Spirit Auto Kaposvár Hírek

Tapasztalja meg a tiszta barcelonai szabadság érzését. Ez a SEAT. Fedezze fel a sokszínű modelljeinket és találja meg álmai SEAT modelljét.

  1. Hírek
  2. CUPRA - egy különleges márka
2018.02.26.
Újdonság a SEAT-ról

CUPRA - egy különleges márka

A SEAT bejelentette a CUPRA, a saját identitással rendelkező márka indulását. A bejelentésre február 22-én Barcelonában egy külön erről szóló rendezvényen került sor, ahol egyidejűleg leleplezték az új márka első modelljét, a CUPRA Atecát.

SEAT

Mostantól a CUPRA, ami mindig a SEAT sportosságának tökéletes kifejeződése volt, az egész világon meghódíthatja az autózás szerelmeseit. A CUPRA ugyanis az egyediséget, a kifinomultságot és a teljesítményt jeleníti meg. Az új márka egész Európában saját bemutató térrel rendelkezik majd  a  megközelítőleg 260,  egyedileg kiválasztott SEAT márkakereskedésben.

„A CUPRA nagy lehetőség, a SEAT, az ügyfeleink és az üzleti megfontolások  számára egyaránt”- mondja a SEAT elnöke, Luca de Meo, majd hozzátette: ” Az egész projekt olyan emberek álmaként jelent meg, akik  keresték a módját az autósok új csoportjának meghódítására.”

Az új márka ugyanolyan módon lesz része a SEAT része, mint más, teljes mértékben a tulajdonában lévő  olyan cégek, mint a SEAT Metropolis: Lab Barcelona. Ezzel a megoldással a vállalat változatosabbá teheti üzletpolitikáját, és olyan új modelleket tud kifejleszteni, amelyek jövedelmezőnek bizonyulhatnak, miközben tovább erősítik a vállalat pénzügyi helyzetét.

A SEAT az egyik leggyorsabban növekvő márka Európában, és jó helyzetben van a CUPRA beindításához. Mindezen túl a CUPRA átfogja majd az egész motorsport és verseny részleget, azt a területet, ami  eddig a SEAT  Sport keretein belül működött, így most ez a részleg is közvetlenül az új márkához tartozik majd.

A néhány hete bemutatott CUPRA emblémát a törzsi civilizációk élete ihlette, és tükrözi az új márka értékeit: a szenvedélyt, a precizitást, az eltökéltséget és a bátorságot.

Wayne Griffith, a SEAT értékesítésért és marketingért felelős alelnöke ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy "szándékunk a  CUPRA márkával az, hogy az elkövetkezendő 4-5 évben kétszeresére növeljük az értékesített autók számát a négy fő pillérre alapozott üzleti modellben: terjesztés, partnerség, versenysport és termék.”

Erős partnerség
Annak érdekében, hogy a szakértelem, a szenvedély, a magas minőség és az egyedi jelleg iránti elkötelezettségét megjelenítse, a CUPRA partneri kapcsolatot épített ki olyan kis stúdiókkal és műhelyekkel - mint az L.G.R, a TRAKATAN és a FABIKE - amelyek professzionális módon, kis sorozatban gyártott exkluzív termékeket fognak a piacra bevezetni. 

Mindezek mellett a CUPRA a DAINESE és a NINCO cégekkel, és más márkákkal is együttműködik, annak érdekében, hogy a versenysport, a technológia és az innováció iránti szenvedélyét támogassa. 

A CUPRA Ateca -  a márka első modellje
Ikonikus és erős jellegével a CUPRA Ateca olyan szabadidő autó (SUV), ami egy új korszak kezdetét jelzi, és ami egy tökéletes autó a CUPRA beindításához. Ez az autó egyedülálló a maga kategóriájában, azok között az autók között, amelyek eddig csak a prémium márkák számra volt fenntartva. 

A CUPRA név mindig az autóvezetés élménynek és a mindennapos használat könnyedségének egyensúlyát jelentette. Nem mindegyik márka képes a CUPRA precizitását és sportosságát megjelenítő autót gyártani, de a CUPRA olyan autó, amelyikkel a gyerekeket el lehet vinni az iskolába, el lehet menni vásárolni, vagy sok bőrönddel is nagy utazási élményt nyújtó kirándulást lehet tenni. Az új CUPRA Ateca a tökéletesen elegáns és dinamikus formát  társítja a tágas belső térrel és a nagy csomagtartóval.

„A CUPRA Ateca egyetlen más márkával sem összehasonlítható variálhatóságot  nyújt. Ez az autó a szegmensében  talán egyedülálló modell, a 300 lóerővel, a 4Drive hajtással, és az új, hét sebességes,   közvetlen kapcsolású sebességváltóval (DSG). Ez a legjobb példa a sportosság, a vezetési élmény, valamint a mindennapos használat egyensúlyának megteremtésére” - mondja Dr. Matthias Rabe, a SEAT kutatásért és fejlesztéséért felelős végrehajtó alelnöke.

Az új CUPRA Ateca 2.0 TSI motorja 300 lóerős (221 kW). Ez a műszakilg egyik legfejlettebb motor a piacon, ami az újonnan tervezett Otto részecske szűrő rendszerrel van felszerelve, hogy teljesítse a kibocsátásról szóló legújabb törvényi előírásokat. Ez a motor erősebb hangot ad, és a nemrégiben kifejlesztett hétsebességes, közvetlen kapcsolású sebességváltóval is felszerelték annak érdekében, hogy a sportosabb és gyorsabb sebességváltás érzését kínálja a gyorsabb, simább és pontosabb váltásokkal. A sebességváltót úgy módosították, hogy a kiváló teljesítményt az alacsony üzemanyag fogyasztással és kibocsátással párosítsa.

