Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Volkswagen-csoport új kiszállítási rekordot ért el 2018-ban
2019.01.21.
Újdonság a Volkswagenről

A Volkswagen-csoport új kiszállítási rekordot ért el 2018-ban

A  világméretekben kiszállított 10,83 millió gépkocsival, és az előző évhez képest 0.9 %-os növekedéssel a Volkswagen Csoport minden eddigi legjobb eredményét érte el.  Nőttek a kiszállítások Dél-Amerikában, Európában, az Egyesült Államokban és Kínában, és bizonyos piacokon  a Volkswagen-csoport piaci részesedése is nőtt. Sikeres termék offenzíváikkal a Csoport márkái képesek voltak ellensúlyozni az egyes régiókban jelentkező kockázatokat, mint például az általános gazdasági bizonytalanságot Kínában és a  WLTP-re  történt átállás negatív hatásait Európában. Az elmúlt évben elsősorban a Csoport szabadidő autói voltak a  növekedés kulcstényezői. A Volkswagen Személyautók, a Skoda, a SEAT, a Porsche és a Lamborghini  márkák is  új  kiszállítási rekordot értek el.

VW

Dr. Christian Dahlheim, az Volkswagen-csoport értékesítési vezetője elmondta, hogy:  „Annak ellenére, hogy az újabb rekordok felállítása nem jelent  elsődleges célt  számunkra, nagyon örülünk e kiváló eredményeknek, hiszen nem  voltunk könnyű helyzetben 2018 második félévében. Az új kiszállítási rekordok elérése  annak köszönhetően vált lehetségessé, hogy  együtt voltak  jelen  a kiváló termékek, és az ügyfeleink irántunk tanúsított  erős bizalma.  A változékony geopolitikai helyzet fényében üzleti tevékenységünket  2019-ben  ugyancsak erős ellenszélben kell folytatnunk. Véleményem szerint a Volkswagen-csoport jó helyzetben van ahhoz, hogy megfeleljen a közelgő kihívásoknak. Bizakodva nézünk a jövőbe!”

 

Kiszállítások az egyes régiókban:

Európában a Volkswagen--csoport márkái összességében 4,38 millió gépkocsit szállítottak ki, ez 1.2 %-kal több, mint a 2017-es mennyiség volt. A Csoport  különösen jelentős növekedést mutatott Közép- és Kelet-Európában, ahol 797 200 gépkocsit adtak át az ügyfeleknek, ez 7.1 %-kal volt több, mint a megelőző év mennyisége.  E növekedés  elsősorban az erős Oroszországi teljesítménynek volt köszönhető, ahol a Csoport kiszállításai 19.8 %-kal emelkedtek. A második félévben a WLTP-re  történt átállásnak a flottákra gyakorolt   jelentős negatív hatásai ellenére  a Csoport kiszállításai Nyugat-Európában megközelítőleg az előző év 3,58 milliós mennyiségét érték el. Németországban a kiszállított 1,28 millió Volkswagennel a kiszállítások szintén a megelőző 2017-ev év szintjén maradtak.

Az észak-amerikai piacokon kétirányú mozgás volt megfigyelhető.  Miközben  az Egyesült Államokban  638 300 gépkocsival   2.1 %-os, Kanadában pedig  a kiszállított 118 500 gépkocsival 3.7 %-os növekedés volt tapasztalható, Mexikóban 15.6 %-os visszaesést regisztráltak az előző év eredményével összehasonlítva. Összességében a Volkswagen-csoport  a térségben 956 700 gépkocsit adott át ügyfeleinek, ami 2.0 %-os emelkedést jelentett 2017-hez képest.

Dél-Amerikában a fejlemények  rendkívül kedvezőek voltak a Volkswagen-csoport számára. A 13.1 %-os növekedést jelentő, összesen  590 000 piacra került gépkocsival  a térség döntően járult hozzá a Csoport kedvező mutatóihoz.  A Csoport kiemelkedően jól teljesített Brazíliában, ahol 401 600 gépkocsit szállítottak ki, ami 30.4 %-os növekedésnek felel meg, és kompenzálta az argentínai kiszállításokban a 118 600 darabbal bekövetkezett 22.4 %-os visszaesést.  Argentínában a gyengülő gazdasági környezetben  a feltételek  továbbra is nehezek a piaci szereplők számára.

Az ázsiai-csendes óceániai térségben a Volkswagen-csoport  az ügyfeleknek kiszállított 4,55 millió gépkocsival növekedést ért el, a kínai piac negatív hatása ellenére, ahol az elmúlt év második felében megállt a gazdasági növekedés az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi vita következtében. A vásárlások visszaesése az egész autópiacra  kedvezőtlen hatással volt, és az autópiac 2018-ban hosszú évek után most első alkalommal csökkent Kínában. Ebben a helyzetben a Volkswagen-csoport  a kiszállított 4,21 millió gépkocsival mégis  enyhe növekedést ért el a megelőző év mutatóival összevetve, és  képes volt növelni piaci részesedését.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.