Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A ŠKODA KERÉKPÁROS TÖRTÉNELME
2023.03.20.
Újdonság a Škodától

A ŠKODA KERÉKPÁROS TÖRTÉNELME

Több mint 120 évvel ezelőtt a ŠKODA kerékpárgyártó vállalatként született meg. A két kerék iránti szerelem azóta sem lankadt. A kerékpározás azóta is fontos maradt, és azóta is tisztelettel adózik ezen örökség előtt a ŠKODA.

Skoda

1895 - AHOL AZ EGÉSZ KEZDŐDÖTT

Amikor a társalapító Vaclav Klement egy német manufaktúrától olyan biciklit vett, amely nem sokkal később elromlott, összeállt a kerékpárszerelő Vaclav Laurinnal, és elkezdték saját bringáikat gyártani.

Keresztneveik és a bringázás iránti szeretetük mellett még egy közös vonásuk volt: az olthatatlan feltalálói kedv. 1895-ben látott napvilágot első közös találmányuk: a "Slavia" kerékpár.


A SLAVIA FELEMELKEDÉSE

Röviddel ezután már öt Slavia modellt kínáltak, köztük egy női biciklit és egy hibridet. A termékskála fokozatosan bővült. Volt köztük tandem kerékpár "két úrnak" és "egy úrnak és egy hölgynek", gyermekbicikli fiúknak és lányoknak, áruszállító tricikli, valamint speciális kardánhajtású kerékpár.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.