Spirit Auto Kaposvár Hírek

Tapasztalja meg a tiszta barcelonai szabadság érzését. Ez a SEAT. Fedezze fel a sokszínű modelljeinket és találja meg álmai SEAT modelljét.

  1. Hírek
  2. Az új SEAT Arona: még erőteljesebb megjelenéssel és teljesen új belső formavilággal hódít az átdolgozott modell
2021.04.26.
Újdonság a SEAT-ról

Az új SEAT Arona: még erőteljesebb megjelenéssel és teljesen új belső formavilággal hódít az átdolgozott modell

2017-es bemutatása óta a SEAT Arona igazi sikertörténetet írt több, mint 350 000 átadott járművel és ezzel a márka kínálatának egyik kulcsfontosságú pillére lett. Az új SEAT Arona most készen áll, hogy folytassa ezt a sikertörténetet.

seat

Az új, erősebb, robusztusabb, megbizható és biztonságos fellépést sugárzó megjelenés csak a kezdet. A városi terepjáró belső tere teljes átalakításon ment át. Az új SEAT Arona hálózatba kapcsolhatóságot biztosító és vezetéstámogató rendszerek új szintjét kínálja az ügyfeleknek.

“A SEAT Arona – amely a második legkeresettebb SEAT modell volt tavaly - egyértelműen a modellválaszték egyik oszlopos tagja.” – nyilatkozta Wayne Griffiths, a SEAT és a CUPRA elnöke. “A modell megújult és továbbfejlesztett kivitele elképesztő jellemzőkkel gazdagítja a járművet, még tökéletesebbé téve annak kínálatát, egyben felfrissítve az autó formatervét.”

A világ egyre inkább digitalizált irányba halad és a SEAT Arona készen áll, hogy az ügyfelek hálózathoz kapcsolódó életét az utastérbe integrálja, széleskörű funkcionalitást és intuitív megoldásokat kínálva számukra. A belső kialakítás forradalmasítása az érzékelt minőség további javulását hozta a belső térben, amelyet a továbbfejlesztett formanyelv  tett lehetővé.

Ehhez társul még az utastér hangulatát tovább javító világítástechnika és a legkorszerűbb infotainment kijelzőrendszerek alkalmazása, amelyek kiemelten hangsúlyozzák a megújulás gondolatát és érzését az autó karakterében.

A motorháztető alatt az új SEAT Arona öt különböző, benzinnel vagy sűrített földgázzal (CNG) működő hajtást kínál a 90 és 150 lóerő közötti tartományban, amelyek manuális vagy kettős tengelykapcsolós DSG sebességváltóhoz csatlakoznak.

Ezen kívül a SEAT Arona új vezetéstámogató rendszerek egész sorát vonultatja fel, amely az adott körülményektől függetlenül még nyugodtabb közlekedést kínál a városi terepjáróban utazóknak, legyen szó bármilyen kihívásról.

A SEAT központjában, Martorellben tervezett, fejlesztett és gyártott új SEAT Arona az idei év harmadik negyedévében kerül gyártásba a Barcelona melleti üzemben.

 

Főbb tudnivalók a modellről

Frissített külső megjelenés

Az új SEAT Arona külső formavilága tovább hangsúlyozza a modell karakterét és új csavart visz a városi terepjáró személyiségébe: megújult külső és új, robusztus, nagyobb biztonságot sugárzó terepes karakter az új Xperience kivitel révén. A szériafelszereltség részeként kínálja a teljes LED technológiát, amely a jobb láthatóság mellett alacsonyabb energiafogyasztást garantál.

Az új SEAT Arona erőteljesebb megjelenést kapott, az új tervezésű első lökhárítókban új ködlámpák kaptak helyet, ezzel is kiemelve az orr rész megújulását. Az új hátsó légterelő és diffúzor tovább hangsúlyozza az új, masszív érzetet, a frissített megjelenést pedig az új könnyűfém keréktárcsák, a kézírásos formában megjelenő modellnév és a kéttónusú króm kivitelben készült új SEAT embléma teszi teljessé.

