Spirit Auto Zalaegerszeg Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Nyizsnyij Novgorodban máris, Pozsonyban pedig 2020 őszén indul be a ŠKODA KAROQ gyártása
2019.12.23.
Újdonság a ŠKODA-ról

Nyizsnyij Novgorodban máris, Pozsonyban pedig 2020 őszén indul be a ŠKODA KAROQ gyártása

A ŠKODA AUTO reagált a ŠKODA KAROQ iránti továbbra is nagy keresletre: december 12-én Nyizsnyij Novgorodban kezdetét vette a kompakt-SUV sorozatgyártása. Kvasiny, Mladá Boleslav és Ningbo mellett az oroszországi gyár a KAROQ újabb termelési helyszíne, 2020-tól pedig Pozsonyban is beindul a ŠKODA KAROQ gyártása.

skoda

Michael Oeljeklaus, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának a termelés és a logisztika területeiért felelős tagja hangsúlyozta: „2017 októberi piaci bevezetése óta kompakt SUV-modellünk az egész világon meghódította a vásárlókat, s a kereslet jelentősen felülmúlja a kínálatot. A Volkswagen-csoport termelési hálózatának, valamint GAZ oroszországi szerződéses gyártópartnerünkkel folytatott együttműködésünknek köszönhetően további mennyiséget állíthatunk elő e modellből, jobban kiszolgálva a KAROQ iránti folyamatosan erős keresletet.”

Nyizsnyij Novgorodban a KAROQ CKD-készleteit (Completely-Knocked-Down) szerelik össze, amely harmadik ŠKODA-modellsorozatként az OCTAVIA és a KODIAQ mellett készül az oroszországi helyszínen.

2020 őszétől Szlovákia fővárosában, Pozsonyban, MKD-gépkocsik (Medium-Knocked-Down) összeszerelése formájában készül majd a KAROQ, amelynek karosszériáját továbbra is a ŠKODA AUTO Kvasinyban működő üzemében gyártják, illetve fényezik. Pozsonyban egyebek mellett már az akkumulátorhajtású, tisztán elektromos ŠKODA CITIGOe iV is készül.

 

ŠKODA KAROQ – az SUV-stratégia fontos pillére

A KAROQ már mintegy két évvel gyártáskezdetét követően, 2019 szeptember közepére elérte a negyedmilliós gyártási darabszámot. Az elmúlt év során a cseh autógyártó világszerte 115 700, míg 2019 első tizenegy hónapja alatt további 137 700 darabot szállított ki belőle ügyfeleinek, a KAROQ ezzel jelenleg a ŠKODA legkeresettebb modelljei közé tartozik.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.