Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A CUPRA leleplezte a CUPRA Terramart az Audi Hungaria munkavállalói előtt, akik részt vesznek majd a gyártásában!
2022.12.12.
Újdonság a CUPRA-tól

A CUPRA leleplezte a CUPRA Terramart az Audi Hungaria munkavállalói előtt, akik részt vesznek majd a gyártásában!

Barcelona városától 1900 kilométerre, a CUPRA továbbra is inspirálja a világot. Magyarországon, Győrben ez a nem mindennapi, kihívó márka leleplezte az első villamosított szabadidő-autóját, az új CUPRA Terramart, az Audi Hungaria gyárának 200 munkavállalója előtt. Ez az ország egyik legjelentősebb ipari térségében elhelyezkedő üzem gyártja majd az új típust az Audi gyártmányok mellett. Az eseményen - amelyen a CUPRA elnök-vezérigazgatója, Wayne Griffiths, Markus Haupt, a SEAT S.A. termelésért és logisztikáért felelős alelnöke, Alfons Dintner, az Audi Hungaria elnök-vezérigazgatója, Les Zoltán, az Audi Hungaria igazgatótanácsának autógyártásért felelős tagja és az Audi Hungaria további képviselői is részt vettek - a munkavállalók testközelből tekinthették meg a járművet, amelyet 2024-től kezdődően ők maguk gyártanak majd.

CUPRA

Üdvözöljük a CUPRA Tribe közösségben! „Lázadók vagyunk egy nagyszerű elképzeléssel és a szokványostól eltérő gondolkodásmóddal, s közösen nagy dolgokat viszünk majd véghez” – mondta Wayne Griffiths, mielőtt leleplezte a CUPRA Terramart. „Ez a modell ötvözi az érzelmeket, a menőséget és a sportosságot az elektromos hajtással, és az Európában egyik leggyorsabban növekvő szegmens, a szabadidő-autók piaca felé mozdít el bennünket.” Miután a CUPRA elnök-vezérigazgatója leleplezte az autót és látta a munkavállalók bámulatos reakcióit, közvetlenül szólította meg őket, hogy üdvözölje a csapatot a Tribe közösségében: „Önökkel, az Audi Hungaria CUPRA Tribe közösséggel együtt gyártjuk majd ezt az egyedülálló hőst, amely tökéletesen tükrözi a CUPRA génjeit.”


Egy inspiráló jövő. Az Audi Hungaria elnök-vezérigazgatója, Alfons Dintner szerint a CUPRA Terramar „egy inspiráló modell, járműgyártásunk jövőjének erőteljes darabja”. Ebben a tekintetben Alfons Dintner a CUPRA márkának is szentelt néhány szót, elismerve „sikerhez vezető útját és nagyszerű kilátásait”, valamint kihangsúlyozta az üzem alapos felkészítését a CUPRA Terramar gyártására: „A legjobb minőségben bocsátjuk majd az utakra.”


Csapatmunka 1900 kilométeren át. A CUPRA Terramar gyártása Győrben „a SEAT S.A. és az Audi közötti erős kapcsolat kiterjesztésének egy módja, a Volkswagen-csoporton belüli szinergiák új példája” – mondta Wayne Griffiths. Már jelenleg is az Audi Hungaria gyártja a Formentor VZ5, a CUPRA legsikeresebb autója öthengeres motorjait. Az idén több mint 80 ezer példányban kiszállított Formentor típust a SEAT martorelli üzemében gyártják, ahol az Audi A1 is készül.


Új hős az új korszakhoz. Sportos, érzelmes szellemiségével a CUPRA Terramar a márka első villamosított szabadidő-autója, amelyet arra terveztek, hogy kiemelkedjen az Európában robbanásszerűen növekvő kategóriából. A 4,5 méter hosszú jármű a merész arányokat ütős, CUPRA-géneket hordozó formai elemekkel ötvözi, hosszú motorházfedele és „cápaorra” az elszánt győzni akarását mutatja minden pillanatban. A tervek szerint 2024-ben piacra kerülő új hős belső égésű motorokkal és külső forrásról tölthető, körülbelül 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávot kínáló, új generációs hibrid hajtásláncokkal is elérhető lesz. Névválasztása Terramar, Sitges (Spanyolország) városa előtt tiszteleg, ahol a márka útjára indult közel öt évvel ezelőtt. Ez a típus a CUPRA 2025-ig terjedő villamosítási stratégiájának része, két további elektromos jármű, az UrbanRebel és a CUPRA Tavascan mellett.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.