Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A tavalyi évvel összehasonlítva kis mértékben csökkentek a Volkswagen Személyautók márka kiszállításai
2019.09.17.
Újdonság a Volkswagenről

A tavalyi évvel összehasonlítva kis mértékben csökkentek a Volkswagen Személyautók márka kiszállításai

Az általánosan véve lényegesen gyengébb piacokon a Volkswagen, amint az a 2018 augusztusi rekord mennyiségű kiszállításokat követően várható volt, az idén augusztusban valamivel kevesebb járművet szállított ki Európában. Az ügyfeleknek összesen 119.500 járművet adtak át, ami 9,9 %-kal volt kevesebb, mint az előző év azonos hónapjában. Nyugat-Európában a márka kiszállításai 9,8 %-kal csökkentek, és összesen 97.400 darabot tettek ki. Közép- és Kelet-Európában a Volkswagen márka idén augusztusban 22.100 járművet szállított le, ami 10,7 %-kal volt kevesebb, mint 2018 augusztusában.

VW

A Volkswagen Németországban augusztusban 38.700 gépkocsit adott át az ügyfeleknek, ez 10,9 %-kal volt alacsonyabb, mint az előző év azonos hónapjában.

Észak-Amerikában ugyanakkor másként alakult a helyzet. A Volkswagen 52.900 járművet szállított ki ügyfeleinek a régióban, ami 2,9 %-os növekedést jelentett. Az Egyesült Államokban tapasztalt fejlemények különösen kedvezőek voltak: a márka 35.400 járművet adott át az ügyfeleknek, ami 9,8 %-kal volt több, mint az előző év azonos hónapjában, így a Volkswagen kiszállításai már a hatodik egymást követő hónapban növekedtek. Mexikóban a márka a hónapot a kiszállítások 12,4 %-os csökkenésével zárta, ennek mennyisége 10.600 járműre csökkent, ami annak tudható be, hogy Mexikóban a piac általában véve is csökkenő tendenciát mutatott.

A helyzet Dél-Amerikában is kedvezően alakult. A Volkswagen márka augusztusban ott 46.200 járművet szállított ki, ami 2,7 %-os növekedést jelentett. A legnagyobb lendületet ismét Brazília mutatta, a márka 37.200 járművet adott át, ami 15,4 %-os növekedést jelentett. Argentínának továbbra is nehéz helyzettel kell szembe nézni, mert az általános gazdasági helyzet miatt erősen csökkent az ottani autópiac. A Volkswagen Argentínában így  5.300 járművet adott át, ez 2018 augusztusához képest 36,2 %-os csökkenést jelent.

Az ázsiai-csendes-óceáni térségben a Volkswagen márka a szóban forgó hónapot 3 %-os csökkenéssel zárta, a régióban 263.900 járművet szállított ki. Kínában az általános piac továbbra is csökkent, így a  Volkswagen 252.700 járművet szállított ki, 1,6 %-kal volt kevesebbet, mint az előző év azonos hónapjában, ugyanakkor a márka ennek ellenére tovább bővítette piaci részesedését.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.