Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A SEAT S.A. felajánlja egészségügyi erőforrásait a COVID-19 elleni lakossági oltási folyamathoz
2021.03.02.
Esemény

A SEAT S.A. felajánlja egészségügyi erőforrásait a COVID-19 elleni lakossági oltási folyamathoz

A SEAT S.A. és a katalán egészségügyi minisztérium együttműködési megállapodást kötött a koronavírus elleni lakossági  oltási folyamat javítása érdekében. Ezek akkor lépnek életben, amint elegendő oltóanyag áll rendelkezésre a COVID-19 elleni tömeges oltáshoz. A vállalat felajánlotta létesítményeit és az egészségügyi személyzetét arra, hogy támogassák az állami egészségügyi szolgálatokat az oltások beadásában. A vállalat felajánlotta, hogy a hatóságok hivatalos oltási terve alapján, beoltja a cég közvetlen szomszédságában élőket, valamint a SEAT és a Volkswagen-csoport munkatársait Katalóniában, illetve azok  családjait. Ezzel az együttműködéssel a vállalat demonstrálni kívánja a társadalom iránti elkötelezettségét és együttműködési készségét, hogy hozzájárul a járvány elleni küzdelemhez.

seat

Erről pénteken állapodtak meg a vállalat martorelli központjában tartott találkozón,  ahol végleges formába öntötték  a kezdeményezés részleteit. A megbeszélésen részt vett Pere Aragonès, a katalán kormány elnök-helyettese, Allba Vergés katalán egészségügyi miniszter, valamint Wayne Griffiths, a SEAT és a CUPRA elnöke, Xavier Ros, azemberi erőforrásokért és szervezetért felelős alelnök, Dr. Patricia Such, az egészségügyi, biztonsági és sürgősségi részleg vezetője, ill.   a társaság intézményi kapcsolatokért felelős igazgató, Josep Maria Recasens.

Ennek alapján, hogy a  SEAT S.A. megnyitja a társaság martorelli központjához tartozó  egyik épületét, hogy az  oltási központ legyen  a Baix Llobregat térség lakói számára, ahol a vállalat saját egészségügyi munkatársai fogják elvégezni az oltásokat.  Ezzel az akcióval, amelyet akkor valósítanak meg, amint elegendő oltóanyag áll majd rendelkezésre, a SEAT S.A. célja, hogy elősegítse az oltási  folyamat felgyorsítását az egész lakosság számára, és hozzájáruljon az egészségügyi rendszer leterheltségének csökkentéséhez.  A vállalat becslése szerint naponta  körülbelül 8 000 adagot,  vagy havonta 160 000 oltást tudnak beadni. Ezen túlmenően a gépkocsigyártó felajánlotta, hogy  az egészségügyi hatóságok felhatalmazásával és az oltási tervük betartásával beoltja  a SEAT SA és a Volkswagen-csoport Spanyolország többi részein dolgozó összes munkatársát,  valamint családtagjaikat, összesen mintegy 50 000 embert, amint az oltások  rendelkezésre  állnak.

A világjárvány kezdete óta minden lehetőt megtettünk, hogy gondoskodjunk alkalmazottaink egészségéről. Jól meghatározott, saját tesztelési stratégiánk alkalmazásával az elmúlt évben több mint 100 000 tesztet hajtottunk végre, a fertőzöttségi arány csupán  0,7% volt. Az együttműködés kulcsfontosságú az ország gazdaságának fellendítésében, és abban, hogy a  megelőzéstől a védekezésen át eljuthassunk a teljes átoltáshoz.  Célunk, hogy a gazdasági fellendülés élén járjunk, és ebben egészségügyi szolgáltatásaink kulcsszerepet fognak játszani. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ma bejelenthetjük, hogy megtesszük  a szükséges intézkedéseket, hogy segítsük  az emberek ezreinek beoltását ”- mondta Wayne Griffiths.”A világjárvány kezdetén a lélegeztető készülékek gyártása az egyik legcsodálatosabb SEAT-vezette projekt volt a cég 70 éves történelme során.” Az oltóanyagok megérkezése a  nagy bizakodás  időszakát jelzi. Úgy gondoljuk, hogy a megelőzés és az oltások jelentik a  választ e járvány leküzdésére, és minden társadalmi és gazdasági tevékenység  gyors, ismételt beindítására.”   Xavier Ros elmondta még, hogy „a SEAT-nál évek óta magas szinten tartjuk az alkalmazottak egészségügyi ellátását, és a világjárvány során ezt most ismét sikerült bizonyítanunk, mert a munkatársaink körében nagyon alacsony fertőzöttségi  arányt regisztráltunk.     Most a  saját cégünk határain túl a leghatékonyabb módon, az  oltással segítünk a vírus elleni küzdelemben,. "

Pere Aragonès háláját fejezte ki  azért, hogy a „a SEAT folyamatosan bizonyítja készségét  a katalán kormánnyal való együttműködésre, és e vezető vállalat teljes potenciáljának az ország szolgálatába állítására”. Aragones  kiemelte „a vállalat elkötelezettségét az állampolgárok iránt, amit az olyan kezdeményezések mutatnak,  mint amilyent ma prezentálunk.   Ez más  más alkalmakkor is így volt,  például a világjárvány első hulláma alatt, amikor a cég feltalált egy új lélegeztető-gép rendszert, amely sok életet mentett meg. "

