Spirit Auto Zalaegerszeg Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. e-Crafter, a haszonjárművek jövője: szállít, de nem szennyez
2019.11.29.
Újdonság a Volkswagen Haszonjárművekről

e-Crafter, a haszonjárművek jövője: szállít, de nem szennyez

Elektromos, praktikus, innovatív járművel bővül a Volkswagen flottája, az e-Crafter a Volkswagen Haszonjárművek első villannyal hajtott teherautója, amelyet közeljövőben még számos követ. A zöld rendszámra és állami támogatásra is jogosult e-Crafter elérhető a magyarországi márkakereskedésekben.

VW

Az e-Crafter már ma megbirkózik a holnap kihívásaival. Az elektromos hajtás és egy hagyományos haszonjármű előnyeivel rendelkezik. Éppúgy, ahogy az a jövő Crafterjétől elvárható. Robusztus, gazdaságos, nagy teljesítményű - és a fenyegető behajtási tilalom ellenére rugalmasan közlekedik a belvárosban. A magastetős zárt furgonként készülő e-Crafter a Volkswagen Haszonjárművek első nagy méretű, helyileg nulla károsanyag-kibocsátású modellje. A hajtáslánc a Golfé, a terhelhetőség és a hasznos raktér közel változatlan, városban nincs ennél ideálisabb terítő jármű.

 

Városi feladatokra

Míg a hagyományos Crafterből négy alapmodell, három hosszúság és három tetőmagasság rendelhető, addig az elektromos változat csakis egy méretben választható (L3H3, az e-Crafter hossza 5986 milliméter, szélessége 2040 milliméter, magassága 2590 milliméter, tengelytávja 3640 milliméter) pont azért, mert a jól körülhatárolható városi csomagszállítás és terítés a feladata.

Az utastér alapáron háromszemélyes, az ülések kellően szélesek és merev tartásúak. A két kartámaszos, hidraulikus rugózású vezetőülés kényelmes. Az oldalsó ülések tágas rekeszt rejtenek, lábtere hatalmas és sík, kabinja minden irányú tágasságával emelkedik ki a mezőnyből.

 

Személyautós vezethetőség

Az e-Crafter vezetői környezete ergonomikus, átlátható és komfortos. Nagyok az osztott visszapillantó tükrök, amelyek elektromosan be- és kihajthatók. A parkolásban tolatókamera segít. A kategóriában elsőként alkalmazott elektromechanikus szervokormánynak köszönhetően a Crafter kínálatában olyan aktív vezetői segédrendszerek egész sora jelenhet meg, mint például a követési távolság automatikus szabályzása (ACC), a másodlagos ütközésvédelem, az oldalszél-asszisztens vagy éppen az aktív sávtartó vagy a kiparkolást segítő berendezés.

 

Hasznos raktér

A második generációs Crafter típust már eleve annak figyelembevételével fejlesztették ki, hogy elektromos változata is készül majd, így a tervezők optimálisan helyezték el az elektromos hajtáslánc elemeit. Például a lítiumion-akkumulátort helytakarékosan építhették be a karosszéria alá. Így változatlan maradhatott a 2,59 méter magas, 10,7 köbméteres raktér. A legnagyobb hasznos teherbírás akár 975 kg is lehet a specifikációtól függően. A raktér hossza 3201 milliméter, teljes szélessége 1832 milliméter, magassága 1861 milliméter, a hátsó ajtók 270 fokban nyithatók.

 

160 kilométeres hatótáv

Az e-Crafter modellt a legkülönfélébb városi alkalmazásokra fejlesztették ki, például csomagkézbesítésre, kisiparosok, kiskereskedők és energiaszolgáltatók szállítási feladatainak ellátására. A jármű a 160 kilométer1) (WLTP szerint) hatótávolságával megfelel a városi kishaszonjárművek napi futásigényének, miként a 90 kilométer/órában korlátozott legnagyobb sebessége is elegendő erre a területre.

 

Nyomatékos motor

A jármű orrában elhelyezett EEM85 szinkron villanymotor legnagyobb teljesítménye 100 kilowatt (136 lóerő), míg legnagyobb nyomatéka 290 newtonméter. A nyomatékot egy egyfokozatú fordulatszám-csökkentő áttétel továbbítja az első kerekekhez differenciálművön keresztül. Mindezek egyetlen kompakt modult alkotnak. A villanymotor és az akkumulátor közötti nagyfeszültségű áram áramlását a teljesítményelektronika szabályozza, amely az egyenáramot váltakozó árammá alakítja. Miközben egy egyenáram/egyenáram konverter állítja elő a 12 voltos feszültséget a jármű elektromos rendszerének. Egyenáramú 40 kW-os CCS töltőről a 35,8 kWh kapacitású akkumulátor 45 perc alatt 80 százalékosan feltölthető. 7,2 kW-os, váltakozó áramú fali töltőről az akkumulátor öt óra húsz perc alatt tölthető fel.

 

Versenyképes ár

A zöld rendszámra jogosult Volkswagen e-Crafter gazdag szériafelszereltséggel érhető el: légzsák a vezető és az utasoldalon, jobb oldali duplaülés, rádió navigációs rendszer, elektromos ablakemelők a vezetőtérben, elektromosan állítható és fűthető külső tükrök,  rádiótávirányítású központizár, sávtartó rendszer, automatikus fényszóró szabályozás, Car-Net App-Connect, Front Assist városi vészfék funkcióval, 230V-os csatlakozó a vezetőtérben, parkolóradar elöl és hátul aktív oldalvédelemmel, sebességszabályozó, kétzónás klíma, LED fényszórók, tolatókamera, multifunkciós kormány,  színes multifunkciós kijelző, ködfényszóró kanyarfénnyel. Mindez nettó 17 709 000 forintért, azaz bruttó 22 490 430 forintos listaáron. A Volkswagen Haszonjárművek márkakereskedéseiben az ügyfelek további kedvezményre számíthatnak, amelynek révén az e-Crafter esetében is elérhetővé válhat a bruttó 1,5 millió forintos állami támogatás. 

A Volkswagen 4 év vagy 200 ezer kilométer garanciát vállal minden új Crafterre, az akkumulátorra pedig 8 év vagy 160 ezer kilométer a jótállás. Az átrozsdásodási garancia 12 évre szól. Az e-Crafter karosszériája a lengyelországi Września városában nemrég épült üzemben készül, a hajtást Hannoverben, kézzel szerelik minden egyes modellbe.

 

1) Városi használat esetén. A WLTP kombinált hatótáv 110-115 km.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.