Spirit Auto Zalaegerszeg Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. ŠKODAiV: innovatív, intelligens, inspiráló
2019.09.17.
Újdonság a ŠKODA-ról

ŠKODAiV: innovatív, intelligens, inspiráló

2019 jelzi a ŠKODA első lépéseit az elektromobilitás korszakában. A 124 éves történelme során az első elektromos járművekkel együtt - a teljesen elektromos CITIGOe iV és a SUPERB iV plug-in hibrid - a cseh autógyártó új almárkát mutat be: ŠKODA iV. Ennek az egyetlen ernyőnek a keretében a társaság az elektromos autók családjának fejlesztését végzi emocionális formatervezéssel, jövő orientált belső térrel és a legkorszerűbb technológiákkal és egy speciális ökoszisztéma létrehozását is magában foglalja a mobilitási megoldások számára. A következő öt évben a ŠKODA AUTO összesen két milliárd eurót fog befektetni az elektromos járművek és az új mobilitási szolgáltatások fejlesztésére. Ez a társaság eddigi legnagyobb befektetési programja.

skoda

Innovatív, intelligens, inspiráló: három olyan tulajdonság, amelyeket az új ŠKODA iV almárka „i” betűje képvisel, és amelyek megkülönböztetik az új elektromos modelleket. Az 'i' ikonikus, individuális és intuitív képességeket is képviselhet, szimbolizálva minden új ŠKODA iV egyedi karakterét, testreszabhatóságát és könnyű használatát. A „V” mindig a járművet jelenti.

Lépés a fenntartható jövőbe: az új ŠKODA iV almárka égisze alatt a vállalat az emocionális formatervezésű, futurisztikus belső terekkel és a legkorszerűbb technológiákkal felszerelt elektrifikált autók családjának fejlesztésével foglalkozik, és egy speciális ökoszisztéma létrehozásán a mobilitási megoldásokhoz, mint például a márka saját töltőkártyája az ügyfelek számára. A ŠKODA AUTO összesen két milliárd eurót költ erre a következő öt évben. Ez a társaság történetének legnagyobb befektetési programja.

 

Elektromos járművek érzelmi tervezési nyelvvel és futurisztikus belsővel

A ŠKODA iV modellek modern, sportos és – mindenek felett - érzelmes tervezési nyelvüknek köszönhetően kiemelkednek; külső részükön továbbra is tiszta kristályos elemeket fognak használni, a jövőben még inkább, mint valaha. Ezen felül futurisztikus belső terekkel, csúcstechnológiájú csatlakoztathatósággal és innovatív technológiákkal fognak büszkélkedni. Ugyanakkor minden ŠKODA iV továbbra is kiváló ár-érték arányt és tipikus Simply Clever szolgáltatásokat kínál, amelyeket az anyamárka biztosít.

 

Holisztikus és összekapcsolt ökoszisztéma

A Simply Clever elektromos mobilitás azt is jelenti, hogy van egy holisztikus és összekapcsolt ökoszisztéma, amelyet a ŠKODA teljes sebességgel fejlesztett ki. Ez magában foglalja a megfizethető fali töltőket, amelyek különböző energia-teljesítményükkel teszik lehetővé az ügyfelek számára, hogy otthonukban kényelmesen feltölthessék járműveiket, valamint a ŠKODA Connect segítségével kínált mobil online szolgáltatásokat. Ezek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy részesüljenek olyan szolgáltatások előnyeiből, mint például az intelligens töltőállomás-kereső, és lehetővé teszik számukra, hogy a jövőben előre le tudják foglalni a kiválasztott töltőállomást. A ŠKODA e-díjkártya lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy egész Európában egyszerűen fizethessenek a járművek töltéséért egyetlen kártya használatával, és maximális rugalmasságot kínál, függetlenül attól, hogy mely országban vannak, vagy milyen szolgáltatót használnak.

 

Az E-Mobilitás a ŠKODA DNS részévé válik

Az idei belépéssel az elektromos korszakba a cseh márka megteszi a következő lépést a 2025Strategy modelljében, amelynek kulcsfontosságú pillérei közé tartozik az E-Mobilitás és a digitalizáció. A sikeres benzin-, dízel- és CNG-motorok mellett a ŠKODA-nak folyamatosan növelnie kell az elektromos hajtásrendszerek arányát. Az E-Mobilitás része lesz a ŠKODA DNS-ének. A társaság azt várja, hogy az elektromos járművek 2025-ig a teljes eladás 25 százalékát teszik ki. A kitűzött cél elérése érdekében a ŠKODA 2022-ig tíz elektromos modellt fog hozzáadni a ŠKODAiV családhoz - a CITIGOe iV és a SUPERB iV nyomában, amelyeket már bemutattak. Az első két teljesen elektromos jármű, amely a Volkswagen Csoport „MEB” moduláris elektromos autóplatformján alapul, 2020-ban érkezik, amelyek közül az egyik a ŠKODA VISION iV SUV kupé tanulmánynak a sorozatgyártású változata  lesz.

A változás e folyamatáért a társaság elindította történelmének legnagyobb beruházási programját, és körülbelül két milliárd eurót injektál az alternatív hajtási rendszerekbe és az új mobilitási szolgáltatásokba, például az autómegosztó platformokba az elkövetkező öt évben.

 

A ŠKODA elkötelezett a fenntarthatóság iránt és csökkenti a CO2-kibocsátást

A ŠKODA tisztában van társadalmi felelősségével és kampányt folytat a fenntartható mobilitásért. A Volkswagen csoport részeként a ŠKODA AUTO egyértelműen elkötelezett a párizsi éghajlat-cél mellett, mely szerint a globális hőmérsékleti emelkedést jóval 2 ° C alá kell korlátozni. Az E-Mobilitás tehát a ŠKODA „GreenFuture” fenntarthatósági stratégiájának kulcsfontosságú pillére. Ezen belül a gépjárműgyártó konkrét környezeti célokat határozott meg járműveire és gyártására, például 2025-re 30%-kal csökkenti a ŠKODA flotta CO2-kibocsátását 2015-hez képest. Ugyanebben az időkereten belül a cseh ŠKODA gyárakban a termelés teljesen átalakul CO2-semleges villamos energiára. A ŠKODA modellek elektrifikációjának előrehaladtával az akkumulátorok újrahasznosítása és ésszerű újrafelhasználása egy újabb ökológiai és gazdasági feladattá válik, amellyel foglalkozni kell. A ŠKODA a belső töltési infrastruktúra fejlesztésével támogatja a környezetbarát mobilitást is. 2025-re összesen 7 000 töltőhelyet kell felállítani a három cseh gyáregységben és a közelben: Mladá Boleslav, Kvasiny és Vrchlabí.

 

iV modelleket és elektromos alkatrészeket fognak gyártani a Cseh Köztársaságban

Az iV modellek és elektromos alkatrészek gyártására a ŠKODA elsősorban a Cseh Köztársaságban működő üzemeire koncentrál. A ŠKODA átfogó képzési programok vezetésével készíti fel alkalmazottait az új igények kielégítésére. 2019. szeptember közepétől a ŠKODA SUPERB iV-t a Kvasiny üzemben gyártják. 2020-ban a ŠKODA MEB platformon alapuló teljesen elektromos autóinak gyártása megkezdődik a márka fő gyárának gyártósorán, Mladá Boleslavban, ahol már számos más Volkswagen-csoport márka plug-in hibrid modelljéhez még az idén megkezdődnek az elektromos alkatrészek gyártása.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.