Spirit Auto Zalaegerszeg Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Volkswagen wolfsburgi üzemét a „Lean and Green Management Award” kitüntetéssel díjazták
2019.10.07.
Esemény

A Volkswagen wolfsburgi üzemét a „Lean and Green Management Award” kitüntetéssel díjazták

A Volkswagen wolfsburgi üzemének hatékony és fenntartható gyártási folyamatait az „Automotive OEM” kategóriában a „Lean & Green Management Award 2019” elismerésével díjazták. Az idei versenyen tíz országból több, mint 250 üzem vett részt, amelyek húsz különböző iparágban képviseltették magukat.

VW

„Büszkék vagyunk rá, hogy kitartó munkánk és igyekezetünk a nyersanyagkímélő gyártás megvalósítására sikerrel szerepelt és megkaphattuk a tekintélyes „Lean & Green Management Award” elismerést.” – nyilatkozta Stefan Loth, a Volkswagen wolfsburgi gyárának üzemvezetője. „A wolfsburgi termelési helyszínen bebizonyítottuk, hogy a hatékony járműgyártás és az erőforrások védelme egymással párhuzamosan nem csupán lehetséges, de ésszerű is. Így a gyártás folyamata is ökológiai felelősséggel bír. A nyersanyagok és az energia tudatos felhasználása kulcsfontosságú szereppel bír környezetvédelmi kötelezettségvállalásainkban.”

A gyártáshatékonyságot illetően a Volkswagen központi üzeme a „PQM” (Productivity, Quality and Crew – Termelékenység, Minőség és Csapat) stratégiára összpontosít. A wolfsburgi munkavállalók minden évben több, mint 400 workshop keretében dolgoznak a folyamatok további javításán, ezzel is csökkentve az egy járműre jutó gyártási költséget. Az üzem következetesen alkalmazza a Volkswagen gyártási rendszert, amely meghatározza az alapokat, normákat és eljárásokat, amelyek mentén a gyártási folyamatokat tervezik, kivitelezik és rendszeresen továbbfejlesztik.

A Volkswagen központi üzeme emellett törekszik a fenntarthatóságra és „Zero Impact Factory” (Zéró környezeti hatással üzemelő gyár) környezetvédelmi programjának megvalósítására. A környezet megóvása és a biodiverzitás védelme kapcsán fontos elemek például az üzem területén található ipari víz tárolására szolgáló medencék. A belső működtetésű vízkörforgásnak köszönhetően minden csepp víz 4-6 alkalommal halad át a rendszeren, ezzel is segítve az egy járműre jutó vízfogyasztás alacsony szinten tartását.

A „Lean & Green Management Award” díjat évente ítélik oda a Growtth® Consulting Europe, a Quadriga Consult tanácsadóinak és az AUTOMOBIL INDUSTRIE kiadvány képviselőinek döntése alapján. A University of Hohenheim közelmúltban kiadott tanulmánya alapján ez az elismerés az egyik legtekintélyesebb, fenntarthatósággal összefüggő kitüntetés Németországban.

A Volkswagen wolfsburgi gyára november elején veszi át a díjat az idei évi szakmai kongresszusán Regensburgban.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.