Spirit Auto Zalaegerszeg Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Önállóan közlekedő teherautókról szóló, globális együttműködésről állapodott meg a TRATON GROUP és a TuSimple
2020.10.07.
Újdonság a Volkswagen Haszonjárművekről

Önállóan közlekedő teherautókról szóló, globális együttműködésről állapodott meg a TRATON GROUP és a TuSimple

Stratégiai partnerségről szóló megállapodást kötött a TRATON GROUP és az automatizált vezetés technikáinak a nehézkategóriájú tehergépkocsikra összpontosító, San Diego-i székhelyű gyártója, a TuSimple, amelynek keretében önállóan közlekedő teherautók fejlesztésében kívánnak a jövőben együttműködni. Ez Európában az első ilyen jellegű kooperáció, amely során egy globális haszongépjármű-gyártó és az SAE-4 (L4) szintű automatizált vezetés technikáinak egy gyártója dolgozik együtt. A TRATON és a TuSimple közös fejlesztési projektben, a svédországi Södertälje és Jönköping között kívánja üzembe helyezni első Hub-to-Hub útvonalát, amelyen Scania tehergépkocsik már az SAE-4 szinten közlekedhetnek. A partnerség részeként a TRATON kisebbségi részesedést is vásárol a TuSimple társaságban.

VW Haszonjárművek

„Globális partnerségünk a TuSimple céggel egy lépéssel tovább visz minket a Global Champion felé vezető utunkon. Stratégiánk meghatározó részét képezik a jövő azon innovatív technikái, amelyek hozzáadott értéket kínálnak ügyfeleinknek” – hangsúlyozta Matthias Gründler, a TRATON GROUP vezérigazgatója. Az első tesztjárművek a tervek szerint már a magas fokon automatizált SAE-4 szintet képviselik majd. A TuSimple 2017 óta már több millió tesztkilométeren, a közutakon vizsgálta technikáját, s az automatizált vezetés vezető fejlesztőjének számít, például az észlelés és az éjszakai látás szakterületein.

„A TRATON GROUP vállalattal kialakított partneri kapcsolatunk felgyorsítja az önállóan közlekedő tehergépkocsik technikáinak bevezetését a nemzetközi piacokra. Nagy örömmel tölt el minket e globális együttműködés” – emelte ki Cheng Lu, a TuSimple elnöke. „A TRATON GROUP kiváló hírnévnek örvend és világszínvonalú teherautómárkákkal rendelkezik. Részesedése a TuSimple társaságban technikánk és szemléletmódunk nagyszerű elismerése.”

A TRATON GROUP és a TuSimple fejlesztői szorosan együttműködnek az SAE 4-es szintű, automatizált rendszerek kifejlesztésében a TRATON teherautóimárkáinak modelljei számára, amelyek így bizonyos menetkörülmények között az emberi beavatkozás nélküli, teljes mértékben automatizált vezetésre is alkalmassá válhatnak, mégpedig minden piac számára. Az önállóan közlekedő tehergépkocsik használata értékes előnyöket kínál az ügyfeleknek a távolsági teherszállításban, például a fokozott biztonság és gazdaságosság mellett kínált üzemanyag- és üzemköltség-megtakarítás formájában.

A TRATON célja, hogy olyan teherautóflottákat teszteljen Svédország és Németország, illetve további országok közútjain, amelyek immár vezető nélkül közlekedhetnek. Ez középtávon az egyre növekvő sofőrhiány problémáját is enyhítheti, szakértők becslései szerint ugyanis egyedül Németországban mintegy 60 ezer gépkocsivezető hiányzik jelenleg. Az önállóan közlekedő teherautók emellett a tehergépkocsi-kapacitások általános kihasználását is javíthatják. Az e célra lehatárolt területeken kívüli első alkalmazások mindenekelőtt a frekventált Hub-to-Hub útvonalakon képzelhetők el.

 

A TRATON GROUP

A TRATON SE a Volkswagen AG leányvállalataként MAN, Scania, Volkswagen Caminhões e Ônibus és RIO márkáival a világ vezető haszonjárműgyártói közé tartozik. 2019-ben a TRATON GROUP márkái együttesen mintegy 242 ezer járművet értékesítettek. A kínálat egyaránt kiterjed könnyűkategóriájú haszongépjárművekre, tehergépkocsikra és autóbuszokra, amelyek 17 ország összesen 29 gyártási és összeszerelési helyszínén készülnek. 2019. december 31-ével a vállalat világszerte összesen mintegy 83 ezer dolgozót foglalkoztatott haszonjármű-márkáinál. A cégcsoport célja a szállítás újraértelmezése – termékeivel és szolgáltatásaival, illetve ügyfelei partnereként.

 

A TuSimple

A TuSimple az automatizált vezetés technikáinak San Diego-i (Kalifornia) székhelyű fejlesztője, további telephelyekkel Tucsonban, Sanghajban és Pekingben. A TuSimple a 4-es szintű (SAE), teljes mértékben automatizált vezetés piacképes megoldásának fejlesztésén dolgozik a távolsági szállítás nehézkategóriájú tehergépkocsijai számára. A TuSimple egyedüliként kínál megoldásokat olyan önállóan közlekedő teherautókra, amelyek autópályán és országúton emberi közreműködés nélkül üzemelhetnek. A vállalatot 2015-ben a tehergépkocsiforgalom biztonsága és gazdaságossága növelésének küldetésével alapították, s időközben vezető pozíciót szerzett az önállóan közlekedő teherautók technikáinak szakterületén.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.