Spirit Auto Kaposvár Hírek

Tapasztalja meg a tiszta barcelonai szabadság érzését. Ez a SEAT. Fedezze fel a sokszínű modelljeinket és találja meg álmai SEAT modelljét.

  1. Hírek
  2. A Volkswagen-csoport, a SEAT S.A. és a spanyol kormány Spanyolországot jövőbeli e-mobilitási központként látja
2021.03.12.
Újdonság a SEAT-ról

A Volkswagen-csoport, a SEAT S.A. és a spanyol kormány Spanyolországot jövőbeli e-mobilitási központként látja

Ma reggel Őfelsége VI. Fülöp király és Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök meglátogatta a SEAT S.A. Martorell központját, hogy megemlékezzenek a társaság 70. évfordulójáról. A vendégeket a SEAT felügyelőbizottságának elnöke és a Volkswagen-csoport vezérigazgatója, Dr. Herbert Diess, a SEAT S.A. elnöke, Wayne Griffiths, valamint az ipari miniszter, Reyes Maroto, illetve Stefan Piëch és Mark Porsche, a SEAT igazgatóságának tagjai kísérték.

SEAT

A látogatás során a Volkswagen-csoport, a SEAT S.A. és a spanyol kormány hangsúlyozta közös elképzelésüket az autóipar fenntartható átalakításáról. A Volkswagen-csoport és a SEAT S.A. hajlandó együttműködni az ipari infrastruktúra és az ökoszisztéma átalakításában az elektromos mobilitás érdekében, és felgyorsítja az ország gazdasági fellendülését. Tavaly a vállalat már bejelentett egy 2025-ig szóló 5 milliárd eurós e-mobilitási beruházási tervet.

Az e-mobilitás fejlődésének felgyorsítása érdekében egy projektet vázoltak fel, amelyet a Volkswagen-csoport és a SEAT S.A. vezet. Ez a projekt a nagy és közepes méretű vállalatok húzóerejeként fog működni, különböző szektorok kulcsszervezeteinek együttműködésével, mint például az Iberdrola az energiaiparban, a Telefónica a távközlés területén, a CaixaBank a pénzügyi területen, az Asti technológiai központ vagy az autóipar olyan nagy beszállítói, mint például a Gestamp vagy az Antolín. Ez az ambiciózus közös, előremutató kezdeményezés rengeteg munkahelyet is teremt, ami kifejezetten vonzó lehet a fiatalok számára.

 

Spanyolország Európa e-mobilitási központjává fejlődhet

Európában a második legnagyobb gépjárműgyártó iparral rendelkezve, Spanyolország nagy felelősséggel tartozik az Európai Zöld Megállapodás célkitűzéseinek 2030-ig történő eléréséért. Ezért kulcsfontosságú lenne, hogy Spanyolország felgyorsítsa az elektromos járművek ökoszisztémájának létrehozását, ösztönözze a keresletet és fejlessze a töltési infrastruktúrát. A közös jövőkép része lehet kisméretű elektromos járművek, akkumulátorcellák és akkumulátormodulok gyártása a SEAT martorelli üzemében.

„Spanyolország Európa e-mobilitási központjává fejlődhet. Osztjuk a spanyol kormány elképzelését az autóipar átalakításáról. Az ipari struktúrák korszerűsítése és jövőbiztos munkahelyek létrehozása jó hatással lehet az egész régió számára. Reméljük, hogy az Európai Unió Bizottsága politikai hajlandósággal rendelkezik arra, hogy ez a Spanyolország számára történelmi jelentőségű kiemelt projekt valósággá váljon”- mondta Herbert Diess, a Volkswagen-csoport vezérigazgatója és a SEAT S.A. igazgatóságának elnöke.

„70 évvel ezelőtt kerekekre ültettük ezt az országot. Célunk most Spanyolország elektromos hajtásra való átállítása. Ahhoz, hogy ez valóság legyen, minden fél egyetértett abban, hogy Spanyolországnak szélesebb töltési infrastruktúrát kell fejlesztenie az egész országban és ösztönöznie kell az elektromos autók iránti keresletet. Spanyolországnak itt az ideje felszállni az elektrifikáció vonatára” – tette hozzá Wayne Griffiths, a SEAT S.A. elnöke.

 

Egy pillantás a SEAT S.A jövőjére

A látogatás során Őfelsége VI. Fülöp és a miniszterelnök ellátogatott a SEAT Design Centerbe, amely Dél-Európa egyedülálló központja, ahol a vállalat az új SEAT és CUPRA modelleket tervezi. A SEAT S.A kutatásért és fejlesztésért felelős alelnöke, Dr. Werner Tietz bemutatta az új modelleket, melyeket a két márka a következő években tervez bevezetni a piacra. Őfelsége VI. Fülöp király és Pedro Sánchez is megismerték azt beruházási tervet, amelyet a társaság 2025-ig fog megvalósítani.

Ezután a Martorell ipari klaszter szívébe folytatták útjukat, ahol meglátogatták a 2. gyártósort, ahol megtekinthették, hogyan kezdte meg a vállalat az átalakulást az e-mobilitás felé a vállalat történetének első plug-in hibridjeinek gyártásával, a SEAT Leonnal, a CUPRA Leonnal és a legfrissebb modellel, a CUPRA Formentor e-HYBRID-del.

Ezt követően ellátogattak a CUPRA Garage-hez, a márka 2020 februárjában nyitott irodáihoz. Itt megismerkedtek a vállalat által forgalmazott elektromos járművek egyikeivel, a Leon család, a SEAT Tarraco és a CUPRA Formentor plug-in hibrid elektromos modelljeivel, valamint a SEAT MÓ eScooter 125-tel, ami a cég történetének első elektromos motorkerékpárja.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.