Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Budapesten is bemutatkozott az új Volkswagen Touareg
2018.05.14.
Újdonság a Volkswagenről

Budapesten is bemutatkozott az új Volkswagen Touareg

Mindössze pár héttel a világpremier után május 11-én Budapesten is bemutatkozott az új Volkswagen Touareg, így már négy tagúra bővült a Volkswagen SUV kínálata. A Touaregben minden olyan megoldás megtalálható, ami a XXI. századi autógyártás csúcsát jelenti: konnektivitás, asszisztens rendszerek, komfort szolgáltatások, infotainment, LED-világítás, amelyek a méretes szabadidő autó fedélzetén hálózatba integrálva hozzák el a jövőt a jelenbe.

VW

Hazánkban is bemutatkozott a Volkswagen Touareg legújabb, harmadik generációs változata. A márka zászlóshajója mindössze pár héttel a nemzetközi bemutató után, május 11-én érkezett meg Budapestre. Bemutatkozásával - a T-Roc, a Tiguan, a Tiguan Allspace után – már négy tagúra bővült a Volkswagen SUV kínálata. A teljesen megújult Touareg az elmúlt időszak VW szabadidő-autós offenzívájának fontos részét képezi, ami a piaci igényeknek megfelelően széles spektrumban kínál választási lehetőséget a vásárlók számára.

A piaci trendek ugyanis azt jelzik, hogy jelentősen nőttek a szegmens értékesítési eredményei, 2010 óta hazánkban is 160 százalékkal gyarapodott az SUV értékesítések száma. 2017-ben már 42.111 szabadidő-autó talált hazánkban gazdára, ami az idei évben a várakozások szerint tovább nőhet. A Volkswagen SUV autócsaládjába további modellek is várhatók: 2019 tavaszán a T-Roc-nál kisebb méretű T-Cross, és 2020-tól lesz elérhető az I.D. CROZZ is, a márka első, teljesen elektromos SUV-je.

Innovatív megoldásaival, megújult formájával és szolgáltatásaival az új Touareg a prémium szegmensbe lép be, az autóban minden olyan megoldás megtalálható, ami a XXI. századi autógyártásának csúcsát jelenti: konnektivitás, asszisztens rendszerek, komfort szolgáltatások, infotainment, IQ.Light - LED Mátrixfényszóró, amiknek a hálózatba integrálása hozza el a jövőt a jelenbe a méretes szabadidő autó fedélzetén.

Az új Touareg a Volkswagen-csoport MLB (Modularen Längsbaukasten - hosszmotoros építési technika) platformjára épül, amit a felső-középkategóriánál nagyobb gépkocsik esetében alkalmaznak a hosszában beépíthető motorral és váltóval szerelt autóknál. A harmadik generációs modell az elődhöz képest 44 milliméterrel szélesebb (1.984 mm) és 77 milliméterrel hosszabb, ellenben 7 milliméterrel alacsonyabb lett (1.702 mm). Az új dimenziók természetesen befolyásolják az arányokat és a belső helykínálatot, az autó hosszának növekedésével például 697 literről 810 literesre nőtt a csomagtartó. A vegyes anyagfelhasználásnak köszönhetően, mellyel 48 százalék alumínium és 52 százalék magas minőségű acél elem került az új Touaregbe, elődjénél 106 kilóval könnyebbé vált.

A Volkswagen az új Touareget egyedülálló, hatékony és nagy vonóerővel bíró, 3.0 literes, V6-os turbómotorokkal kínálja. Hazánkban májustól a 231 lóerős, V6-os dízel erőforrással rendelhető a modell, de idén júliustól a 3.0 literes, 231 lóerős TDI, szeptembertől pedig a 3.0 literes, 340 lóerős TSI is választható lesz. és 2019 márciusában érkezik majd  a kínálat csúcsát jelentő 4.0 literes, 421 lóerős dízelmotor. 

Az új Touareg a harmadik generáció esetében is 4MOTION összkerék-hajtással, és  8 fokozatú automata váltóval kapható széria felszereltségben. Az új  Touaregben mutatkozik be az elektromechanikus aktív oldalirányú billenés stabilizálás, ami a karosszéria mozgását figyelve, a futóműnél beavatkozva egyenlíti ki a túlzott billenést. (Ez az extra első ütemben csak Németországban lesz elérhető.)  Másrészt megjelenik a kínálatban az opcionális összkerék-kormányzás, amivel - vezetési helyzettől függően - akár egyszerre kormányozhatjuk az összes kereket, jelentősen megkönnyítve ezzel a kocsi irányítását és kisebb sugarú fordulását.

Az új Volkswagen Touareg három felszereltséggel választható: az Atmosphere felszereltség a lounge hangulatot idézi fel, amiben a fa és a natúr anyagok dominálnak. Az Elegance inkább a letisztult high-tech világot idézi, amiben dominálnak a fémes anyagok, s az ahhoz passzoló színek. Az R-Line pedig a sportosságot sugallja mind küldő-, mind pedig belső megjelenésében.

A Touareg harmadik generációjában ünnepli világpremierjét az Innovision Cockpit, amely két, óriási üveg felületű kijelző összeolvadásával kelti életre az SUV kínálat egyik legnagyobb digitális felületét. Igény esetén akár 1.920x1.020 pixel felbontású, 15,0 colos Discover Premium infotainment, és egy vadonatúj, 1.920x720 pixeles digitális műszerfal is rendelhető. Az új platformoknak köszönhetően szinte az összes kapcsoló eltűnik a középkonzolról, a jármű legtöbb funkcióját, asszisztens rendszerét vagy audio beállítását ezeken keresztül lehet beállítani.

A Touareg külső és belső tulajdonságai között megtalálható vezetői segédrendszerek széles skálája is meggyőző, közülük több, első ízben érhető el a Volkswagen kínálatában. Ilyen például a "Nightvision" éjjellátó asszisztens rendszer, amely a sötétedés utáni vezetést segíti. Ezekkel a segédrendszerekkel a Touareg részben automatizált vezetési funkciókkal vértezhető fel.

 

Fontosabb alapfelszereltségi elemek:

•    18 colos könnyűfém keréktárcsák;

•    2-zónás automatikus klíma;

•    Automatikus differenciálzár;

•    Discover Pro navigáció 9,2 colos kijelzővel;

•    Elektromosan állítható, fűthető és behajtható külső tükrök;

•    Esőérzékelős ablaktörlő;

•    Hátsó odallégzsák

•    LED fényszóró, nappali menetfény és hátsó lámpa

•    Multifunkciós borkormány, váltófülekkel;

•    Nyomógombos indítás (Keyless Go);

•    Parkoló radar elől, hátul;

•    Riasztó;

•    Sávtartó asszisztens (Lane Assist);

•    Távolságtartó tempomat;

•    Telefon előkészítés;

•    Tologatható hátsó üléssor (160 mm);

•    Városi vészfékasszisztens gyalogos felismeréssel;

•    Vezetőprofil beállítási lehetőség;

•    Vienna borkárpit, elöl ülésfűtéssel.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.