Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Megkezdődött a felfrissített ŠKODA FABIA gyártása Mladá Boleslavban
2018.08.16.
Újdonság a ŠKODA-ról

Megkezdődött a felfrissített ŠKODA FABIA gyártása Mladá Boleslavban

A ŠKODA AUTO augusztus 10-én megkezdte a felfrissített ŠKODA FABIA gyártását. Az átdolgozott sikermodell első sorozatgyártású példánya a márka székhelyén, Mladá Boleslavban működő üzemben gördült le a szerelőszalagról. A kisautó LED-technikájú fényforrásokkal szerelt, még vonzóbb orr- és farkialakítással, illetve korszerű kényelmi és biztonsági technikákkal érkezik, emellett gazdaságos 1,0 literes motorok kínálnak még több vezetési élményt.

skoda

Amint Michael Oeljeklaus, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának a termelés és a logisztika területeiért felelős tagja hangsúlyozta: „Csaknem 20 esztendeje vette kezdetét a ŠKODA FABIA Mladá Boleslav-i gyártása, most pedig a mindig is nagy népszerűségnek örvendő sorozatunk legújabb változata élvezheti a ŠKODA székhelyén működő gyár immár megszokottan magas termelési és minőségi színvonalának előnyeit. Átfogóan fejlesztettük tovább ŠKODA FABIA modellünket, amely új dizájnjával és technikáival kiválóan felkészült a jövőre.”

A ŠKODA FABIA immár 1999 óta a nagy hagyományokra visszatekintő cseh autógyártó egyik legkeresettebb modellsorozata. Már első generációja is világszerte 1 790 000 példányban talált gazdára, míg utódja 1 710 000 kiszállítása hasonlóan kiváló eredmény. 2017 júniusában már az 500 ezredik harmadik generációs Fabia gördült ki a Mladá Boleslav-i szerelőcsarnokból, mára pedig összesen több mint 4,1 millió kiszállított járművel a ŠKODA FABIA az OCTAVIA mögött a márka második legnagyobb darabszámban értékesített modellje. A ŠKODA a ferdehátú FABIA és a FABIA COMBI formájában két karosszériaváltozatban is kínálja népszerű kisautóját.

A ŠKODA FABIA legjelentősebb piaca Németország, ahol első nemzedéke 1999-es bemutatkozása óta 761 800 darabot szállítottak ki, míg a második helyen összesen 540 300 ügyfélkiszállítással hazai piaca, Csehország áll. A harmadik és a negyedik pozícióban eddig 335 200 autóval Nagy-Britannia, illetve 314 000 darabbal Lengyelország áll. Míg Nagy-Britanniában az ügyfelek 78 százaléka a ferdehátú modellt választotta, Csehországban a FABIA COMBI különösen népszerű – akárcsak Németországban, 43 százalékos részaránnyal.

A megújult ŠKODA FABIA számos újdonsággal írhatja tovább a sikertörténetet. Az átdolgozott kisautó hajtásrendszer-kínálatában négy éppoly pörgős, mint gazdaságos benzinmotor sorakozik, mindegyik háromhengeres, 1,0 literes konstrukció. A két MPI-erőforrás teljesítménye 44 kW (60 LE), illetve 55 kW (75 LE). A TSI aggregátok turbófeltöltést és közvetlen befecskendezést is tartalmazó, fejlett technikájuknak köszönhetően 70 kW (95 LE) vagy 81 kW (110 LE) teljesítménnyel állnak rendelkezésre. A két TSI-erőforrás benzinmotor-részecskeszűrővel készül, a négy motor közül a legerősebb pedig kívánságra hétfokozatú, közvetlen tengelykapcsolós sebességváltóval (DSG) is kombinálható.

Eleje és hátulja új dizájnmegoldásaival megjelenésében is felfrissült a ŠKODA FABIA. Első ízben szerepelnek a kisautó kínálatában LED-fényszórók és ugyancsak LED-technikájú hátsó lámpák. Az új tervezésű kombinált műszeregység, a műszerfal nemes hatású dekorbetétjei és az ülések kéttónusú kárpitozása révén az utasterében is folytatódik a FABIA külsejének elegáns összhatása. A még magasabb színvonalú biztonságról a sávváltást segítő rendszer (Blind Spot Detect), a hátsó keresztirányú forgalom asszisztens (Rear Traffic Alert) és a távfény-asszisztens (Auto Light Assist) gondoskodhat, amelyek a magasabb járműkategóriák jellemzőiként első ízben jelennek meg a ŠKODA FABIA választékában.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.