Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A ŠKODA legyártotta a százezredik iV-modellt
2021.09.06.
Esemény

A ŠKODA legyártotta a százezredik iV-modellt

A ŠKODA AUTO anyagyárában legördült a gyártósorról a százezredik iV-modell – egy ENYAQ iV. A cseh gépjárműgyártó az „iV” plakettel azokat a modelleket jelöli, amelyek részben vagy teljesen elektromos hajtásrendszerrel működnek. Jelenleg a ŠKODA AUTO három iV-sorozatot gyárt: a plug-in hibrid meghajtású ŠKODA SUPERB iV és a ŠKODA OCTAVIA iV, valamint a teljesen elektromos ŠKODA ENYAQ iV modelleket. A ŠKODA AUTO 2030-ig még legalább három új, teljesen elektromos modellt vezet be a piacra.

Skoda

Michael Oeljeklaus, a ŠKODA AUTO gyártási és logisztikai vezetője hangsúlyozta: „100 000 legyártott iV-modell csaknem két éven belül – ez lendületes kezdet az emobilitás felé vezető úton. Hatalmas köszönet a gyártásban dolgozó teljes csapatnak, akik iV-modelljeinket ilyen kiváló tempóban és magas minőségben készítik. Nagy lépésekkel haladunk tovább – az ENYAQ iV és a két plug-in hibrid modellünk csupán a kezdet.”

A termékportfólió 2030-ig legalább három további, teljesen elektromos modellel bővül, amelyek az árat és a méretet tekintve az ENYAQ iV alatt helyezkednek el. A piac alakulásától függően a ŠKODA AUTO a teljesen elektromos modellek tekintetében 50-70%-os részesedést tűz ki célul Európában.

Az elektromobilitás korszakát a ŠKODA AUTO már 2019 szeptemberében, a plug-in hibrid meghajtású SUPERB iV és a teljesen elektromos CITIGOe iV modellek gyártásával beharangozta. 2020 szeptemberében a cseh gépjárműgyártó az ENYAQ iV modellel folytatta – ez a márka első, teljesen elektromos sorozatgyártott modellje, amely a Volkswagen vállalatcsoport MEB platformjára épül – és ezzel máig a legnagyobb lépést tette az elektromobilitási stratégia megvalósítása felé.

Az ENYAQ iV hátsó és összkerékhajtással is rendelkezik, továbbá öt teljesítményfokozatban és három különböző méretű akkumulátorral kapható. Az akkumulátor kapacitásának megfelelően a WLTP-ciklus alapján mért hatótávolsága több mint 520 km. Az SUV a mindennapok során is bizonyított a márkára jellemző, tágas helyeloszlásával. A ŠKODA új, elektromos zászlóshajójával a belső kialakítás szempontjából is új utakat jár be: innovatív dizájn veszi át a hagyományos felszereltségi szintek helyét – összességében ügyfeleinket új, átlátható kialakítású ajánlati struktúra várja.

Jelenleg már zajlik a nagyfeszültségű hajtóakkumulátorok gyártása a SUPERB iV és az OCTAVIA iV plug-in hibrid modellekhez, valamint más csoportmárkák modelljeihez. A jövő év elején Mladá Boleslavban megkezdődik az ENYAQ iV MEB akkumulátor-rendszereinek gyártása is. Ezenkívül a cseh gépjárműgyártó a partnerekkel együttműködve stabil beszállítói struktúrát fejleszt ki az elektromobilitás terén.

NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030 néven a vállalat ambiciózus célokat tűzött ki a fenntartható növekedés, az új értékesítési régiók kialakítása és a villamosítás területén. A vállalat célja, hogy 2030-ra egyike legyen az öt leggyakrabban értékesített autómárkának Európában. Ezt többek között kifejezetten kedvező áron kapható bevezető modellekkel és erőteljes elektromos modellportfólióval kívánja elérni. A piac alakulásától függően a vállalat a teljesen elektromos modellpaletta tekintetében 50-70%-os részesedést tűz ki célul Európában. Ennek köszönhetően a legyártott járműflotta CO2-kibocsátása 2030-ig több mint 50%-kal csökkenhet.

Ugyanakkor a vállalat a csoporttal, valamint politikai és üzleti partnerekkel együttműködve azon dolgozik, hogy csehországi hazáját elektromobilitási központtá fejlessze. A fenntarthatóság és a diverzitás konkrét céljai szintén a stratégia alapját képezik.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.