Újdonság a SEAT-ról
2018.10.08.

A SEAT formatervezési igazgatója nyerte az Eurostars díjat

A SEAT formatervezési igazgatója, Alejandro Mesonero-Romanos lett az Eurostars díj idei nyertese a formatervezési kategóriában. Ezt a díjat évente ítéli oda az Automotive News kiadvány, amely ezzel Alejandro Mesonero-Romanos-nak az elmúlt hét év során a SEAT teljes termékskálájának megújításában végzett kiváló munkáját ismerte el.
seat

A díj átvételekor a SEAT formatervezési igazgatója hangsúlyozta: "Nagy büszkeséggel tölt el, hogy átvehetem ezt a díjat, és ezt szeretném megosztani a SEAT teljes formatervezői csapatával. Nagyon sokat dolgoztunk, hogy a SEAT-ot azzá a csodálatos márkává tegyük,  amit a SEAT ma jelent, és az ügyfelek igényeihez alkalmazkodó gépkocsikat tervezzünk.  Ez a díj tovább  ösztönöz arra, hogy  a jövőben is  a legkiválóbb megoldásokra törekedjek."

A formatervezés kulcsfontosságú terület a SEAT-nál, ez jelenti a márka egyik stratégiai alap-pillérét. A Martorellben lévő formatervezési központ jelenleg Dél-Európa referencia intézménye, ahol minden egyes SEAT modellt,  valamint  a Volkswagen-csoporttal számos együttműködési projektben készülő modellt tervezik.

Alejandro Mesonero-Romanos  2011 óta a SEAT formatervezési igazgatója, és ebben a minőségében a SEAT olyan teljesen új modelljeiért felelt, mint például az Ateca, az Arona és a Tarraco.  Ugyancsak ő tervezte az Ibiza ötödik nemzedékét, és  a Leon modell kínálat utolsó változatait, és az ő keze munkáját dicséri majd néhány a jövőbeni SEAT modell is.

A SEAT-hoz történt csatlakozását megelőzően Párizsban dolgozott a Renault-nál, ahol néhány projekt formatervezését irányította, és a formatervezési területet vezette 2007 és 2009 között. 2009-ben kinevezték a Renault Samsung Motors formatervezési igazgatójává Koreába. 1994-től 2001-ig a Volkswagen-csoportnál dolgozott, ahol a külső formatervezési  részleget irányította SEAT, Volkswagen, Audi és Lamborghini márka projektekben.

Alejandro Mesonero-Romanos Madridban született 1968-ban, ipari formatervezés szakon szerzett diplomát a barcelonai ELISAVA formatervezési főiskolán, majd master fokozatot szerzett autó formatervezésből a londoni Royal College of Art-ban.

Amióta Alejandro Mesonero-Romanos a  SEAT-nál dolgozik, a márka olyan  kiemelkedő formatervezési díjakat nyert, mint a 2017-es Red Dot díj, és az autógyártók márka versenyének díja ugyancsak 2017-ben az ötödik generációs Ibizáért, illetve "a legjobb prototípus"  kitüntetés a 2015-ös genfi nemzetközi autószalonon a SEAT 20V20 tervezéséért. Mindezen túl a SEAT Arona is elnyerte a Red Dot díjat 2018-ban, az e-Racer (CUPRA) pedig az autógyártók márkaversenyének tanulmány-autók kategóriában nyert ugyanebben az évben.