 

Beltér forradalmasítva

A formatervezési forradalom egy teljesen új érzésű belső teret teremtett. Az új, puha műszerfal nagyobb, lebegő hatást keltő központi infotainment rendszert kínál, amely megemelt helyzetének köszönhetően tovább javítja az ergonómiát is. Emellett az új, ergonomikusan megalkotott multifunkciós nappabőr kormánykerék is az új formanyelvet hangsúlyozza a beltérben és az autó karakterét tovább szinesítve új élettel tölti meg az utasteret. Ezt tovább hangsúlyozza az új tervezésű, megvilágított szellőzőnyílásoknál alkalmazott világítástechnika.

 

A modern élethez kapcsolódva

A SEAT Arona teljesen hálózatba kapcsolt modellként autón belüli és autón kívüli összekapcsolhatósági megoldásokat kínál. A vezeték nélküli Full Link rendszernek köszönhetően az új Arona modell az Android Auto és a CarPlay technológiát is kínálja, míg az autón kívüli hálózatba kapcsolódásról a SEAT CONNECT gondoskodik. A felhasználók az új 8,25 és 9,2 col átmérőjű infotainment rendszereken keresztül építhetik fel a kapcsolatot, a Hola Hola köszönéssel aktiválható természetes hangvezérlés segítségével.

 

Minden eddiginél biztonságosabb

Az új vezetéstámogató rendszerek, mint a Travel Assist a teljes sebességtartományon belül lehetővé teszi a félautomata vezetést. A sávtartó asszisztens (Lane Assist), a sávváltást segítő asszisztens (Side Assist), a közlekedési tábla felismerő rendszer (Traffic Sign Recognition) és az automatikus fényszóró-állítás (High Beam Assist) rendszerek révén a SEAT Arona a legkorszerűbb biztonsági rendszereket kínálja. Említést érdemel még a parkoló asszisztens rendszere (Park Assist), amely minden probléma nélkül automatikus beparkolja az autót.

 

Hajtás: benzines és sűrített földgázzal (CNG) üzemelő változatok

A megújult SEAT Arona öt különböző, 90 és 150 lóerő közötti teljesítményváltozatban érhető el, benzines (TSI) és sűrített földgázas (CNG) hajtással.

 

Barcelonában készült

A frissített SEAT Arona teljes egészében Barcelonában készül, a SEAT központjában, Martorellben tervezik, fejlesztik és gyártják a megújult modellt.

 

Külső megjelenés

A SEAT Arona frissített és kiegyensúlyozot külső formavilága egy hangsúlyosabb terepes karaktert sugároz, még erőteljesebb megjelenést és nagyobb biztonságérzetet sugározva a külső szemlélő számára.

Az autó orr részén a már eddig is látványos, háromdimenziós kialakítást tovább hangsúlyozza a hűtőrács megjelenése, amelynél apró változtatásokat eszközöltek minden elérhető kivitel esetében (Reference, Style, Xperience (az Xcellence helyett) és FR), míg a reflex ezüst színű első spoiler tovább erősíti ezt az arculatot.

Minden jármű világítása egy ablak az autó lelkéhez. A SEAT Arona most az alapfelszereltség részeként kínálja a teljes egészében LED technológiát alkalmazó világítási megoldásait. A szériafelszereltség részeként elérhető ECO LED illetve az opcionálisan elérhető Full LED megoldás – jobb láthatóság mellett alacsonyabb energiafogyasztást tesz lehetővé.

A SEAT Arona Xperience orrkialakítását az – opcionálisan elérhető - újonnan tervezett és áthelyezett ködlámpák teszik még hangsúlyosabbá, kiemelve az autó SUV karakterét. Az ügyfelek két különböző orrkialakítás között választhatnak.

Oldalnézetből három új könnyűfém keréktárcsa teszi hangsúlyosabbá a modell megjelenését, közülük egy 17 col, kettő pedig 18 col peremátmérővel rendelkezik. A modell arculatát a 10 színből választható fényezés teszi teljessé, amelyek között most három új árnyalat – a Dark Camouflage, az Aszfalt kék és a Zafr kék - is szerepel. Az ügyfelek egyre nagyobb mértékben keresnek személyükre szabható megoldásokat a járműválasztásnál. Az ő igényeiket elégíti ki a SEAT Arona által kínált három választható tetőszín: a Midnight fekete, a Magnetic Tech és az új Candy fehér árnyalatok.

