Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Májusban 66 ezernél több használt autó cserélt gazdát Magyarországon
2021.06.24.
Esemény

Májusban 66 ezernél több használt autó cserélt gazdát Magyarországon

Továbbra is óriási az érdeklődés a használt autók iránt: bár a 2019-es szintet még nem érte el a piac (mindössze pár százalékos az elmaradás), de így is több mint 66 ezer gépjármű talált új gazdára májusban. Az első öt hónap során 323 ezer autót írtak át használtan 2020-ban.

DasWeltAuto

Az idei év jóval stabilabban indult a használt autó piacon, mint 2020-ban, bár ebben az esztendőben már nem volt országosan elrendelt karantén, amely átmenetileg a teljes használt autó kereskedelemre kihatott. Idén stabilan 60 ezer fölött van az átírások száma, májusban pedig megszületett az idei legerősebb hónap: 66 094 gépjármű cserélt gazdát. Ez egyébként 2,8 százalékkal múlja felül a 2020-as adatot, ám 4,8 százalékkal elmarad 2019-hez képest.

Az első öt hónap során Magyarországon 323 336 autót írtak át magánszemélyek és kereskedők, ez mindössze 1 százalékkal marad el összesítésben a minden idők legtöbb értékesítését hozó 2019-es eredménytől. Januártól május végéig az Opel, a Volkswagen és a Suzuki volt a legkeresettebb márka, a hazai vevők legnagyobb arányban az alsó-középkategóriás modelleket, kisautókat és felső-középkategóriás gépjárműveket vásároltak.

„A márkakereskedői hálózatunkban azt tapasztaljuk, hogy az új autók hiánya miatt alternatívaként a fiatal, minőségi használt gépjárművek jelentenek megoldást.” – mondja Frank György, a Das WeltAuto márkaigazgatója. – „A vírushelyzet a mi területünkre plusz vevőket hozott, főképp azért, mert a feltételek nálunk szinte új autósak, így a finanszírozási lehetőségek sem térnek el igazán: autóink jelentős része ÁFÁ-s, tehát cégre is megvásárolható. Ráadásul sok esetben még gyári garanciát biztosítunk autóinkra.”

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.