A CUPRA Atecát 4Drive összkerék hajtási rendszerrel látták el, ez az egyik legbiztonságosabb, és legfejlettebb összkerék hajtás a világon. A 4Drive rendszer valós időben elemzi az útviszonyokat, beleértve a gépkocsi és minden egyes kerék sebességét, a kormánykerék pozícióját és a vezetési stílust annak érdekében, hogy minden pillanatban gyorsan és hatékonyan adja át az erőt a megfelelő kerekeknek. A 4Drive rendszert arra optimalizálták, hogy minden vezetési módban működhessen: normál, sportos, egyéni, havas terep és természetesen CUPRA vezetési módban. Amikor a profilban a CUPRA vezetési módot választjuk, akkor a motor azonnal jellegzetes hanggal reagál, és az adaptív felfüggesztés (Dynamic Chassis Control) a gépkocsi sportosabb menet-funkciójára állítja be magát.

Formatervezés - erős hatást kiváltó, exkluzív részletek
A CUPRA Ateca külső látványa is feltűnő megjelenést ad. Elöl a felső hűtőrács méhsejt hatást nyújt középen az új CUPRA emblémával. A CUPRA felirat betűi matt alumíniumból készültek, és az alsó rácson, az egyedire tervezett ütköző felett kaptak helyet.

A fényes fekete részek állandó elemet jelentenek a CUPRA Ateca külsején, ilyenek például a tető-sínek, az külső visszapillantó tükrök, az ablakkeretek, az oldalsó díszlécek, a kerekek, az első hűtőrács, az első és hátsó diffúzorok, valamint a hátsó ablakot keretező légterelők. Vannak olyan tulajdonságok is, amelyek a gépkocsi exkluzív „személyiségét” is hangsúlyozzák, mint például az üdvözlő fények, amelyek a CUPRA nevét és emblémáját az úttestre vetítik. A fekete féknyergek, a sportos hátsó ütköző, a rézből készült CUPRA embléma a csomagtartón, a négy kipufogó cső a hátsó diffúzor végén, illetve az exkluzív, 19 collos, magasfényű gyémánt színű alu-felnik a CUPRA  emblémával, mind-mind az egyedi megjelenésű és dinamikus szabadidő autó (SUV) sportosságát és eleganciáját hangsúlyozzák. Az autóhoz hat színben lehet karosszériát választani: Energy Kék, Velvet Vörös, Brilliant Ezüst, Rodium Szürke, Magic Fekete és  Nevada Fehér színben.

A gépkocsi belső terében az ajtók borításai Alcantara kárpitozásúak, a CUPRA emblémát az ajtók küszöbén lévő alumínium lapocskán világítják meg. Az ülések ugyancsak Alcantara kárpitozásúak, fekete színben szürke öltésekkel készültek, és a szénszálas hatású varrást használtak az oldalak lezárására. A szürke öltések a sportos kormánykeréken és a sebességváltó gombján is megtalálhatóak. A pedálokat alumíniumból készítették, míg a klímaberendezés levegő-beáramlóinak kereteit és a központi konzolt fényes feketére fújták. A CUPRA embléma a kormánykeréken, a padlószőnyegeken, a kulcson, és a vezetőt a motor beindításakor üdvözlő multimédia érintő-képernyőjén is megjelenik.

A CUPRA Ateca alapfelszereltsége három fő alapelvet céloz meg:   a technológiát, a formát és a biztonságot. Éppen ezért az olyan rendszerek, mint a kulcsnélküli ajtónyitás és indító rendszer, a vezeték nélküli töltő, a GSM jel erősítő, a 360 fokos körpanorámás kamera, a 8 hüvelykes érintőképernyővel ellátott   navigációs rendszer, a dynamic chassis control adaptív felfüggesztés, a digitális műszerfal és  a parkoló asszisztens is az alapfelszereltség részeként van meg a CUPRA Atecában.

A főbb választható extra felszereltségben  szerepel a Performance Pack teljesítmény csomag, ami 18 hüvelykes, nagy teljesítményű  fekete Brembo fékeket jelent, a Szénszálas külső csomag a hátsó légterelő és  külső visszapillantó tükrök burkolatával, a Szénszálas belső csomag a szénszálas hatású műszerfallal, valamint  a bőr borítású ülések. Az exkluzív CUPRA kagylóülések 2019 közepétől lesznek elérhetőek.

Az alacsony súlyponttal és a leültetett felfüggesztéssel, a CUPRA Ateca tökéletesen vegyíti a hatékonyságot a gyors és pontos kormányzással, így az új CUPRA Ateca kivételesen dinamikus úttartást, viselkedést és a fantasztikus  utazási élményt kínál.

A CUPRA Ateca  maximális sebessége 245 km/óra, 0-ról 100 km/óra sebességre csupán 5,4 másodperc alatt gyorsul fel.

Noha a szabadidő autók  (SUV) egyre népszerűbbek, jelenleg  a piacon nincsen sok, a CUPRA Atecához mérhető autó. Éppen ezért  ez lesz a márka első típusa, amely tovább  csökkenti a távolságot a sportos SEAT  változatok és maga a motorsport között.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.