Az autó hátsó részének friss, fiatalos, funkcionális és izgalmas formavilágát az új spoiler és diffúzor kettőse teszi még látványosabbá. Finom részletként jelenik meg a kézírásos formában szereplő modellnév, amelyet minden SEAT járműnél – így most az Arona modellnél is – alkalmaz a márka. Végezetül meg kell említsük az új, kéttónusú króm – az autó orr részén matt, az oldalakon fényes kivitelben készült - SEAT emblémát, amelyek stílusos lezárást kölcsönöznek a modellnek.

 

Belső tér kialakítása

A SEAT Arona egy teljesen új irányt képviselő, forradalmasított belső térrel érkezik. A határozott, pontos vonalvezetés és a könnyed arányok továbbra is biztosítják a tágas térérzetet; az utastér megjelenését és érzetét is újragondolták a tervezők az érzékelt minőség további javítása érdekében. Az új anyagok, a digitális és hálózatba kapcsolhatóságot biztosító technológiák és a világítási rendszerek alkalmazása mind a jármű karakterének további fejlődését célozzák.

Az új lebegő hatást keltő központi infotainment rendszer kijelzője az egyik hangsúlyos eleme ennek az újragondolt belső térnek. A kijelző átlagosan több, mint 20 százalékkal lett nagyobb az elődmodellhez képest, így a szériafelszereltség részeként 8,25 col átmérőjű, míg opcionálisan 9,2 col átmérőjű képernyő kerülhet a járműbe. Ezen kívül az utastérben elfoglalt magasabb pozíciójának köszönhetően – a vezető szemmagasságába kerülve – ergonomiai szempontból is előrelépést jelent biztonságosabb és praktikusabb használatával. Ehhez hozzáadva a 10,25 colos digitális műszerfalat (Digital Cockpit) az új Arona belső tere teljesen digitálissá válik. Az utastér ennek köszönhetően a tágas és kényelmes benyomást kelt.

Az illesztések, a megmunkálás és a minőség is tovább javult, amelynek egyik leglátványosabb eleme a teljesen új, puha műszerfal, amely magába foglalja az új és ergonomikus, multifunkciós nappabőr kormánykereket is (Style felszereltségnél opcionálisan elérhető, az Xperience és FR szintnél az alapfelszereltség része). A kifinomultság magasabb szintjét az új kárpitozás teszi teljessé és egyben biztosítja a belső tér magasabb minőségérzetét.

A világítástechnika alkalmazásával még hangsúlyosabbá válik a SEAT Arona belső terének személyisége. A vezető és utasoldalon helyet kapó újratervezett szellőzőnyílásokat az őket körbevevő LED világítás emeli ki (az FR és Xcellence felszereltségi szintek esetében), a választott felszereltségnek megfelelő, különböző színekben világítva. Az FR kivitelnél a Daring vörös, az Xperience kivitel esetében az Aran zöld árnyalat, míg a a Style és Reference szintek esetén a Honey árnyalat teszi még egyedibbé a belső teret, amely így még inkább összhangba kerül az ügyfelekkel.

A hátsó üléseken helyet foglalók még nagyobb kényelmet élvezhetnek az Xperience és FR kivitelben helyet kapott hátsó belső világításnak köszönhetően. Egy apró finomság, de mégis óriási különbséget jelent.

A csomagtér kapacitása továbbra is 400 liter, a rakodófelület azonban nagyobb praktikumot kínál egy egyszerű térnél. A kettős csomagtérpadló még sokoldalúbb felhasználást biztosít, míg a négy fém akasztó lehetővé teszi, hogy egy háló rögzítésével minden biztonságban utazzon.

 

Hálózatba kapcsolhatóság

Az életben egyre inkább elsőbbséget élvez a digitális tér és a frissített SEAT Arona készen áll, hogy ennek részese legyen. A megújult modell autón belüli teljes hálózatba kapcsolhatósága mellett (online funkciók és szolgáltatások; az Android Auto és CarPlay rendszerekhez vezeték nélküli hozzáférést kínáló Full Link) az autón kívüli hálózatba kapcsolhatóságról a SEAT CONNECT gondoskodik.

