Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Gyorsabb, mint a Forma 1: a Volkswagen ID.R új rekordja Goodwoodban
2019.07.10.
Esemény

Gyorsabb, mint a Forma 1: a Volkswagen ID.R új rekordja Goodwoodban

Az első elektromos versenyautó, amely legyőzte a Forma 1-et: a Volkswagen ID.R  újra történelmet írt az autóversenyzésben a Goodwood Festival of Speed idei eseményén felállított új időrekorddal. Romain Dumas az Anglia déli részén lévő 1,86 kilométeres pályát  mindössze 39,9 másodperc alatt tette meg. Ennek során az 500 KW-os (680 lóerős) elektromos versenyautó 1,7 másodperccel megdöntötte a 20 évig érvényben levő rekordot. Az előző rekordot a híres hegymeneten Nick Heidfeld érte el 1999-ben egy 574 KW (780 lóerős) McLaren-Mercedes MP4 / 13-as, belső égésű motorral hajtott autóval.

VW

„A Goodwood Festival of Speed minden idők legjobb eredményének számító idejével  a Volkswagen ID.R  ismét megmutatta, hogy a Volkswagen elektromos motorral futó versenyautója még a legerősebb hagyományos hajtásokat  is felül tudja múlni” - mondta Sven Smeets,  a Volkswagen Motorsport igazgatója, majd hozzátette „Romain Dumas kihasználta az ID.R teljes potenciálját ezen a rövid, de trükkös pályán. Dumas a Pikes Peak-en aratott győzelme  és a Nürburgring-Nordschleife- i pályán  beállított e-rekordja után most újabb mérföldkőhöz érkezett az elektromos mobilitás terén. Egész csapatunk kiváló teljesítményt nyújtott, amelynek  egyébként csak kis ideje  volt arra, hogy az ID.R könnyített változatát megismerje,  és részt vegyen a „Sebesség Fesztivál” programjában. ”

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy az ID.R-rel  Goodwoodban fel tudtam állítani ezt a rekordot.  A rövid hegymenet  nagyon különleges kihívást jelent, és mivel a pálya ilyen rövid, nem engedhettem meg magamnak, hogy a legkisebb hibát sem,  mert az ID.R finomhangolásában minden részletnek tökéletesnek kellett lennie. Ez különösen nagy kihívást jelentett, mivel előzetesen nem tudtunk tesztelni ezen  az úton”- mondta Romain Dumas, aki korábban 2018-ban ugyanezen a helyszínen ért el összetett győzelmet elektromos hajtással.

 

Az ID.R sprint verziója megdönti a Forma 1-es rekordot

A Volkswagen Motorsport az ID.R-t a „Goodwood Festival of Speed-en  történő induláshoz alakította át. Így többek között az elektromos versenyautó legújabb változata könnyebb volt, mint az autó, amelyik a Pikes Peak-en  és a Nürburgringi-i pályán rekodot állított fel. „Kisebb akkumulátort használtunk, mint a Nürburgringen,  és optimalizáltuk a teljesítményt. Ennek egy példájaként az ID.R új sprint-verziójának súlya a gépkocsivezetővel együtt   kisebb volt mint 1000 kg”- mondta François-Xavier Demaison, a Volkswagen Motorsport műszaki igazgatója. Az ID.R a rekord-futamot a Nürburgring nagysebességű szakaszaira tervezett DRS nélkül tette meg, mivel a goodwoodi pálya  tulajdonságainak fényében ez felesleges lett volna.

A Bridgestone, mely technológiai partnerként részese volt a Goodwoodban 1999-ben elért rekordoknak, ez alkalommal is speciális gumiabroncsokat szállított az 1,86 kilométeres sprinthez. „Büszkék vagyunk arra, hogy részt vehettünk ebben a  projektben, a új goodwoodi rekord felállításában. Annak érdekében, hogy a Volkswagen ID.R a legjobb gumiabroncsokat használhassa, kifejlesztettük a Bridgestone Potenza slick abroncs egy különösen puha változatát”- mondta Mark Tejedor, az OE Bridgestone EMEA alelnöke. „Örülünk annak, hogy 20 év után még mindig  Bridgestone  gumiabroncson fut a rekordot felállított autó.”

 

Mintegy 180 000 látogató fedezte fel az ID.R családot

A hétvégén  körülbelül 180 000 látogató vett részt a Goodwood Festival of Speed-re. A pályán zajló versenyen túl, a Volkswagen bepillantást engedett az elektromos mobilitás jövőjébe is. A márka ugyanis most állította ki először nyilvánosan  az ID.3-at1, amely 2020-ban az új ID. család  első tagjaként  kerül majd piacra.  Ám nem csupán ez az újdonság volt látható, mert a Volkswagen  bemutatta teljesen új elektromos sorozatának más jövőbeni változatait is  az ID.BUZZ és az ID.VIZZION  tanulmányok formájában.

1Ez a  gépkocsi még nincs kereskedelmi forgalomban Európában. 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.