Spirit Auto Kaposvár Hírek

Tapasztalja meg a legmagasabb szintű teljesítményt és váljon a CUPRA törzs részévé. Fedezze fel CUPRA kedvencét most.

  1. Hírek
  2. A CUPRA design
2022.05.08.
Újdonság a CUPRA-ról

A CUPRA design

Vissza a kezdetekhez. Nézzük meg, hogy mi is jellemzi a CUPRA márkát, miből indult ki. Beszélgetés Alejandro Mesonero Romanossal.

CUPRA

Nézzük meg a CUPRA logót. Miről is szól?

Átírjuk a klasszikus dolgokat az autóversenyzés világán belül. Sokkal többet foglalkozunk a belső értékekkel és a filozófiával, ami a CUPRA-t jellemzi, mintha csak egy különálló termékről beszélnénk.

Egy olyan érzés megteremtése volt a cél, mintha egy család része lennénk. Aztán kitaláltuk a háromszög ötletét. Képzeljünk el két háromszöget összefonódni, dinamikus formák. Stabil alapokon nyugszanak és a csúcsuk egy egyértelmű irányba mutat.


Aztán fejjel lefelé fordítottuk.

Ez a sebesség érzetét adja neki és még dinamikussabbá teszi a formát. Mi több, a tartozékok még inkább kiegészítik. A teljes CUPRA élmény érdekében számos partneri kapcsolatot alakítottunk ki. A CUPRA számunkra nem csupán egy termék, annál sokkal több.


Milyen ötlet áll a CUPRA mögött?

A tiszta teljesítmény, mint koncepció egy kicsit már régimódi. Nem minden a másodpercnyi javulásokat kicsikarni az autóból. Ha ezen túllátunk, egy új elemet lehet felfedezni az autóinkban. Valami újat, ami nem üvölt brutálisan az arcunkba, de elegáns és divatos. A célünk, hogy egy lazább,de stílusos vonalat hozzunk létre.


A sebesség kétségkívül a CUPRA egyik fő eleme. De hogyan is jellemeznénk mindezt?

A sebesség a gyorsaság, a kiélesedett érzékek, a látvány és az adrenalin hatása miatt izgat minket. A sebesség élménye maga a varázslat. Ha egy hároméves kis gyereket megtolunk egy babakocsiban, azzal a sebesség érzetét fogjuk kelteni benne, és már ő is mosolyogni fog tőle. Mint mi mindannyian. A sebesség menő.


A CUPRA világában egyik élményből ugorhat a másikba.

A fontos dolog maga az utazás. Nem csak a sebességről szól, vagy ezredmásodpercek kicsikarásáról a Nürnburgringen - amit már úgyis megtettünk. Az igazi élmény az, ahogyan elérjük ezeket.


Mi a különbség, ha a CUPRA-val vagy bármi mással megyünk gyorsan?

Ez sokkal több annál, mint nagy sebességgel közlekedni. A hangok, az autó anyaghasználata, de még az illatok is. Egy nagy teljesítményű autóban mindennek ki kell szolgálnia érzékeinket. Először is a vizuális érzékeket, amikor csak az autó külsejére koncentrálunk. De ez csak pont annyira fontos, mint az agilitás. Az autó bizonyos elemei karbon elemekből vannak kialakítva, de nem csak azért, hogy legyen valami karbon az autón. A könnyű súly és elemek, ez a kulcs. Minden azért, hogy a tökéletes teljesítményt érjük el, szemet gyönyörködtető anyagokat használjunk, de azért az egyszerűség jegyében.


Mennyire lesz a CUPRA vezetőközpontú?

Nagyon is. Egy vezetőközpontú környezetet teremtünk, de nem csak a verseny szempontjából. Olyan anyagokat használunk, melyek kellemesnek hatnak az emberi érzékeknek. Így jutottunk el ehhez a bronz színhez, ami egy meleg hatású és egyedi szín. Olyan irányba szerettünk volna mozdulni a színválasztásnál, amerre mi is haladunk. Nem olyan rideg, mint az alumínium, ez kellemesebb és közelebb van az emberekhez.


Mit tartogat a jövő a CUPRA designjának?

Semmi nincs kőbe vésve. Nem mondjuk, hogy ez vagy az tipikusan a CUPRA vonulatba illene. A CUPRA autói spotosak és karakteresek, de nem harapósak. Van egy vékony határ aközött, hogy valami karaktereset vagy aggresszívat hozunk létre. A CUPRA autóinál biztosan lesz egy bizonyos fokú elegancia a sportossághoz is hozzáadva.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.