Spirit Auto Zalaegerszeg Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Formát öltött a ŠKODA diákjainak hetedik tanulmányautója: a tanulók a ŠKODA SCALA Spider változatán dolgoznak
2020.03.30.
Esemény

Formát öltött a ŠKODA diákjainak hetedik tanulmányautója: a tanulók a ŠKODA SCALA Spider változatán dolgoznak

A visszaszámlálás elindult a ŠKODA diákjainak hetedik tanulmányautója számára: az idei évben a ŠKODA Akadémia 20 diákja vesz részt az ambiciózus projektben. Ők huszan úgy döntöttek, hogy megtervezik és megépítik az új kompakt modell ŠKODA SCALA nyitott tetősspider kivitelét. A MladáBoleslav-i ŠKODA Design részlegnél rendezett műhelymunka során a résztvevők találkoztak a ŠKODA vezető tervezőjével, Oliver Stefanival és vele illetve csapatával közösen születtek az első ötletek és rajzok a tanulmányról. Az egyelőre név nélküli, hetedik diákok alkotta tanulmányt a formatervek alapján a tanulók építik meg és várhatóan június elején mutatkozik be a nagyközönségnek. A sorozatban hetedik éve megvalósuló gyakorlati projekt igazolja a több, mint 90 évvel ezelőtt alapított ŠKODA szakképző iskolamagas szintű képzését.

skoda

Néhány hónapja már, hogy a ŠKODA szakképző iskolájának 20 gyakornoka nagy lelkesedéssel és kreativitással elkezdett a hetedik diák tanulmányautón dolgozni, amely az új kompakt modell, a ŠKODA SCALA nyitott tetős kivitele lesz majd. Ezen a projekten keresztül a feltörekvő tehetségek támogatást kapnak a MladáBoleslav-i ŠKODA főhadiszálláson dolgozó mérnököktől és nagy tapasztalattal rendelkező kollégáktól a műszaki fejlesztés, a formatervezés és a gyártás területéről.

A tanulók munkájának alapjául a 2018. év végén bemutatott új kompakt modell, a SCALA szolgál, amely fontos szerepet tölt be a cseh autógyártó modellkínálatában. A diákok kifejezett kívánsága volt, hogy a modell letisztult vonalait és érzelemgazdag formavilágát még hangsúlyosabbá tegyék a spider kivitelben, ezzel is kiemelve a jármű dinamikus összképét.

A szakképzésben résztvevő diákok látogatása MladáBoleslavban, a ŠKODA Design formatervezési részlegénél fontos lépés volt az egyedülálló – egyelőre név nélküli - jármű 2020. júniusában történő, hivatalos bemutatásához vezető úton. A látogatás során bepillantást nyerhettek Oliver Stefani, a ŠKODA vezető tervezőjének és csapatának mindennapi munkájába és a szakemberek támogatásával megalkothatták a következő tanulmány terveit. „A számítógépek és a szimulációk egyre nagyobb térnyerése ellenére a rajzok még mindig meghatározó részét képezik a formatervezők munkájának. Minden vonással valami valóság születik egy ötletből, gondolatból. A vázlat az első lépés egy új autó születéséhez vezető hosszú és izgalmas úton.” – részletezi Oliver Stefani, a ŠKODA Design vezető tervezője.

Az első tervek és vázlatok elkészítéséhez a diákok értékes segítséget és ötleteket kaptak a ŠKODA Design munkatársaitól, nyitottságukkal és lelkesedésükkel pedig könnyen megnyerték maguknak a szakemberek figyelmét. „A kezdetektől fogva minden résztvevő óriási lelkesedéssel és eltökéltséggel vett részt a projektben. A terveik igen lenyűgözőek, igazán tetszik a koncepció.” – nyilatkozta JiříHadaščok, a ŠKODA külső formatervezési koordinátora.

A diákok által évente elkészített ŠKODAtanulmány projekt nagyszerűen igazolja a ŠKODA szakképző iskola magas szintű képzését, amely már több, mint 90 éve működik Mladá Boleslavban. Minden gyakorlati képzés csúcsa egy tanulmányautó megalkotása és kézzel történő megépítése. „Mindannyian büszkék vagyunk, hogy részt vehettünk ebben a projektben. Diákként hol máshol jutsz ilyen lehetőséghez, hogy a saját ötleteidet és elképzeléseidet beleviheted egy autó tervezésébe és utána meg is építheted azt? Az első vázlatok elkészítése nagyon jó szórakozás volt, rengeteget tanultunk Oliver Stefanitól és csapatától.” – nyilatkozta Vojtěch Špitálský.

A ŠKODA diákjainak tanulmányautó építése 2014. óta tartó hagyomány. Hetedik éve van lehetősége a MladáBoleslav-i ŠKODA szakképző iskola diákjainak egy látványos tanulmányautó tervezésére és saját kezű megépítésére. Minden ilyen koncepcióautó nagyszerűen mutatja be a ŠKODA ifjú tehetségeinek kreativitását és elhivatottságát. A ŠKODA Storyboard felületén elérhető négy diák beszámolója, akik a korábbi projektekben vettek részt illetve egy áttekintést is tartalmaz a korábbi ŠKODA tanulmányautókról.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.