Alba Vergés aláhúzta, hogy „a Generalitat ( a katalán kormány) és a SEAT megállapodása újabb példa arra, hogy a COVID-19 elleni oltáshoz szükség van mindenkinek az  együttműködésére.  Az Egészségügyi Minisztériumban mi nagyon hálásak vagyunk ezért az együttműködésért, de fontos, hogy több oltóanyagot  kapjunk az oltási erőfeszítéseink felgyorsítása érdekében "

 

A CUPRA lakóautók mobil oltási központokként  szolgálnak a távoli falvakban

A Katalóniai Kormányával kötött megállapodás keretein belül a SEAT S.A. vállalta, hogy elősegíti az oltóanyagok elosztását azokban a városokban, ahol ez szükséges, annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül a lehető legtöbb embert olthassák be.

A vállalat ezekre a helyekre egy CUPRA lakóautókkal települ ki,  olyanokkal,  mint amilyeneket  a gépkocsivezetők a sportversenyek során használnak,  és amelyeket átalakítottak a egészségügyi használatra. E lakóautókban  a SEAT S.A. egészségügyi személyzete Katalónia szerte több város lakóinak beadja a vakcinát, az egészségügyi hatóságokkal együttműködve, megkönnyítve így az oltási a folyamatot.

SEAT S.A. megelőzéssel foglalkozó  személyzete e héten megkapta az oltás első adagját, összhangban a katalán kormány oltási tervével. A találkozó arra is alkalmat adott a Generalitat egészségügyi személyzetének,   hogy elmagyarázzák  a SEAT S.A.-ban dolgozó kollégáiknak az oltás beadásának folyamatát.  A világjárvány kezdete óta egy több mint 100 vállalati alkalmazottból álló csapat dolgozik azon,   hogy feltartóztassák, megakadályozzák a COVID-19-et  a vállalat és a Volkswagen-csoport több mint 20 000 spanyol alkalmazottja között, akik  fertőzöttségi aránya csupán kb. 1% volt.  A SEAT az elkövetkező hetekben arra is számít, hogy be fogja oltani  alkalmazottait, mintegy 2 000 embert, összhangban az egészségügyi hatóságok oltási terveivel.

 

A SEAT és az egészség, hosszú múltra visszatekintő történet

A COVID-19  jelentette kihívásával szembesülve, a SEAT. S. A. ismét bizonyította felelősség-érzetét, kreativitását és elszántságát a társadalom megsegítésében. Úttörő projektként sürgősségi lélegeztetőgépeket hoztak létre és  gyártottak,  amelyeket az egészségügyi központoknak adományoztak, válaszul az orvostechnikai eszközök hiányára a járvány első hullámában. A kezdeményezés a vállalat különböző területeiről érkezett 150 szakemberből álló csapatnak köszönhetően valósulhatott meg, amely a Protofy.XYZ start-up-pal , az orvosi szakemberekkel és a Spanyol Gyógyszer- és Egészségügyi Ügynökséggel együttműködve  dolgozott azon, hogy életképes prototípus szülessen a SEAT Leon szélvédőtörlő motorjának adaptálásával és a  lélegeztetőgépek tömeggyártával a Martorell 9. sz. műhelyében. Ennek eredményeként rekordidő alatt több mint 600 sürgősségi lélegeztetőgépet állítottak elő, amelyeket a világjárvány csúcspontján egész Spanyolország kórházaiba elküldtek.

Mindezen túl a SEAT SA volt az első vállalat Spanyolországban, amely PCR-teszteket  végzett 15 000 alkalmazottján, hogy garantálja azok egészségét és megakadályozza a SARS-CoV-2 terjedését a 2020. április 27-ifokozatosan nyitás során. A  nyári szünetről  visszatérve, illetve a karácsonyi szünet után, a vállalat megismételte ezt a tömeges szűrést, hogy  felderítse a tünetmentes eseteket,  és megakadályozzák a vírus átterjedését  az alkalmazottak körében.

Idén korábban  a vállalat egy lépéssel már tovább ment, és jóváhagyta azt a tervet, amely szerint minden munkahelyen, a  több mint 10 000 dolgozót hetente kétszer fogják  tesztelni antigén-teszttel,  átlagosan napi  4 500 vizsgálattal. Ennek az intézkedésnek a célja, hogy  minimalizálják  a munkahelyi járványok kitörésének kockázatát, és enyhítsék a terhet a  közegészségügyi hálózaton, tekintettel a társadalmi összejövetelek és a koronavírus brit,  a becslések szerint sokkal fertőzőbb törzsének elterjedése miatt bekövetkezett esetek riasztó növekedésére. A munkahelyen alkalmazott egyéb higiéniai és megelőző intézkedésekkel (kézfertőtlenítés, arcmaszkok használata, távolságtartás, jelenlévő személyek számának korlátozása) együtt a vállalatnak sikerült a pozitív esetek számát jóval az átlag alatt tartani a környezetében, amely  soha nem haladta meg az 1 %-ot.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.