Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Húsz évesnél idősebb autók is érkeztek az országba az első negyedév során
2019.05.07.
Das WeltAuto hírek

Húsz évesnél idősebb autók is érkeztek az országba az első negyedév során

Mindössze 3,5 százalékkal ugyan, de nőtt a használt autó import 2019 első negyedévében: januártól március végéig összesen 39.336 gépkocsi érkezett az országba – derült ki a Datahouse adataiból. Az import során legtöbben Volkswagent hoztak be az országba.

weltauto

Tavaly minden idők legtöbb használt autóját írták át hazánkban, összesen 765.782 tulajdonosváltást regisztráltak a hatóságok, s az import során is rekord született: 158.790 négykerekűt vásároltak a magyarok határon túlról. Ez utóbbi terület 2018 második félévében megtorpanni látszott, de a legfrissebb statisztikák alapján minimálisan ugyan, de 2019 első negyedévében tovább nőtt a behozott kocsik száma, amely 3,5 százalékkal volt magasabb a tavalyi év hasonló időszakához képest. Január elejétől március végéig így 39.336 – 61 százalékban 10 évnél idősebb – négykerekűt vásároltak külföldről a magyarok. Az öt évnél fiatalabb járművek aránya mindössze 18 százalék volt, viszont jócskán érkeztek 20 év fölöttiek is: közel 800 autó töltötte be ezt a kort az importot megelőzően.

A hazai vevők az alsó-középkategória modelljeit keresték leginkább (10.405 autó) a külföldi kínálatban, de a felső-középkategória (6.929 autó) és a MPV-k (Multi Purpose Vehicle), azaz az egyterűek (6.667 autó) kategóriája is népszerűnek bizonyult; egyúttal 270 luxusautó is érkezett hazánkba.

A márkák sorrendjét negyedév után a Volkswagen (4.496 autó) vezeti az Opel (4.061 autó) és a Ford (3.696 autó) előtt, a prémium autók közül az Audi negyedik (2.495 autó), a Mercedes hatodik (2.358 autó), a BMW hetedik (2.343 autó) az összesítésben. De jött például 31 Tesla, négy Bentley, három Ferrari és két Lamborghini is Magyarországra.

A típusonkénti sorrendet tekintve Ford Focusból importáltak legtöbbet (1.319 autó), melyet az Opel Astra (1.313 autó), a Volkswagen Passat (1.280 autó) és a Golf (1.204 autó) követett

A legtöbb import autó Budapestre (6.409 autó) és Pest megyébe (6.316 autó) érkezett, de jelentős volt a kereslet Bács-Kiskun megyéből (2.466 autó), Győr-Moson-Sopron megyéből (2.413 autó) és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből (1.886 autó) is a külföldi gépkocsik iránt. A legkevesebben Nógrád megyében (671 autó) döntöttek külföldi négykerekű mellett.

„Az autóimport kapcsán sokszor szembesülünk azzal, hogy a vásárlók jellemzően ismeretlen előéletű gépkocsit vásárolnak, óriási kockázatot vállalva ezáltal – vélekedett Frank György, a Das WeltAuto márkaigazgatója. – A szerződéskötést vagy az autó átvételét követően jön azonban számukra a felismerés, hogy milyen minőségű autóra költöttek el százezreket, rosszabb esetben milliókat, de akkor már késő, mert a külföldi vevőkön vagy a közvetítőkön kis százalékban kérhető számon például egy lekövethetetlen biankószerződésnek köszönhetően. Mi arra biztatunk mindenkit, hogy a hazai kínálatból válasszanak, és lehetőség szerint olyan kereskedőtől, amely garanciát is biztosít a használt autókra.”

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.