Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Elektromos buszok töltésére is alkalmasak a MOON töltői
2023.08.15.
Újdonság a Volkswagen Haszonjárművektől

Elektromos buszok töltésére is alkalmasak a MOON töltői

Tisztán elektromos MAN csuklós busz töltését tesztelték augusztus elején a Porsche Hungaria budaörsi Innovációs és Tréning Centrumában (ITC). A teszt során a MOON töltő kiválóan teljesített: a töltési hatékonyság buszok esetében is ugyanolyan magasfokú volt, mint a személyautóknál. Ez azért fontos eredmény, mert ezzel a MOON bizonyítottan egyike azon kevés töltési megoldást kínáló márkának hazánkban, melyek tehergépjárműveket és autóbuszokat is képesek kiszolgálni.

MOON

A teszthez a MOON, az MAN és az ArrivaBus munkatársai a MOON Power Charger 150DC töltőjét használták, mely a 10 perces próbatöltés során 20,55 kWh-nyi elektromos áramot adott le az MAN Lion’s City típusú csuklós buszának. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a MOON 150 kW-os DC töltője akár 3-4 óra alatt képes optimális körülmények között úgy feltölteni egy 130 fő befogadására képes, 18 méter hosszú autóbuszt, hogy a jármű elegendő energiával rendelkezzen egy egész napi munkához. A MOON portfóliójában egyébként 400 kW-os DC töltő is megtalálható, melynek használatával még tovább csökkenhet a buszok töltési ideje.


„Hatalmas öröm számunkra az, hogy az első próbatöltés ilyen sikeresen zajlott, hiszen ezzel megmutattuk, hogy olyan terméket kínálunk a vásárlóknak, melyek nem csak papíron, hanem a gyakorlatban is igen hatékonyak” – mondta el a teszt után Basilides János, a MOON Brand Managere. „A teszt sikerének köszönhetően immáron mi is kompetens és versenyképes opciónak számíthatunk a buszok és tehergépjárművek töltését illetően Magyarországon. Üzenjük a piacnak, hogy itt vagyunk, a termékeink elérhetők, és minden helyzetre van töltési megoldásunk” – tette hozzá Basilides János.


A tesztesemény a HUMDA megbízásából folytatott Zöld Busz Program Demonstrációs Mintaprojektjének keretein belül valósult meg, melynek során az ArrivaBus Kft. és az MAN munkatársai már kísérleti jelleggel üzembe is állítottak Budapesten egy tisztán elektromos csuklós buszt, mely augusztus 1-től 11-ig a BKK 8E vonalán szállította az utasokat. Azonban a forgalomban történő teszt mellett fontos volt, hogy az autóbusz áramfelvevő képességét is próbára tegyék, ezen a ponton kapcsolódott be a MOON töltési partnerként a projektbe.


A MOON márkáról

A MOON a Porsche Hungaria legfiatalabb márkája, mely rendkívül hatékony töltési opciókat kínál magán és céges vásárlóknak egyaránt. Nem csak a töltőberendezést biztosítja a felhasználóknak, hanem innovatív módszerekkel kínál rendszermegoldásokat az otthoni felhasználástól egészen az ipari gyorstöltő állomásokig. A márka idén ősszel nyitja meg a Porsche Hungaria Innovációs és Tréning Centrum szomszédságában a MOONCITY névre keresztelt bemutatótermét. A MOONCITY nem csupán a MOON legújabb töltési technológiáiról és termékeiről nyújt átfogó képet a látogatóknak, hanem a létesítmény elektromobilitási és műszaki előadásoknak, kerekasztal-beszélgetéseknek, konferenciáknak is otthont ad majd.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.