A vezeték nélküli Full Link rendszer alkalmazásával az ügyfelek képesek a használt eszköztől függetlenül – legyen szó az Apple CarPlay vagy az Android Auto megoldásról - hozzáférni digitális életükhöz. Egyszerűbbé teszi a kontaktlisták, a zenék és mapparendszerek átemelésének folyamatát, amelyek mind elérhetők és szabályozott, intuitív és biztonságos módon hozzáférhetők az infotainment rendszeren keresztül vagy a kormánykerékbe integrált kapcsolók segítségével. Így semmi nem vonja el a vezető figyelmét az útról.

Az infotainment rendszer még gazdagabb élményt kínál a gombnyomásra – vagy hangvezérlésre - elérhető online tartalmak révén, legyen szó közlekedési információról, parkolásról, töltőállomás kereséséről vagy internetes rádió hallgatásáról és online médiafelületekről.

A természetes hangfelismerés biztonságos és egyszerű hozzáférést biztosít a technológiához. Csupán csak a Hola Hola köszöntésre van szükség és a rendszer aktiválódik, a szórakoztató elektronikai termékek piacán megismert és megszokott asszisztensekhez hasonlóan. A hangfelismerés lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy természetes vezényszavakkal, javításokkal és korábbi parancsokra történő hivatkozással kommunikáljon az infotainment rendszerrel. Így ha navigációs információk után kutatunk vagy zenét keresünk, gyorsabb és könnyebb módon megtehetjük a hangfelismerés segítségével.

Az utastér első részében található két USB-C csatlakozó a kapcsolódást és a készülékek töltését teszi kifejezetten könnyűvé.

Az új SEAT Arona rendelkezik a beépített eSim kártyát is tartalmazó SEAT CONNECT rendszerével. A beépített eSIM további biztonsági funkciót is kínál az eCall vészhívás szolgáltatással. Ez baleset esetén közvetlen kapcsolatba lép a mentőszolgálatokkal, még magasabbra emelve a jármű által kínált biztonság szintjét. Ez nem csupán egy vészhívási lehetőség (manuális vagy automata), a jármű fontos információkat is megoszt a mentőszolgálatokkal, mint például az autó helyzetét, a motor típusát, a jármű színét vagy az utasok számát, ezzel is megkönnyítve a segítségnyújtást.

Ezen kívül a beépített eSIM lehetővé teszi a SEAT szervizekkel való kapcsolatfelvételt a “magánhívás” gomb használatával. Az asszisztens révén a vezető saját nyelvén veheti fel a kapcsolatot a SEAT szervizekkel, függetlenül attól, éppen merre autózik. A SEAT CONNECT egy éven keresztül ingyenesen érhető el, tekintet nélkül arra, melyik változatot vagy felszereltségi szintet választja az ügyfél.

Ezen kívül az új Ibizánál elérhető a már említett SEAT CONNECT alkalmazás, amely a távolról vezérelhető szolgáltatások révén a lehetőségek új világát tárja fel. Az alkalmazást az okoseszközünkre letöltve távirányítóként használhatjuk azt számos funkció esetében, teljessé téve az autón túlmutató vezetési élményt.

A felhasználók akár távolról is betekinthetnek a jármű adataiba, elérhetővé válnak a vezetési információk, a parkolási helyzet, a jármű állapota, beleértve az ajtók és a világítás státuszát vagy a sebességhatárokat illető figyelmeztetések, így értesítést kaphatunk arról, ha az autót használó személy túl gyorsan halad. Ezen keresztül figyelmeztet a rendszer egy adott terület elhagyásáról vagy egy esetleges lopáskísérletről, továbbá kinyithatjuk és bezárhatjuk az ajtókat a távoli lezárás és feloldás szolgáltatásával, vagy távolról aktiválhatjuk a kürtöt és az irányjelzőket, hogy még könnyebben megtaláljuk autónkat.

 

Biztonság és kényelem

Az új SEAT Arona új vezetéstámogató rendszerek egész sorát kínálja, amelyek minden eddiginél biztonságosabb autóvá avatják a modellt.

A már rendelkezésre álló rendszerek széles választékára épülve (mint amilyen az adaptív sebességtartó automatika (ACC), a Front Assist forgalomfigyelő rendszer, a fáradtságérzékelő rendszer (Tiredness Recognition) a megújult jármű most a legkorszerűbb vezetéstámogató rendszerek sorával bővítette kínálatát.

