Spirit Auto Zalaegerszeg Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Műszaki és optikai fejlesztésekkel érkezik a 2020-as modellévre a ŠKODA KAROQ és KODIAQ
2019.07.26.
Újdonság a ŠKODA-ról

Műszaki és optikai fejlesztésekkel érkezik a 2020-as modellévre a ŠKODA KAROQ és KODIAQ

Bővített felszereltségi kínálattal, illetve tovább fokozott kényelemmel és biztonsággal érkeznek a 2020-as modellévre a nagysikerű ŠKODA KAROQ és ŠKODA KODIAQ SUV-típusok. Ennek keretében mindkét sorozat tagjai már most megrendelhetők az új Side Assist rendszerrel, amely akár 70 méter távolságból érzékeli a visszapillantó tükrök holtterében tartózkodó járműveket. A két kedvelt SUV-típus megújult változatának közös vizuális ismertetőjegye a csomagtérajtajuk „ŠKODA” felirata.

skoda

A ŠKODA KODIAQ és a ŠKODA KAROQ markáns érzelemdús formai nyelvezete és bőséges térkínálata mellett a jövőben csomagtérajtaján a magabiztos új márkafelirattal érkezik, amely új megkülönböztető jegyként a ŠKODA SCALA és KAMIQ új kompakt modelleken, illetve a felfrissített SUPERB sorozat tagjain jelent meg és most fokozatosan minden ŠKODA hátulján feltűnik.

 

Side Assist 70 méter hatótávval

A ŠKODA KODIAQ és a ŠKODA KAROQ számára kínált vezetői segédrendszerek széles palettáját bővíti már most az extrafelszerelésként rendelhető Side Assist technikája, amely a mindkét SUV-típushoz eddig kapható holttér-érzékelés (Blind Spot Detect) rendszerét váltja fel. Az új berendezés korábbi 20-ról immár 70 méterre növeli az érzékelés hatótávját, emellett két radarszenzorral érzékeli a hátulról közelítő vagy már a visszapillantó tükrök holtterében tartózkodó járműveket. Javult a figyelmeztető jelzés észlelhetősége is: a korábban a külső visszapillantó tükrök üvegébe integrált megoldás helyett a figyelmeztető fényjelzés már a külső visszapillantó tükrök házának belső oldalán jelenik meg, így jóval könnyebben észlelhető és fényereje is igény szerint állítható. A rendszer gyorsításkor 15 kilométer/órától lép működésbe, fékezéskor pedig egészen a 10 kilométer/órás tempó eléréséig aktív. A Side Assist technikájának meghatározó eleme a hátsó keresztirányú forgalom asszisztens (Kiállási asszisztens), amely a tolatásos kiállások során érzékeli a jármű mögött mozgó objektumokat.

 

DCC adaptív futómű már elsőkerékhajtással is

Jelentős kényelemnövekedést kínál a két ŠKODA SUV-típushoz extrafelszereltségként elérhető adaptív lengéscsillapítás-szabályzás (DCC), amely mostantól már nem csupán az összkerékhajtású kivételekhez, hanem elsőkerékhajtással együtt is megrendelhető. A DCC elektronikus szabályzású lengéscsillapítóival automatikusan a pillanatnyi útviszonyokhoz és az adott, illetve előnyben részesített vezetési stílushoz illeszti a csillapítási karakterisztikát. A vezető emellett a menetprofil-választás rendszere (Driving Mode Select) segítségével a Comfort, Normal és Sport lengéscsillapítás-üzemmódok közül választhat, amelyek széles tartományt kínálnak a különösen kényelmes és a hangsúlyosan sportos között.

 

KESSY mozgásérzékelővel

A ŠKODA fokozatosan minden modelljéhez a kulcsba épített mozgásérzékelővel látja el KESSY nyitási rendszerét, így csökkenti a jármű lopásának és feltörésének veszélyét. A ŠKODA KAROQ és KODIAQ számára extrafelszerelésként kapható rendszer 15 perc után automatikusan lekapcsolja a kulcs rádiójelét, ha a kulcs épp nincs mozgásban, például ha a fiókban vagy az íróasztalon található. Amint a kulcs újra mozog, a jeladó-funkció ismét aktiválódik, s a ŠKODA KAROQ és KODIAQ a jól ismert módon, kényelmesen nyitható és nyomógombbal indítható, anélkül, hogy a vezetőnek egyáltalán kézbe kellene venni a kulcsot.

 

Új 2.0 TDI motor a ŠKODA KAROQ számára

A ŠKODA KAROQ motorpalettája új, 140 kW (190 LE) teljesítményű 2.0 TDI erőforrással bővül, amely AdBlue-befecskendezéssel, illetve dízel-részecskeszűrővel kiegészített SCR-katalizátorának köszönhetően természetesen kielégíti az Euro 6d-TEMP kipufogógáz-szabvány előírásait. A ŠKODA KODIAQ sorozatból már jól ismert aggregát alapkivitelben hétfokozatú DSG-sebességváltóhoz és összkerékhajtáshoz csatlakozik.

 

Új, sportos keréktárcsák a ŠKODA KODIAQ számára

A 2020-as modellévre egy új könnyűfém keréktárcsa is megjelenik a ŠKODA KODIAQ választékában. A 20 col peremátmérőjű, sportos stílusú „Ignite” dizájn 255 milliméterre növelt gumiabroncs-szélességgel kívánságra a ŠKODA KODIAQ SPORTLINE, valamint a KODIAQ RS és a KODIAQ L&K csúcsmodellekhez rendelhető. A ŠKODA KODIAQ SCOUT már most szellőztethető első ülésekkel (3-fokozatú szellőzés-vezérlés), bőrkárpittal is rendelhető.

 

SUV-sikertörténet – a ŠKODA KODIAQ és a ŠKODA KAROQ

A cseh márka „Stratégia 2025” programja keretében ŠKODA KODIAQ modelljével indította 2016 őszén nagyszabású SUV-modelloffenzíváját, a kompakt ŠKODA KAROQ pedig egy évvel később érkezett. E két modelljével a ŠKODA a tökéletesen eltalálta a jelenkor szellemiségét és az ügyfelek igényeit a SUV-modellek világszerte dinamikusan bővülő piaci szegmensében. Azóta a ŠKODA KODIAQ és a ŠKODA KAROQ a vállalat globális növekedési stratégiájának meghatározó pillérévé vált. A ŠKODA KODIAQ 2016 őszi piaci bevezetése óta világszerte már mintegy 360 ezer példányban készült és a robusztus KODIAQ SCOUT, a KODIAQ SPORTLINE, a különösen igényes KODIAQ L&K és a sportos csúcsmodell KODIAQ RS formájában széles modellpalettával szolgál. A ŠKODA KAROQ sorozat tagjaiból 2017 ősze óta már 220 ezer készült, s az egyéni igények kielégítésére a ŠKODA egy SCOUT és egy SPORTLINE változatot is kínál.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.