Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Volkswagen IT-központot nyit a drezdai Gläserne Manufakturban
2019.07.04.
Esemény

A Volkswagen IT-központot nyit a drezdai Gläserne Manufakturban

A Volkswagen új informatikai fejlesztési központot nyitott Drezdában, a Gläserne Manufakturban. A Software Development Center Production-ben (SDC Production) akár 80 újonnan felvett informatikai szakember dolgozhat a Volkswagen Industrial Cloud-on, azaz az Ipari Felhő szolgáltatáson. A jövőben az Ipari Felhő kapcsolja össze a 122 Volkswagen-csoporthoz tartozó gyártóüzemet. A cél az összes adat összevonása, és ennek során következetesen a termelés és a logisztika digitalizálása.

VW

Az SDC megnyitása további előrelépést jelent a Gläserne Manufaktur számára, a csúcstechnológiai helyszín és a Center of Future Mobility (Jövőbeli Mobilitás Központ) kialakítása felé. A nyitás napján már látható volt, az összeszerelés vizuális minőség ellenőrzésének egyik első felhasználása. Az egyik fókuszpont a mesterséges intelligencia használata, amely megfelelően szimulálja az emberi látást. Az SDC kifejlesztette az ajtók és az oldalsó ablakok automatizálási feladatainak vizuális minőség ellenőrzésére szolgáló szoftvert - ez a robot alkalmazás a drezdai Wandelbot start-up cégtől származik.

Martin Hofmann, a Volkswagen Csoport Informatikai vezetője elmondta: „A Gläserne Manufaktur új informatikai fejlesztési központjával szakértői tudásunk tovább növekszik; a technológia fontos területein meglévő készségek biztosítják jövőnket. ”

Martin Dulig, Szászország Gazdasági, Munkaügyi és Közlekedési minisztere: „Örömmel hallottuk a Volkswagen döntését a Szászország fővárosában működő szoftverfejlesztő központ létrehozásáról, amely mind a teljes Csoportban, mind világszerte aktív lesz. A Gläserne Manufaktur új egysége a szászországi autóipari és informatikai területeket is erősíti. Az intelligens szoftverek egyre fontosabbá válnak az erőforrás-hatékony gyártási folyamatok javításában. ”

Thomas Popp, a Szászországi Kancellária vezetője és a Szászországi Államszövetség hivatalos Informatikai képviselője: „A sikeres informatikai fejlesztés minden összetevője Szászországban megtalálható. Az egyetemek magasan képzett szakemberei, az alkalmazás orientált kutatás és az informatikai ipar különös fontossággal bírnak. A Volkswagen rendkívüli elkötelezettsége, melynek köszönhetően a drezdai digitális gyártási platform fejlesztési központjába fektetett, és a zwickaui gyár teljes körű felújítása az elektromos mobilitás számára bizonyítja a szászországi telephelyi feltételek iránti bizalmat. A Kancellária üdvözli a Drezda környéki digitális ökoszisztéma új informatikai fejlesztőit.

"Örömömre szolgál, hogy Drezdában újból 80 informatikai munkahely jön létre. Ez egyben arra is utal, hogy az ICT-ágazat virágzik Drezdában és Szászországban is, és jelentősen hozzájárul a Szilícium-Szászország gazdasági sikeréhez mintegy 15 milliárd eurós éves árbevételével. Az "Üvegfalú Gyár" új fejlesztése ismét megmutatja, hogy Drezdában az Industry 4.0 már nem a jövő álma ”- mondja Dert Hilbert, Drezda polgármestere.

Az Industrial Cloud (Ipari Felhő) az összes gyárból származó adatokat gyűjti össze. Például az alapanyag áramlást hatékonyabban lehet megszervezni, és már a korai szakaszban ki lehet mutatni a szállítási szűk keresztmetszeteket és a folyamatok buktatóit. Lehetővé teszi az intelligens valós idejű vezérlést - egyszerre Wolfsburgban és Sanghajban, Drezdában és Uitenhage-ban (Dél-Afrika). Például, ha egy teherautó elakad egy forgalmi dugóban, egy alkatrész hibás, vagy egy gép elromlik, minden érintett fél tudni fogja azonnal az információt.

Az Ipari Felhő létrehozása az Amazon Web Services (AWS) segítségével történik. Az AWS vezető szerepet tölt be a "dolgok internete" (IoT), a gépi tanulás és a számítógépes szolgáltatások területén. Az Ipari Felhőben ezek a technológiák kifejezetten az autóipari gyártási környezet számára lettek kifejlesztve. A Siemens a Volkswagen első nagy integrációs partnere, know-how-ja hozzájárul az automatizáláshoz, a gépek és rendszerek összekapcsolhatóságához, valamint az ipari IoT világ együttműködéséhez.

Az iparközpontú szoftveripar gyors fejlődésével, a TU Drezda úttörő szerepével a kommunikációs technológiában és a Drezdai Alkalmazott Tudományok Egyetemével (HTW), a szászországi főváros egyértelmű helyzeti előnyökkel rendelkezik. Ezért az Ipari Felhő számára középtávon tervezett 220 szakember több mint harmada Drezdában fog dolgozni. Drezda mellett a müncheni és wolfsburgi Volkswagen szakértők is támogatják a fejlesztési munkát, Berlinben a résztvevő vállalatok pedig közös Ipari Felhő-Innovációs Központot terveznek.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.