Spirit Auto Kaposvár Hírek

Tapasztalja meg a tiszta barcelonai szabadság érzését. Ez a SEAT. Fedezze fel a sokszínű modelljeinket és találja meg álmai SEAT modelljét.

  1. Hírek
  2. Itthon is sikerpályán a SEAT
2018.09.03.
Újdonság a SEAT-ról

Itthon is sikerpályán a SEAT

Országos roadshow keretében mutatja be legújabb exkluzív modelljeit a SEAT, mely remek évet tudhat magáénak nemzetközi és hazai szinten egyaránt. A márka 8 legnépszerűbb modelljéből álló flotta a héten Budapestre érkezett, mely remek alkalmat kínált egy rövid áttekintésre a SEAT idei eredményeiről.

seat

A márka modelloffenzívája sikeresnek bizonyult, hisz 2018 első félévében mintegy 20 százalékkal tudta növelni eladásait, összesen 342 000 autót szállított ki partnereinek. A márka szinte minden piacán 20 százalékos növekedést regisztrálhatott, ezért is kiemelkedő a magyarországi eredmény, ahol a tavalyi év hasonló időszakához képest 40 százalékos bővülést sikerült elérni. Az augusztusi eredményeket vizsgálva a fejlődés még nagyobb, és átlépheti az 50 százalékot is. Ez egyben azt is jelenti, hogy az első 8 hónap elegendő volt ahhoz, hogy a tavalyi év teljes értékesítését is túlszárnyalják.

„Büszkék vagyunk az idei eredményeinkre – nyilatkozta Papp Zoltán a SEAT márkavezetője – annál is inkább, mert korábban az értékesítés jelentős részét alapvetően az IBIZA adta, addig idén ez a trend megfordult, és egy kategóriával feljebb lépve immáron a LEON a legnagyobb példányszámban eladott modellünk, míg második az ARONA, majd az ATECA következik, az IBIZA pedig jelenleg a negyedik pozíciót tudhatja magáénak a márkán belül. Érdekesség, hogy a LEON és az ARONA értékesítése az összen értékesített darabszám több mint 60 százalékát jelenti, míg az ATECA és IBIZA tudhat magáénak a további 20 százalékot.

Az év második felére a WLTP szabályozás miatt némi visszaesés várható az értékesítésben,  de várhatóan a legfontosabb modell-motor-váltó kombinációkra hamarosan megérkeznek a dokumentumok, és az autók ismét rendelhetők lesznek a konfigurátorban.  Ezzel együtt az év végéig tudjuk tartani a 30 százalékos fejlődést a tavalyi számainkhoz képest.”-tette hozzá a márkavezető.

A közeljövő is optimizmusra adhat okot a SEAT életében, hiszen a gyár ígéretei szerint az elkövetkező időszakban minden 6 hónapban bemutatnak egy-egy új modellt. Elsőként a SEAT TARRACO mutatkozik be még idén szeptember végén, és a modell előértékesítése is megkezdődhet az ősz folyamán, az első autók várhatóan februárra érkezhetnek meg.

A SEAT idén jelentette be, hogy a CUPRA modellsorozat önálló márkává válik, melynek első állomása a Cupra ATECA bevezetése lesz. A meglévő ATECA alapjaira épülő Cupra ATECA egyedi lesz a saját kategóriájában, hiszen a prémium márkákat nem számolva az első autó lesz ebben az SUV szegmensben, mely 300 lóerős motort kínál összkerék hajtással.

A 2019-es év második felében érkezik az új LEON modellcsalád egy 5 ajtós és egy kombi változattal. Ezek a modellek már alternatív hajtáslánccal, plug-in-hibrid változatban is elérhetőek lesznek, de 2020-ra az első teljesen elektromos autó is bemutatkozik 500 kilométeres hatótávolsággal.

A SEAT modellek iránt érdeklődőket egy 11 kereskedőből álló, stabil eredményeket produkáló hálózat várja.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.