Spirit Auto Zalaegerszeg Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Volkswagen Haszonjárművek csütörtöktől felfüggeszti a termelést Németországban és Lengyelországban
2020.03.23.
Újdonság a Volkswagen Haszonjárművekről

A Volkswagen Haszonjárművek csütörtöktől felfüggeszti a termelést Németországban és Lengyelországban

A Volkswagen Haszonjárművek az immár világméretű koronavírus járványra válaszul intézkedéseket tesz és felfüggeszti a járműgyártást. Ez csütörtöktől, 2020. március 19-től érvényes, és várhatóan tíz munkanapra szól.

vw

Az érintett gyártási helyek: Hannover (T6.1, Amarok és eCrafter), Poznań Lengyelországban (Caddy és T6.1) és Września Lengyelországban (Crafter).

A termelés leállításának okai: a kishaszonjárművek bizonytalan értékesítési környezete, a beszállítók ingatag ellátási láncai, és minden munkavállaló egészségének megvédése.

Thomas Sedran, a VW Haszonjárművek márka igazgatóságának elnöke elmondta, hogy „a világméretű koronavírus járvány természetesen befolyással van egész üzletmenetünkre, ellátási láncainkra, termelési műveleteinkre, az értékesítésre és szolgáltató partnereinkre. A Csoport hálózatán belül az üzemi tanácsokkal szorosan egyeztetve ezért a Volkswagen Haszonjárműveknél úgy döntöttünk, hogy mind a három telephelyen leállítjuk a gyártást. Ez volt az egyetlen meghozható helyes döntés, és nem utolsósorban annak érdekében, hogy munkavállalóinkat ne tegyük ki semmilyen szükségtelen egészségügyi kockázatnak.”

Bertina Murkovic, a VW Haszonjárművek Üzemi Tanácsának elnöke: „Az Üzemi Tanács teljes mértékben támogatja a vezetés azon döntését, hogy leállítja a termelést Hannoverben. Az Üzemi Tanács minden tagja úgy véli, hogy a munkavállalók és családtagjainak egészsége és annak védelme abszolút elsőbbséget élvez. Minden elfogadott intézkedés célja a vírus terjedésének megfékezése. Ennek elérése érdekében a Volkswagen munkavállalói szilárdan összezárnak.”

Az eddig megtett valamennyi intézkedés további értesítésig alkalmazandó, és a cél mindig az, hogy ahol ez lehetséges, megelőzzék a személyes érintkezéseket, és így visszatartsák a koronavírus terjedését.

 

Ezek intézkedések:

- A távmunka rugalmas alkalmazása

- A munkavállalók különleges védelme a Covid-19 kockázati csoportokban

- Az értekezletek megtartása Skype-on vagy telefonon

- A vállalat éttermei és önkiszolgálói üzletei mától bezárva vannak, és már nem biztosítunk étkezést

- A március 14-e óta bármikor külföldről visszatérő alkalmazottak a 14 napos karantén ideje alatt nem léphetnek be a Volkswagen AG   egyetlen üzemi helyszínére és más létesítményébe sem.

 

A gyártás felfüggesztése mintegy 24.000 alkalmazottat érint Németországban és Lengyelországban.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.