A Travel Assist a teljes sebességtartományban kínálja a félautomata vezetés lehetőségét, biztosítva, hogy a jármű a forgalom haladásának megfelelően tartja sebességét. Ehhez társul a sávtartó asszisztens (Lane Assist), amely segít a forgalmi sávban tartani a járművet illetve a közlekedési tábla felismerő rendszer (Traffic Sign Recognition), amelynek révén a jármű mindig tudja az adott úton érvényes maximális sebességet. Ezek a vezetéstámogató rendszerek gondoskodnak róla, hogy a SEAT Arona még biztonságosabb járműként járhassa az utakat.

De a lehetőségek itt még nem érnek véget. A megújult modellben rendelkezésre álló továbbfejlesztett sávváltást segítő rendszer (Side Assist) leveszi a vezetőről a forgalmi sáv váltásának feszültségét. Előre és hátra irányított radarok vizsgálják a jármű holtterét akár 70 méter hosszan és figyelmeztetik a vezetőt a közelben lévő járműre, amennyiben a sofőr sávváltásra készül.

Végezetül felkerült az automatikus fényszóró-állítás (High Beam Assist) is a SEAT Arona legmodernebb technológiát képviselő rendszereinek listájára. Amint elkezd sötétedni, a rendszer érzékeli az Arona előtti járműveket és szükség esetén kapcsolja a fényszórókat tompított világításra illetve vissza.

Említést érdemel még a parkoló asszisztens rendszere (Park Assist), amely minden probléma nélkül automatikusan beparkolja az autót.

 

Hajtásrendszerek

A motorháztető alatt az új SEAT Arona öt különböző hajtást kínál. Az ügyfelek négy benzines (TSI) erőforrásból választhatnak 95 lóerő (70 kW) és 150 lóeró (110 kW) teljesítménytartományban, a benzines kínálatot pedig egy 90 lóerős (66 kW) sűrített földgázzal (CNG) üzemelő változat teszi teljessé, amelyekhez lehetőség van manuális vagy kettős tengelykapcsolós DSG váltót választani.

A turbófeltöltéses, közvetlen befecskendezés technológiáját használják a motorkínálat benzines tagjai, így a három változatban elérhető 1.0 EcoTSI és a nagyobb 1.5 EcoTSI erőforrás is.

A 95 lóerő (70 kW) teljesítményű és 175 Nm nyomatékot kínáló 1.0 TSI egységhez egy ötsebességes manuális sebességváltó kapcsolódik. A háromhengeres erőforrások másik darabja 110 lóerőt (81 kW) és 200 Nm nyomatékot kínál, váltók tekintetében pedig egy hatsebességes manuális változat vagy egy hétfokozatú kettős tengelykapcsolós DSG között választhatunk.

A motorkínálat legnagyobb tagja a négyhengeres 1.5 EcoTSI. 150 lóerővel (110 kW) és 250 Nm nyomatékkal erőteljes, ugyanakkor hatékony teljesítményre képes.

A benzines kínálat mellett az új SEAT Arona választékában sűrített földgázzal (CNG) üzemelő változat is helyet kapott. A 90 lóerő (66 kW) teljesítményű 1.0 TGI egységhez egy hatsebességes manuális váltó csatlakozik, maximális nyomatéka pedig eléri a 160 Nm-t.

A sűrített földgázzal (CNG) üzemelő járművek széndioxid-kibocsátása közel 25 százalékkal alacsonyabb, mint a benzinmotoros megfelelőjének. Ökológiai és adózási szempontból a TGI technológia kiemelkedően alacsony egy kilométerre vetített költséget kínál, amely hasonló benzines modellhez képest akár 50 százalékkal, a dízel változatnál pedig 30 százalékkal kevesebb lehet.

A SEAT mindemellett támogatja a megújuló biometán fejlesztését és alkalmazását, amely a gépjármű használata közben keletkező szén-dioxidot semlegesíti. A jó minőségű biometánt szerves hulladék maradványból nyerik és vagy a hagyományos földgázhoz adják vagy annak teljes helyettesítésére használják. A biometán egyesíti a környezetbarát mobilitást és a körkörös gazdaságot illetve csökkenti a motortípus életciklusa során megtermelt szén-dioxid mennyiségét.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.