Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A SEAT a mozifilmekben
2021.05.17.
Esemény

A SEAT a mozifilmekben

A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia díjai évről évre egy színpompás hollywoodi estén világszerte nagy izgalomban tartják a mozi szerelmeseit. Most a COVID-19 világjárvány miatt elhalasztott Oscar-gála idei megrendezése kapcsán itt az ideje, hogy bemutatkozzanak filmsztárok fáradhatatlan kísérői - az autók.

seat

Mi lenne Doc és Marty McFly a DeLorean autójuk nélkül a Vissza a jövőbe című filmben, és hogyan közlekedne Batman a Batmobilja nélkül? Éppen ezért az Oscar-díj átadó ünnepség tiszteletére a SEAT egyedi díjakat „ítélt oda” modelljeinek a világ filmtörténelmében való szerepléseikért.

A legjobb karakter: Nincs ilyen kategória az Oscar-gálán, de nem lehetett kihagyni a lehetőséget, hogy elismerés övezze azokat a SEAT-okat, amelyek úgy bukkantak fel a filmvásznon, mint Stan Lee a Marvel-filmekben.  A következő SEAT autók indulnak a legjobb karakter díjáért:

- az Alhambra a Bourne hagyatékban” (2012), az akció kellős közepén parkolva.

- az Ibiza a „Jason Bourne” (2016) című filmben a tűz mellett parkolva.

- az Ibiza a „Notting Hillben” (1999), az utca közepén vonva magára a figyelmet.

- a Leon a “3 days to kill” (2014) című filmben parkolva, miközben a rosszfiúk éppen lövöldözni készülnek.

-A Leon a „Man in Black: International” (2019) című filmben, amint átszáguld egy jeleneten

A legjobb mellékszereplő: Az autók többet jelentenek egyszerű közlekedési eszköznél, a filmekben ők biztosítják a karaktert és környezetet. Ezért gyakran ezek a tulajdonságok határozzák meg a díszletet: szokatlan lenne például a legújabb generációs Leont látni egy 1960-as években játszódó filmben. A díszlet meghatározásában betöltött szerepükért, vagy egy mellékszereplő által történő használatukért ezek az autók a jelöltek a filmekben és sorozatokban a legjobb mellékszereplői díjra:

-A 124 és a 124 D a Mamma Mia! (2008) című filmben, amikor Pierce Brosnan és Colin Firth megy az autóval.

-Az Ibiza a “Terminátor: Sötét sors”-ban (2019), ahol egy látványos baleset részese a képernyőn.

-A Sport Bocanegra a „Veneno” sorozatban, (2020), amelyet a főszereplők vezetnek.

-A Leon a „Dark” című sorozatban, (2017-2020), ahol az első évad egyik jelenetének meghatározó eleme.

-A Leon a “Sherlock” sorozatban, (2010-2017), egy közeli felvételen a kastély előtt.

 

A legjobb főszereplő: Ám azon túl, hogy mellékszereplőként jelennek meg, néha az autók eggyé válnak a főszereplővel, és a jelenetekben elkísérik őt, legyen szó férfi vagy női színészről, Gyakori, hogy a jármű karakterét összekapcsolják a főszereplő karakterével azért, hogy hitelesebbé tegyék a színészi alakítást, és az egyik szereplő értékeit megtalálják a másikban is. A következő SEAT autók indulnak a legjobb főszereplőnek járó díjért:

- A Ronda a “La muerte de Mikel”(1984) című filmben, amelyet a film nagy részében a főszereplő vezet.

-A 131-es a „Cuéntame cómo pasó”  sorozatban, 2001), amelyben nagyon gyakran a főszereplő Antonio Alcántara ül a volánnál. Külön említést érdemel bátyja, Miguel feltűnő 850 Sportja.

Az Ibiza a „Money Heist” sorozatban, (2017) amelyet a ”Professzor" vezet, amikor Tokyót beszervezi.

-A 124 D a “The Trouble with Spies”  (1987) című filmben, amelyet a fiatal Donald Sutherland vezet.

-Az Ibiza a „Colpi di fulmine” (2012) című filmben, amelyet a vígjáték főszereplői vezetnek.

 

Életműdíj: Kétségtelenül a SEAT Ibiza érdemli meg leginkább ezt a tiszteletbeli díjat. 37 éves története során és öt generáció után a legnépszerűbb kompakt autó több mint 500 képernyős szereplést mondhat magáénak. A már említett filmek és sorozatok mellett meg kell említenünk többek között a Sin identidad (2006), az Adiós, pequeña (1987), a Live Flash (1997), a Történetek Kronenből (1995), a Polly Blue Eyes (2005) vagy a Hotel Paradies (sorozat, 1990) című filmeket


Egy “James Bond-lány” autója

A SEAT és a filmek kapcsolata még messzebbre nyúlik vissza. Kevesen tudják, hogy Ursula Andress, a legendás "James Bond-lány", aki a Dr. No (1962) című filmben a 007-est kísérte, vásárolta meg az első SEAT 133-ast, amikor az autót 1974-ben elkezdték forgalmazni. A színésznő, aki akkoriban Ibizán élt, ennek a modellnek a nagykövete volt, és számos alkalommal vezette az autót a szigeten.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.