Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Egyedülálló innovációs és oktatási centrumot épít a Porsche Hungaria
2021.07.13.
Esemény

Egyedülálló innovációs és oktatási centrumot épít a Porsche Hungaria

Július 12-én került sor Budaörsön, a Porsche Hungaria telephelyén a vállalat új, nemzetközi szinten is különlegesnek számító oktatási központjának alapkőletételére. A közel 20 autószerelő állással ellátott tanműhely és újautó átadó központ feladata a márkaszerviz hálózatban dolgozó több, mint ezer szakember rendszeres továbbképzése lesz. Az ünnepélyes rendezvényen jelen volt Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, valamint Németh Balázs, a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója.

POHU

A Porsche Hungaria számára komoly mérföldkőnek számít az Oktatási Centrum, hiszen ezen létesítmény megalkotásával óriási előrelépést hajt végre a vállalat a gépjármű ágazatban az oktatás területén. Nemzetközi szinten is elsők között épül ilyen tudástárral, oktatási anyaggal, oktatásszervezési és vizsgáztatási rendszerrel, szervizberendezés és alkatrész hozzáféréssel, továbbá még egy online TV stúdióval is felszerelt oktatási centrum. A Porsche Hungaria tervei szerint évente több, mint 2000 oktatási napot biztosít a Centrum a szerződéses autójavítóhálózat számára.

„A magas minőségéről ismert, közkedvelt Porsche magyarországi képviselete hazánk legnagyobb autóimportőre. A Porsche Hungaria hírnevéhez méltó módon, nemzetközi szinten is élenjáró színvonalú járműakadémián képzi majd e létesítmény segítségével a márkaszervíz-hálózatban dolgozó több mint ezer szakembert” – kezdte a beszédek sorát Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár. Mosóczi László ezután sok sikert kívánt mind a kivitelezéshez, mind a Centrum működtetéséhez.

„Büszkeséggel tölt el minket, hogy a mai napon egy új tudásbázis alapkövét tehettük le, hiszen mindnyájan tudjuk, hogy piaci pozíciónkat akkor őrizhetjük meg, ha jól képzett, megfelelő tudással rendelkező kollégákkal tudunk együtt dolgozni” – mondta el a rendezvény után Németh Balázs, vállalat ügyvezető igazgatója. „A Porsche Hungaria Innovációs és Oktatási Központ önerőből, 2 milliárd forint értékű beruházással valósul meg, mellyel óriási előrelépést hajtunk végre a gépjármű ágazatban. Az új létesítményben nem csupán kollégáink képzését valósítjuk majd meg, hanem aktív részesei leszünk a hazai gépjármű-oktatás rendszerének.” – tette hozzá Németh Balázs.

Zárásként Németh Balázs kiemelte, hogy az innováció, az újító technológiák használata jelenleg prioritás a konszernnél, hiszen minden jövőbe mutató fejlesztés hozzájárulhat a Volkswagen Csoport ambíciózus vállalásához: ahhoz, hogy 2030-ra járműértékesítésének 50 százalékát tegyék ki az elektromos járművek.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.