Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A WLTP szabványra történő átállás miatt a várakozásoknak megfelelően csökkentek a Volkswagen Csoport kiszállításai októberben
2018.11.27.
Újdonság a Volkswagenről

A WLTP szabványra történő átállás miatt a várakozásoknak megfelelően csökkentek a Volkswagen Csoport kiszállításai októberben

Az új WLTP eljárásra való átállás eredményeképpen a Volkswagen Csoport kevesebb járművet adott át ügyfeleinek októberben, mint az előző év ugyanezen hónapjában. Világszerte összesen 846 300 ügyfél vehette át járművét a Volkswagen Csoport valamely márkájától, 10 százalékkal kevesebben, mint egy évvel korábban. Október hónapban az Európában tapasztalt - előző évhez viszonyított - 15,6 százalékos visszaesés jelentősen kisebb volt, mint a szeptemberben regisztrált csökkenés. A Dél-Amerikában elért kétszámjegyű növekedés hozzájárult ahhoz, hogy egy alapvetően stagnáló összpiaci környezetben 2,6 százalékkal 8,98 millióra növekedjen a kiszállított járművek száma január és október között. Dr. Christian Dahlheim, a konszern értékesítésért felelős vezetője így kommentálta az eredményeket: „A WLTP átállást illetően Európa már túl van a mélyponton. A pozitív elmozdulás novemberben és decemberben várhatóan tovább folytatódik, hiszen a márkáink továbbra is folytatják modelljeik felkészítését az új menetciklus alkalmazására. Az egész évet tekintve arra számítunk, hogy a kiszállítások éppen meghaladják majd az előző év eredményét.”

VW

Az egyes régiókban a következőképpen alakultak a kiszállítások:

Európában egyértelmű volt, hogy a Volkswagen Csoport keményen dolgozik modelljeinek az új WLTP tesztciklusra történő átállításán. A komoly visszaeséseket hozó szeptemberi eredmények után a helyzet októberben némiképp javult és 295 400 járművet (-15,6 százalék) vehettek át tulajdonosaik ebben a régióban. A nyugat-európai régióban azonban továbbra is gyengébb eredmények születtek a WLTP tesztciklusra való átállás miatt. Októberben 229 300 járművet vehettek át tulajdonosaik, amely 19,3 százalékkal kevesebb, mint 2017. októberében. A vállalat hazai piacának számító Németországban ez a negatív hatás különösen erősen éreztette hatását, itt a visszaesés 23,2 százalékos volt. Ezzel szemben Közép és Kelet-Európa térségében sikerült visszafordítani ezt a folyamatot és 66 100 kiszállítással a régió októberben elérte az egy évvel korábbi, 2017. októberi szintet. Itt ismét Oroszország játszott vezető szerepet, a 21 300 átadott autó 22,4 százalékkal több, mint az előző évi eredmény. Ennek a térségnek a pozitív eredménye hozzájárult a január és október között regisztrált 2,3 százalékos bővüléshez, így 3,7 millió jármű kiszállítására nyílt lehetőség az európai régióban.

Észak-Amerikában a Volkswagen konszern októberben 79 700 járművet adott át ügyfeleinek, amely az előző évhez viszonyítva 2,4 százalékos visszaesés. A régión belül Kanada 4,8 százalékos növekedést tudott felmutatni, ellensúlyozva ezzel az Egyesült Államok (-3,6 százalék) és Mexikó (-3,1 százalék) alacsonyabb számait. Január és október között az észak-amerikai régió kiszállításai elérték a 793 000 darabot, amellyel éppen elmaradt a térségnek a tavalyi év hasonló időszakában elért eredményétől (-0,9 százalék).

Dél-Amerikában a konszern jelentős bővülést regisztrált októberben, itt az előző évhez viszonyítva 19,8 százalékkal több, összesen 54 500 jármű találta gazdára a tízedik hónapban. Ebben a hónapban Brazília volt a növekedés motorja, 41 800 kiszállításával 56,7 százalékot javított a tavalyi év októberéhez képest. Ez kompenzálta az argentin piac elhúzódó gyengélkedését, itt a nehéz piaci környezetben 48,7 százalékkal kevesebb, összesen 7 000 kiszállítást sikerült teljesíteni a Csoportnak.

Az ázsiai és csendes-óceáni térségben októberben 7,6 százalékkal 391 600 járműre csökkent a kiszállítások száma. A régió legnagyobb piacán, Kínában tapasztalható - az Egyesült Államokkal kapcsolatban kialakult vámvita nyomán létrejött - feszült gazdasági helyzet továbbra is negatív hatással van a térség teljesítményére. A kínai ügyfelek továbbra sem hajlandók rászánni magukat az autóvásárlásra. Kínában 365 100 járművet vehettek át tulajdonosaik, amely a korábbi évhez képest 8,3 százalékos visszaesés. Az év elejétől számítva a Volkswagen Csoport 3,4 millió járművet adott át kínai ügyfeleinek, amely 3,4 százalékos bővülés a 2017-es év hasonló időszakához képest.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.