Spirit Auto Zalaegerszeg Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. ŠKODA az IAA 2019-en: lépés a fenntartható jövőbe
2019.09.17.
Újdonság a ŠKODA-ról

ŠKODA az IAA 2019-en: lépés a fenntartható jövőbe

Ebben az évben kerül bevezetésre az új ŠKODA iV almárka és a ŠKODA két első elektromos sorozatgyártású modellje - a ŠKODA SUPERB iV és a ŠKODA CITIGOe iV -, melyek a cseh autógyártó elektromobilitási korszakának kezdetét jelzik. A SUPERB iV mellett a ŠKODA első plug-in hibridjét, a robusztus SUPERB SCOUT-ot is felvették a nemrégiben megújított zászlóshajó portfóliójába. A SCALA kompakt autó és a KAMIQ városi SUV szintén két új változatban érkezik: tipikus ŠKODA stílusban az új, csúcskategóriájú MONTE CARLO verziók sportos életmódhoz igazodnak, a két új G-TEC változat pedig csatlakozott a ŠKODA földgázzal (CNG) üzemelő hatékony és különösen környezetbarát autóihoz. Minden új modell megtalálható az IAA 3.0 pavilonjában az A11 standon, 2019. szeptember 10–22-ig.

skoda

Bernhard Maier, a ŠKODA AUTO vezérigazgatója elmondta: „A ŠKODA belépett az elektromobilitás korszakába. Ennek a korszaknak a hajnalát egyszerre két modell bevezetése is jelzi: az első teljesen elektromos autónk, a CITIGOe iV, a márka első lépése az E-mobilitás korszakában, és a SUPERB iV, a márka első plug-in hibrid modellje. Ezen felül bemutatjuk zászlóshajónk, a SUPERB legújabb verzióját, amely kifinomult tervezést és új technológiákat tartalmaz. ”

Lépés a fenntartható jövőbe: az új ŠKODA iV almárka égisze alatt a vállalat az emocionális formatervezésű, futurisztikus belső terekkel és a legkorszerűbb technológiákkal felszerelt elektrifikált autók családjának fejlesztésével foglalkozik, és egy speciális ökoszisztéma létrehozásán a mobilitási megoldásokhoz, mint például a márka saját töltőkártyája az ügyfelek számára. A ŠKODA AUTO összesen két milliárd eurót költ erre a következő öt évben. Ez a társaság történetének legnagyobb befektetési programja.

 

A márka első elektromos modelljei: a ŠKODA SUPERB iV és a ŠKODA CITIGOe

A ŠKODA SUPERB iV és a ŠKODA CITIGOe iV a cég 124 éves történetének az első elektromos, sorozatgyártású modelljei. 2020 elejétől a SUPERB zászlóshajója plug-in hibridként lesz kapható, amely mind hatékony benzinmotorral, mind villanymotorral rendelkezik, és 160 kW (218 LE) kombinált teljesítményt nyújt. A SUPERB iV akár 56 km-t is képes megtenni a WLTP-ciklus szerint tisztán elektromos üzemmódban, mindenféle kibocsátás nélkül. A kombinált CO2-kibocsátás kevesebb, mint 35 g / km. Teljesen feltöltött akkumulátorral és 50 l benzint tartalmazó teljes tartállyal a SUPERB iV akár 850 km-t is képes megtenni megállás nélkül. A CITIGOe iV az első teljesen elektromos ŠKODA, ami azt jelenti, hogy bármiféle emisszió létrehozása nélkül képes működni. 61 kW-os motorja bámulatos vezetési teljesítményt nyújt; az autó hatótávolsága akár 260 km is lehet hétköznapi átlagos vezetési helyzetekben.

 

ŠKODA SUPERB teljes LED Matrix fényszóróval és első alkalommal SCOUT változatban is

A ŠKODA SUPERB célzott termékfrissítése során négy évvel a harmadik generáció megjelenése után az új modell gyengéd vizuális változásokon ment keresztül, és mindenekelőtt új technológiákkal szerelték fel. Most először robusztus SCOUT verzióként is elérhető lesz. Az egyik technológiai fénypont az új, teljes LED Matrix fényszórók. A ŠKODA modellben először mutatkozik be az új EVO-generációs 2.0 TDI motor, 110 kW (150 LE) teljesítménnyel, valamint a prediktív sebességtartó automatika és vészhelyzeti segéd többsávos utakra (elérhető 2020 közepétől). A ŠKODA SUPERB SCOUT, amely kizárólag kombi változatban kapható, biztosítja a terepjáró erények tökéletes kombinációját - mint például a kemény karosszéria kiegészítők, a négykerék-meghajtás és a Rough Road csomag, amely magasabb szabadmagasságot kínál - a multifunkcionális kombi eleganciáját, valamint a SUPERB család összes előnyét. Kizárólag a két csúcsmotorral kapható: egy 2,0 TDI 140 kW (190 LE) teljesítménnyel vagy egy 2,0 TSI, amelynek teljesítménye 200 kW (272 LE). Vezetési mód választó kiegészül egy további terepjáró móddal; a Dynamic Chassis Control opcionális.

 

MONTE CARLO és G-TEC: a ŠKODA SCALA és a KAMIQ új változatai

A MONTE CARLO verzió hozzáadásával a ŠKODA SCALA és a KAMIQ városi SUV modellcsaládokhoz a cseh márka kibővíti sportos életmód modelljeinek kínálatát a kompakt autó- és városi SUV-szegmensekben. A MONTE CARLO névvel mindkét autó a ŠKODA rally-történetére referál, sportosabbnak tűnik a feltűnő fekete dizájnnak köszönhetően, és még jobb felszerelés-választékkal rendelkezik. A portfólió bármelyik motorjával elérhetők, és ez év végéig megjelennek a kereskedésekben. A SCALA G TEC és a KAMIQ G-TEC év végére is csatlakozik a ŠKODA különösen környezetbarát és hatékony CNG-változataihoz. A frankfurti IAA 2019-en a ŠKODA bemutatja az új ŠKODA SCALA G-TEC és a ŠKODA KAMIQ G TEC gyártáshoz közeli tanulmányait.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.