Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A ŠKODA AUTO központi telephelyén, Mladá Boleslavban nyit automatikus kisalkatrész-raktárat
2018.11.20.
Újdonság a ŠKODA-ról

A ŠKODA AUTO központi telephelyén, Mladá Boleslavban nyit automatikus kisalkatrész-raktárat

.A ŠKODA AUTO az Industry 4.0 alapelveivel összhangban halad előre az új technológiák bevezetésével: a mai napon egy automata kisalkatrész-raktárt nyitottak meg Mladá Boleslavban. Az automatizálás magas szintje lehetővé teszi a munkafolyamatok hatékonyságának növelését az üzem kisalkatrész logisztikájában. Ennek egyik példája azoknak a robotoknak a használata, amelyek kis alkatrészeket tárolnak és szállítanak a raktárból közvetlenül a gyártósorra. A ŠKODA AUTO egy hasonló kisalkatrészes raktárt üzemeltet közel egy éve Kvasinyban.

skoda

Michael Oeljeklaus, ŠKODA AUTO Termelési és Logisztikai Igazgatóságának tagja szerint: "Tavaly jelentősen javítani tudtuk Kvasiny üzemünkben a termelési logisztikai folyamatokat. Most a fő üzemünkben is új szintre emeljük a folyamatok hatékonyságát egy új automata kisalkatrész-raktárral. Mladá Boleslavi raktár jelentősen nagyobb, és a legmodernebb technológiával optimálisan készíti fel az üzemet a gépkocsigyártás jövőbeni igényeire az Industry 4.0 alapelveivel összhangban. "

Michael Oeljeklaus Jiří Cee-vel, a Brand Logistics vezetőjével és Miloš Kovář-ral a KOVO Union MB képviselővel hivatalosan is megnyitotta az új automata kisalkatrész-raktárat (ASPW). A raktár 2018 júliusától működik. A ŠKODA AUTO közel 8 millió eurót fektetett be a kisalkatrész-raktár építésébe.

Az ASPW szigorúan alkalmazza az Industry 4.0 alapelveket. A kisalkatrészek betárolása és kiemelése a megfelelő polcokról most automatikusan zajlik. Innen a szükséges sorrendben a megfelelő pillanatban szállítják a gyárba. Ez azt jelenti, hogy pontosan abban a sorrendben érkeznek meg, amelyben szükség van rájuk a felszerelésnél. Az automatizálás lehetővé teszi a pontosabb munkavégzést, a logisztikai folyamatok gyorsítását és a hibaarány további minimalizálását. A robotok helyettesítik az alkalmazottakat a fizikailag nehéz munkáknál. Az alkalmazottak felszabadult idejükben olyan feladatokat végezhetnek, mint a címkék beolvasása vagy a kistárolók (SLC) mozgatása a bejövő és kimenő áruk területén.

Mladá Boleslav 2.000 m2 területet lefedő új ASPW-je sok helyet kínál 71.000 kistároló (SLC) számára. Óránként akár 580 ilyen kis műanyag rekesz tárolható a 14 méter magas polcokon. Ugyanazon számú SLC-k kezelhetők a komissiózás, azaz a kimenő termékek esetében is. Két robot tárolja, és két másik robot veszi ki az alkatrészeket, és küldi szét a megfelelő pillanatban a gyártásnak.

2017 júliusában a ŠKODA Kvasiny-i üzemében hasonló kisalkatrész-raktárat nyitott, amely 45 ezer tároló részére biztosít helyet. 2018 júniusában a ŠKODA Kvasiny raktára az ELA európai logisztikai díjátadóján megkapta a szakértői közönségdíjat.

A Mladá Boleslav-i automata kisalkatrész-raktár üzembe helyezésével a ŠKODA AUTO tovább halad a termelés digitalizálásának útján- amely a 2025-ös stratégia kulcsfontosságú pillére.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.