Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Volkswagen márka 2017. októberében világszerte 550 900 autót adott át ügyfeleinek, ami 7,7 százalékkal több, mint a tavaly ugyanebben a hónapban elért eredmény.
2017.11.16.
Újdonság a Volkswagenről

A Volkswagen márka 2017. októberében világszerte 550 900 autót adott át ügyfeleinek, ami 7,7 százalékkal több, mint a tavaly ugyanebben a hónapban elért eredmény.

Az év eleje óta összesen 5,04 millió járművet vehettek át tulajdonosaik világszerte a Volkswagen kínálatából, amely 3,2 százalékos bővülés a tavaly január és október között regisztrált kiszállításokhoz képest. Jürgen Stackmann, a Volkswagen igazgatótanácsának az értékesítés területéért felelős tagja így nyilatkozott az eredmény kapcsán: „A Volkswagen történetének legsikeresebb októberét zárta. Ehhez az eredményhez jelentős mértékben járult hozzá a kínai piac, ahol a tavalyi évhez képest 26 000 darabbal nőttek a márka kiszállításai ebben a hónapban. Számos régióban értünk el pozitív eredményeket és nagyon örülünk a modelljeink iránt tapasztalt folyamatos, intenzív érdeklődésnek.”

VW

Az egyes régiók és országok kiszállításai októberben:
- Európában az októberben átadott 131 300 új autóval a kiszállítások összességében változatlanok maradtak. A Volkswagen márka különösen jó eredményt ért el Olaszországban (+6,7 százalék), ahol sikerrel mutatkozott be az új Polo modell. Lengyelországban szintén jelentős bővülést regisztrált a márka a tavaly októberben átadott járművek számához képest (+15,3 százalék).


- A Németországban kiszállított 41 900 jármű enyhe csökkenést (- 2,5 százalék) jelent a tavalyi év októberéhez képest, a visszaesés pedig a teljes nyugat-európai régió teljesítményét befolyásolta (- 3 százalék). A németországi megrendelések azonban növekvő tendenciát mutatnak, amelyet részben a környezetvédelmi kezdeményezésekből következő pozitív impulzusok táplálnak.


- Közép- és Kelet-Európában a Volkswagen márka jelentős, 11,7 százalékos bővülést ért el októberben. A pozitív változás motorja pedig ismételten Oroszország volt, ahol 14,6 százalékkal növekedett az ügyfeleknek átadott autók száma.


- Észak-Amerikában összesen 49 300 kiszállítást teljesített a márka, amely 6,3 százalékkal több, mint a tavalyi év ugyanezen hónapjában. Az Egyesült Államokban átadott 27 700 járművel a márka 11,9 százalékos bővülést regisztrált. Kanadában 31,5 százalékkal 6 700 darabra emelkedett az átadott járművek száma, ezzel minden idők legeredményesebb októberét zárta a márka. 

- Dél-Amerikában összesen 35 900 ügyfél vehette át új autóját, amely 61,2 százalékos növekedés a tavalyi év októberéhez képest. A növekedés motorja pedig Brazília (+ 73,6 százalék) illetve Argentína (+ 44,5 százalék) volt. Különösen a kisautók kategóriájában volt látványos a növekedés, ahol a Gol és a Voyage modellekkel szerepelt kiemelkedően a korábbi évhez képest a Volkswagen.

- A Kínában tapasztalt pozitív változás októberben tovább folytatódott. A Volkswagen legnagyobb piacán 303 800 autót adtak át tulajdonosaiknak, amely 9,2 százalékos növekedésnek felel meg. Különösen nagy volt a kereslet a Tiguan modellcsalád iránt, amelyből 37,2 százalékkal több, összesen 31 100 darab talált gazdára októberben.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.