Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A 2018-as Genfi Autószalonon mutatkozik be az átdolgozott ŠKODA FABIA
2018.02.08.
Újdonság a ŠKODA-ról

A 2018-as Genfi Autószalonon mutatkozik be az átdolgozott ŠKODA FABIA

Számos műszaki és dizájn-újdonsággal lép sikertörténetének új fejezetébe a ŠKODA FABIA. A cseh autógyártó népszerű kisautója új tervezésű orr- és farkialakítással, első ízben rendelhető LED-fényszórókkal, illetve ugyancsak LED-technikájú hátsó lámpákkal, valamint még igényesebb utastérrel válik még vonzóbbá. Modern karakterét pörgős és gazdaságos, 1,0 literes benzinmotorok, illetve az eddigieket kiegészítve további vezetői segédrendszerek határozzák meg. Az átfogó frissítésen átesett modell a 2018-as Genfi Nemzetközi Autószalonon mutatkozik be, piaci bevezetése 2018 második felére várható.

SKODA

Új dizájn-stílusjegyek kívül és belül

A ŠKODA FABIA egyaránt átdolgozott eleje és hátulja különösen igényes megjelenésről gondoskodik. A fényszórók és a ködfényszórók új kontúrokkal és korszerű világítástechnikával keltenek friss benyomást. Első ízben rendelhető a ŠKODA FABIA LED-fényszórókkal és ugyancsak LED-technikájú hátsó lámpákkal, de a könnyűfém keréktárcsák kínálata is bővült, egyebek mellett a ferdehátú kivitel számára kínált új, 18 col peremátmérőjű változatokkal. Az utastérben új tervezésű kombinált műszeregység, a műszerfalon új dekorbetétek, valamint kéttónusú üléskárpitok járulnak hozzá nagyban a még nemesebb összhatáshoz.

 
Takarékos és pörgős motorok

A ŠKODA FABIA hajtásrendszereinek választéka a jövőben négy pörgős karakterű, gazdaságos üzemű benzines erőforrásból áll, egyaránt három hengerrel és 1,0 liter összlökettérfogattal. Az MPI motorok közvetett üzemanyag-befecskendezéssel és 44 kW (60 LE), illetve 55 kW (75 LE) teljesítménnyel készülnek. A két TSI aggregát teljesítményszintje a turbófeltöltő és közvetlen benzinbefecskendezés jellemezte fejlett motortechnika eredményeképpen 70 kW (95 LE), illetve 81 kW (110 LE), s egyaránt Otto-részecskeszűrővel egészülnek ki. A négy erőforrás alkotta motorpaletta legerősebb tagja hétfokozatú, kettős tengelykapcsolós sebességváltóval (DSG) is rendelhető.


Hajtásrendszerei kínálatában a ŠKODA AUTO a korszerű benzinmotorokra összpontosít, következetesen alkalmazkodva a kisautók szegmensének vásárlói célcsoportjait jellemző igényekhez. Még gazdaságosabb üzemükkel és példamutatóan csekély károsanyag-kibocsátásukkal e korszerű, háromhengeres motorok már a különösen gazdaságos dízel erőforrásokkal is összevethetők.


Új vezetői segédrendszerek növelik a biztonságot és a kényelmet

A vezetői segédrendszerek kínálatának bővítésével a ŠKODA AUTO ismét a magasabb járműkategóriákra jellemző, fejlett technikát hozza el a kisautók piaci szegmensébe. Az új sávváltás-asszisztens (Blind Spot Detection) párhuzamos közlekedésre alkalmas úton figyelmezteti a vezetőt, amennyiben a visszapillantó tükrök holtterében jármű tartózkodik, illetve hátulról tempósan közelít. A hátsó keresztirányú forgalom asszisztens (Rear Traffic Alert) a jármű mögötti területet felügyeli és tolatáskor figyelmeztet az esetleges ütközésveszélyre. A jövőben mindezt a távfény-asszisztens (Light Assist) is kiegészítheti, amely a szemből érkező vagy az elöl haladó járműveket érzékelve automatikusan vált át tompított világításra.


Swing infotainment-rendszer új, 6,5 col képátlójú képernyővel és a ŠKODA Connect szolgáltatásaival

A Swing infotainment-rendszer a jövőben immár 6,5 col képátlójú képernyővel készül, amelyről a ŠKODA Connect sokoldalú online-szolgáltatásai is igénybe vehetők. Az Amundsen navigációs rendszerrel már a ŠKODA FABIA fedélzetén is valós idejű torlódás-információval is szolgáló, online közlekedési információk állhatnak a vezető rendelkezésére. Az innovatív SmartLink+ technika az Apple CarPlay, az Android Auto, a MirrorLinkTM és a SmartGate rendszereket is támogatja.

 
Még több „Simply Clever” megoldás

A márkára jellemző különlegességek között – amelyekkel a ŠKODA FABIA kitűnik a kisautók piaci szegmenséből – a mindennapok kényelmét és funkcionalitását növelő, praktikus részletek is szerepelnek. E „Simply Clever” megoldások kínálata tovább bővült. A tanksapkafedélben található jégkaparó a gumiabroncsok profilmélységének mérésére szolgáló skálával egészült ki, kívánságra hátul is USB csatlakozók állhatnak rendelkezésre és extrafelszerelésként megfordítható csomagtér-szőnyeg is kapható. A ŠKODA FABIA COMBI csomagtartójának oldalsó rekeszében LED-technikájú, kivehető zseblámpa található.

 
A ŠKODA modellportfoliójának meghatározó tagja

A ŠKODA FABIA központi helyet foglal el a cseh autógyártó modellprogramjában. A márkára jellemző erényeivel mára a kisautók szegmensének „bestsellerévé” vált, miközben a ŠKODA közelmúltbeli ralisport-sikereinek is alapjául szolgált. 1999 óta világszerte több mint négymillió ŠKODA FABIA talált gazdára, s jelenlegi, harmadik nemzedéke is már több mit 500 ezer eladott példánynál jár – a ŠKODA FABIA ezzel a márka harmadik legkeresettebb modellje. Ferdehátú változatának legjelentősebb piacai Németország, Nagy-Britannia és Lengyelország, míg a ŠKODA FABIA COMBI elsősorban Németországban, Csehországban és Lengyelországban örvend nagy népszerűségnek.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.