Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Az új Grand California: egy új dimenzió kezdete
2018.08.14.
Újdonság a Volkswagenről

Az új Grand California: egy új dimenzió kezdete

A Volkswagen Haszonjárművek világpremierrel érkezik a düsseldorfi Caravan Salonra, ugyanis az augusztus 24. és szeptember 2. között rendezendő nemzetközi lakóautó kiállításon debütál a márka új Grand California modellje. A teljesen új lakóautó alapja az ultramodern Crafter modell. A Grand California érkezésével a Volkswagen Haszonjárművek egy olyan lakóautóval bővíti kínálatát, amely a hat méter hosszú járművek kategóriájában képviseli a márkát és teljes értékű fürdőszobát kínál a vásárlóknak. A jármű hátuljában található tágas hálóhelyiség mellett a Grand Californiában lehetőség nyílik emeletes ágy elhelyezésére is a gyermekek számára. Az új lakóautó piaci bevezetése 2019. elejére várható.

VW

Az 1988-ban debütált és a Transporter alapjaira épült California eddig kiszállított 160 000 darabjával a világ legsikeresebb lakóautója. A Volkswagen Haszonjárművek – felhasználva az ikonikus lakóautó gyártása során felhalmozott tapasztalatát – a Crafter műszaki alapjait használta az új Grand California fejlesztéséhez. Mostantól pedig mindkét California modellváltozat szerepel majd a kínálatban.

Letisztult és áttekinthető belső terével és okosan átgondolt részleteivel az újdonság ugyanazokkal a tulajdonságokkal hódít, amelyek a Californiát sikeressé tették. A Grand Californiában a szekrények borítása jellemzően fehér. Ez a színséma világos és tágas érzetet kelt, amelyet csak fokoznak az oldalt és hátul található lakóautó ablakok és a jármű hátsó részében található dupla ágy illetve a nappali rész feletti hatalmas tetőablak. Minden lakóautó ablakot egy kétrészes rolóval (szúnyoghálóval illetve sötétítővel) szereltek fel. A vezetőfülkénél pedig egy teljesen új megoldással történik a sötétítés.

A konyha és a tágas, 840 x 800 mm méretű fürdőszoba mellett olyan részletek fokozzák a kényelmet, mint például a tolóajtó feletti külső világítás. A szintén az alapfelszereltség részét képező, külső, szabályozható hőmérsékletű tusolóhoz való csatlakozó a jármű hátuljában kapott helyet és igazán kényelmessé teszi a kempingben eltöltött napokat. A tolóajtó elé nyíló, elektromosan működtetett lépcső a ki és a beszállást könnyíti meg, az ajtó két oldalán helyet kapott kétrészes szúnyogháló pedig az alapfelszereltség részeként fokozza az utazók komfortérzetét.

Innovatív megoldás a nappali rész hangszóróinak opcionális, Bluetooth-on keresztül történő vezérlésének lehetősége. Ezáltal lehetőség nyílik az infotainment rendszertől függetlenül is zenét hallgatni, amelynek forrása lehet okostelefon, tablet vagy akár egy laptop.

A Grand California modellt elől forgatható ülésekkel szerelték, a nappali részben pedig egy kétszemélyes ülőpad kapott helyet. A kisgyerekkel utazó családok pedig biztosan értékelni fogják az ISOFIX és felső hevederes (Top Tether) gyerekülés-rögzítési pontokat a hátsó üléspadnál. A nagyméretű étkezőasztal elegendő helyet biztosít négy ember számára egy közös étkezéshez.

A konyhai felszereltség részét képezi a kihúzható, fagyasztó rekesszel szerelt 70 literes hűtőszekrény, amely kívülről az elhúzott tolóajtó mellett szintén hozzáférhető. Szintén alapfelszereltségként áll rendelkezésre a két gázrózsás tűzhely, a mosogató illetve a különböző fiókok, kihúzható tárolók és a felhajtható polcok egész sora.

A legfontosabb azonban, ami a Grand Californiát megkülönbözteti a California ’T6’ modelltől, az a fürdőszobája. A zuhanyzó és a wc mellett egy kihajtható mosdó, a pipere holmik elhelyezésére szolgáló polcok, az integrált wc papír tartóval ellátott szekrény (amely megvédi a nedvességtől), törölközőtartó és a szellőzést biztosító napfénytető is az utazók kényelmét szolgálja. A Grand California frissvíz-tartálya révén 110 liter víz szállítására képes. Szintén az alapfelszereltség része, hogy nincsenek kapcsolók a fürdőszobában, a lámpa automatikusan, mozgásérzékelő szenzorok segítségével kapcsolódik fel.

Opcionálisan elérhető a gyerekek számára készült emeletes ágy és a felette beépített panorámatető. Szintén az extrafelszereltségek listáját bővíti a jármű hátsó részénél a tetőre szerelhető további klímaberendezés, a napellenző, a hátsó kerékpártartó és a nyíló ajtókban elhelyezhető kempingasztal és kempingszékek. A hagyományos gázfűtés opcionálisan egy gáz vagy dízel segítségével előállított elektromos árammal működtetett fűtési rendszerré bővíthető. Elérhető lesz a tetőre szerelhető napelem rendszer, a TV vételt elősegítő parabolaantenna és az LTE/WiFi hotspot is.

Ezen kívül a Grand California modellnél is elérhetőek lesznek a Crafterben megismert vezetői segédrendszerek és infotainment rendszerek. A vezetői segédrendszerek között szerepel a városi vészfékfunkcióval kiegészített Front Assist környezetfelügyelő rendszer, a forgalmi sáv tartását segítő Lane Assist rendszer illetve a sávváltásban közreműködő holttér-érzékelő (Blind Spot Monitor) rendszere. A parkolóhelyről való kiállást segítő funkció (Rear Traffic Alert) és a beállást támogató Park Assist mellett pedig szintén szerepel a választékban a követési távolság automatikus szabályzása (ACC) és a Rear View tolatókamera is.

A Grand Californiához hasonló lakóautók az egész világot bejárják. A Volkswagen Haszonjárművek ezért az új modellhez biztosítja az összkerékhajtás (4MOTION) lehetőségét is. A teljesen új fejlesztésű lakóautó tetőkialakítása aerodinamikai szempontból is jól átgondolt munka, amely formája révén semmilyen negatív hatással nincs az üzemanyag-fogyasztásra.

Az újdonság kétszínű fényezésének ötlete a California ’T6’ modelltől származik. Az egyszínű fényezés elérhető Cukorfehér, Reflexezüst metál és Indium szürke metál színekben, a kétszínű fényezés pedig a Reflexezüst metál/Indium szürke metál, Cukorfehér/Cseresznyepiros, Cukorfehér/Óceánkék metál vagy Cukorfehér/Mojave-bézs metál párosításokban rendelhető.

A düsseldorfi Caravan Salon során a Volkswagen Haszonjárművek további részleteket árul majd el a Grand California modellről, többek között a modell piaci bevezetésének dátumát és az induló árát is.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.