Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Elkészült a 250 000-ik KODIAQ: egy új mérföldkő a ŠKODA SUV járművek történetében
2018.10.02.
Újdonság a ŠKODA-ról

Elkészült a 250 000-ik KODIAQ: egy új mérföldkő a ŠKODA SUV járművek történetében

Ma, a ŠKODA AUTO Kvasiny-i üzemében elkészült a 250 000-ik KODIAQ. A ŠKODA első nagyméretű SUV modelljének, melyet 2016 őszén mutattak be csupán két évre volt szüksége, hogy elérje a negyedmilliós darabszámot. Ma, a KODIAQ a cseh márka egyik legnagyobb darabszámban eladott típusa és töretlenül tovább írja sikertörténetét: csak az idei év első nyolc hónapjában több, mint 100 000 jármű talált gazdára.

skoda

Michael Oeljeklaus, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának gyártásért és logisztikáért felelős tagja szerint, „Ha azt nézzük, hogy a ŠKODA KODIAQ modellt csak két évvel ezelőtt mutattuk be, a 250 ezres gyártási darabszám hatalmas eredménynek számít. A KODIAQ megváltoztatta a ŠKODA márkaimázsát és ezzel ösztönzi a többi modell eladását is.”

A nagyjából 23 hónap alatt legyártott 250 000 darab járművel a ŠKODA KODIAQ egyike a cseh gyártó világszerte elért növekedése hajtóerejének. Két évvel ezelőtt, 2016 szeptemberében a márka első nagyméretű SUV modellje kigördült a reflektorfénybe a berlini ‘Kraftwerk’ esemény helyszínén. A KODIAQ a Párizsi Motor Show-n ünnepelte kiállítási premierjét ugyanabban a hónapban, gyártása pedig a Kvasiny-i gyárban kezdődött 2016-ban. A ŠKODA Connect connectivity szolgáltatásai, amelyek mára gyakorlatilag a márka összes modelljének felszereltségéhez hozzátartoznak, szintén a KODIAQ modellben mutatkoztak be először. A  250000-ik KODIAQ egy acélszürke színű SPORTLINE változat. A mérföldkőnek számító darab egy francia vásárlóhoz kerül majd.

A ŠKODA KODIAQ modellt jelenleg hat autógyárban készítik. A Kvasiny-i üzemen kívül a kínai Changshában, az orosz Nyizsnij Novgorodban, az indiai Aurangabadban, az ukrán Solomonovóban és a kazahsztáni Uszt-Kamenogorszkban készül.

A márka első nagyméretű SUV modellje elkápráztat a hétköznapi használhatóságával, kitűnő ár-érték arányával, kivételesen nagy tereivel, a ŠKODA Connect innovatív connectivity szolgáltatásaival, és a legkorszerűbb biztonsági és kényelmi berendezéseivel.

A KODIAQ megnyerő külsejével bizonyította, hogy a ŠKODA sikeresen ültette át kifejező dizájnját a SUV szegmensre is. A KODIAQ modellre szintén jellemzőek a ŠKODA járművein megszokott karakteres, letisztult, éles vonalak, a jellegzetes hűtőrács és a merész kerékjáratok. A ŠKODA KODIAQ a márka első olyan modellje, amely elérhető opcionális harmadik üléssorral is, amely akár 7 személy számára is lehetővé teszi a rendkívül kényelmes utazást a nagyméretű SUV modellben.

A KODIAQ modellen kívül, a ŠKODA jelenlegi SUV kínálatába tartozik a KAROQ kompakt SUV és a KAMIQ is, amelyet Kínában gyártanak a helyi piac számára. Hamarosan a ŠKODA KODIAQ modellje még egy úttörő szerepet tölt be – mint a márka első RS feliratot viselő SUV modellje, kiegészítve a ŠKODA legsportosabb modelljeinek sorát.

Az érzéki KODIAQ RS elegáns vonalak, sportos kontúrok és egy SUV jellegzetesen robusztus felépítésének kölcsönhatásából kelt életre. A 176 kW-os (240 LE) ŠKODA KODIAQ RS a 2018-as Párizsi Motor Show-n mutatkozik be októberben.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.