az év végén: egyedül december hónapban 460 100 új járművet vehettek át tulajdonosaik, amely 17,8 százalékos bővülés 2016 decemberéhez képest.

„Meghatározó beruházásokat eszközöltünk a holnap mobilitási megoldásainak – mint például az autonóm közlekedés, az új mobilitási szolgáltatások vagy a digitalizáció - kidolgozásába, amelyhez saját forrásainkból biztosítottunk tőkét. Ezzel egyidőben továbbra is dolgozunk a meglévő technológiák és járművek fejlesztésén. A nagyszerű kiszállítási eredmények megerősítenek bennünket abban, hogy ez a megfelelő hozzáállás.” – tette hozzá Müller.

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.