Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Volkswagen Ferdinand Piëch-et gyászolja
2019.09.04.
Esemény

A Volkswagen Ferdinand Piëch-et gyászolja

A Volkswagen-csoport gyárszolja egykori vezérigazgatóját, a Felügyelő Bizottság elnökét Prof. Dr. Ferdinand Piëch-et. A Felügyelő Bizottság és az Igazgatóság a 660 000 alkalmazott nevében őszinte részvétét fejezi ki a családnak, és tiszteleg Piëch kimagasló tevékenysége előtt, melyet a Volkswagen, a Csoport márkái és az autóipar egészének fejlesztése során nyújtott.

VW

Hans-Dieter Pötsch, a Volkswagen AG Felügyelő Bizottságának elnöke: "Ferdinand Piëch az autóipari történelemét írta szenvedélyes menedzserként, ötletekben gazdag mérnökként és a jövő víziójával rendelkező vállalkozóként. Az 1960-as évektől kezdve jelentősen megváltoztatta az autó fejlesztését, előmozdította az egész iparágat, és mindenekelőtt a Volkswagent, a társaságot globális mobilitási csoporttá alakítva át. Cégünk és munkatársaink sokkal tartoznak Piëch professzornak. Mélységes tisztelettel hajtjuk meg fejünket munkássága előtt. Gyászolunk családjával és hozzátartozóival. Mindig tiszteletteljes emlékezetben fogjuk tartani őt és munkásságát. "

Dr. Herbert Diess, a Volkswagen AG vezérigazgatója: "Ferdinand Piëch merész volt, vállalkozói szempontból következetes és technikailag ragyogó. Fiatal mérnökként a Porsche márkát a versenyek világába vezette olyan legendás járművekkel, mint a 917 és a Le Mans-i győzelem. 1972 óta az Audit új technológiai szintre emelte olyan innovációkkal, mint a quattro hajtás vagy a TDI motor, és ügyvezető igazgatóként prémium márkává alakította az Audit. A Volkswagen-csoport vezetőjeként Ferdinand Piëch elősegítette a cég nemzetközivé válását, a Bentley, a Lamborghini és a Bugatti az integrációját vállalatcsoport tagjai közé, és a következetes platform stratégia útján vezette márkáinkat a nemzetközi versenyképességhez, integrálta a Scania-t és az MAN-t a csoportba, lefektetve egy globálisan versenyképes haszongépjármű-beszállító alapjait. Technológiai szempontból ő és a fejlesztő csapatai rendszeresen túlléptek a megvalósíthatóság határain: a világ első egy literes autójától az 1001 lóerős Bugatti Veyronig. De Ferdinand Piëch mindenek előtt a legapróbb részletekbe menően a minőséget és a tökéletességet hozta el az autóiparba, mélyen rögzítve ezeket a Volkswagen DNS-be. Hálával és nagy tisztelettel tekintek munkásságára. "

Prof. Dr. Ferdinand Piëch 1972-ben kezdte pályafutását az Audi AG-nál, és az Audi AG vezérigazgatója volt 1988-tól, majd 1993-ban a Volkswagen AG vezérigazgatói posztját vette át. 2002-ben Ferdinand Piëch-et a Volkswagen AG Felügyelő Bizottságának elnökévé választották. 2015-ben lemondott megbízatásáról a Volkswagen-csoportnál.

Ferdinand Piëch emlékére a zászlókat fél-árbocra eresztik több Volkswagen helyszínen, ideértve Wolfsburgot és Drezdát is.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.