Spirit Auto Zalaegerszeg Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Immár húsz esztendeje gondoskodik az eredeti alkatrészek megbízható és gyors szállításáról a Mladá Boleslav-i ŠKODA Parts Center
2020.08.03.
Újdonság a ŠKODA-ról

Immár húsz esztendeje gondoskodik az eredeti alkatrészek megbízható és gyors szállításáról a Mladá Boleslav-i ŠKODA Parts Center

Immár húsz éve biztosítja a Mladá Boleslav-i ŠKODA Parts Center világszerte több mint száz ország szervizállomásainak ellátását ŠKODA Eredeti Alkatrészekkel és ŠKODA Eredeti Tartozékokkal, s a Volkswagen Csoport három európai alkatrészközpontjának egyikeként a vállalatcsoport márkái számára is biztosít alkatrészellátást. Üzembehelyezése óta műszakilag következetesen fejlesztették és bővítették a korszerű létesítményt, mára egyedül raktárterülete 105 ezer négyzetméter – ami nagyjából tizenhárom futballpálya méretének felel meg. A ŠKODA Parts Center ezzel az eredeti alkatrészek legnagyobb raktára Csehországban.

Skoda

Amint Stanislav Pekař, a ŠKODA AUTO aftersales-vezetője kiemelte: „Az eredeti alkatrészek gyors és megbízható elérhetősége elengedhetetlen a hosszú távon is magasfokú vevői elégedettséghez. Egyszerre küldetés és kötelesség számunkra, illetve teljes csapatunknak, hogy a lehető legrövidebb időn belül kiszolgáljuk ŠKODA-szervizpartnereinket és a vállalatcsoport más márkáit – amely során a legkorszerűbb raktár- és szállítószalag-technikát alkalmazzuk.”

A ŠKODA Parts Center mintegy 550 munkatársa három műszakban több mint 28 ezer rendelési tételt dolgoz fel naponta. A csehországi szervizeket már másnapra ellátják eredeti alkatrészekkel, míg Európa-szerte túlnyomórészt a megrendeléstől számított 24 órán belül átvehetik küldeményeiket a ŠKODA-partnerek.

A Volkswagen Csoport három európai alkatrészközpontjának egyikeként a ŠKODA Parts Center a Volkswagen Személyautók, az Audi, a Seat és a Volkswagen Haszonjárművek márkák eredeti alkatrészekkel történő, észak- és kelet-európai ellátásában is fontos szerepet tölt be. Csehország és Szlovákia mellett időközben a balti piacok, Lengyelország, Oroszország, Svédország és Norvégia ellátásáról is gondoskodik, 2020 szeptembertől pedig a Volkswagen Személyautók, az Audi és a Volkswagen Haszonjárművek márkák modelljeihez Fehéroroszországba is szállít eredeti alkatrészeket a Mladá Boleslav-i ŠKODA Parts Center.

Naponta mintegy kétszáz teherautónyi alkatrész érkezik 45 ország kétezer beszállítójától a ŠKODA Parts Center raktárába, kiszállításukra pedig szárazföldi, vízi vagy légi úton kerül sor. Napi 140 tehergépkocsi gondoskodik az alkatrészek elszállításáról, emellett havonta mintegy ötven konténer indul útnak hajóval a tengerentúlra. A legnagyobb távolságot – 18 135 kilométert – jelenleg az új-zélandi szervizekbe tartó Mladá Boleslav-i alkatrészek járják be.

Annak érdekében, hogy az eredeti alkatrészek még ilyen szállításokat követően is kifogástalan állapotban érkezzenek meg, a ŠKODA AUTO speciális csomagolásokat alkalmaz, amelyek olyan széleskörű vizsgálatokon esnek át, mint például a felületek, sarkok és élek stabilitásának ellenőrzésére szolgáló zuhanásteszt. Mégpedig sikerrel, amint a csehországi „Év Csomagolása” verseny első helyezése vagy épp a Csomagolási Világszervezet (World Packaging Organisation) díjai is bizonyítják.

A szocializmus idején és a fordulat utáni első években a Mototechna állami vállalat látta el a ŠKODA gépkocsikat eredeti alkatrészekkel, végül 1992-től vette át a ŠKODA AUTO Mladá Boleslav-i főüzeme az eredeti alkatrészek szállításának feladatát. Akkoriban több különböző csarnokban dolgozták fel az alkatrészmegrendeléseket, az exportra szánt árukat például fél kilométernyire kellett átszállítani. E körülmények, valamint a ŠKODA gépkocsik rohamosan növekvő száma a nemzetközi piacokon végül saját alkatrészközpont létesítéséhez vezettek.

1998-ban a Mladá Boleslav közeli Řepovban új alkatrészraktár alapkövét tették le, két évvel később pedig megkezdhette működését a ŠKODA Parts Center. Alapterülete kezdetben 36 ezer négyzetmétert tett ki, majd 2013-ban 74 ezer négyzetméterre bővítették, 2018-ban pedig további 31 ezer négyzetméterrel nőtt, elérve a jelenlegi 105 ezer négyzetméteres raktárfelületét. A korszerű magaspolcos raktár 2013 óta működik, a 42 méter magas épület tizenegy állványfolyosója 40 ezer raklapnyi árut tárolhat. Az eredeti alkatrészek és tartozékok be- és kitárolása teljesen automatikusan zajlik. A magaspolcos raktár mellett a ŠKODA AUTO egy nyolcezer palettahelyes blokkraktárt is üzemeltet Řepovban, ahol speciális polcok teszik lehetővé a rendelkezésre álló hely lehető leghatékonyabb kihasználását.

Sorozatgyártásuk befejezését követően még legalább tizenöt évig ellátják alkatrésszel a ŠKODA-modelleket Mladá Boleslavból, bizonyos esetekben akár jóval tovább is. A jelenleg raktáron tartott legrégebbi eredeti alkatrész a 6U0905851B cikkszámú gyújtáskapcsoló, amelyet 1976. augusztus 1-től a ŠKODA 105/120/130/135/136, a GARDE kupé, később pedig a FAVORIT/FORMAN és FELICIA modellekbe szereltek. A ŠKODA Parts Center akár háromezer ilyen gyújtáskapcsolót is kiszállít évente, ezzel is hozzájárulva a régebbi ŠKODA modellek üzemképességéhez.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.