Esemény
2019.09.26.

A Volkswagen felügyelőbizottsága: az igazgatótanács és a felügyelőbizottság elnöke a pozíciójában marad

Dr. Herbert Diess, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke és Hans Dieter Pötsch, a felügyelőbizottság elnöke továbbra is betölti a pozícióját. Tegnapi rendkívüli ülésén így döntött egyhangúlag a vállalat felügyelőbizottsága.
VW

Miután megvizsgálta a Braunschweigi Államügyészség vádiratát, a felügyelőbizottság így nyilatkozott szerdán: „A felügyelőbizottság osztja az elnökség által tegnap kiadott értékelést. A felügyelőbizottság a 2015 ősze óta folytatott átfogó és független saját vizsgálata alapján még a mai ismeretei birtokában sem találta jelét a tőkepiac elől szándékosan elhallgatott információknak. Ez az álláspont a vádirat tanulmányozása után sem módosult. Éppen ezért folytatjuk a felügyelőbizottság elnökével és az igazgatótanács elnökével a sikeres együttműködésünket.”

A Braunschweigi Államügyészség korábban bejelentette, hogy a Volkswagen AG igazgatótanácsának korábbi elnöke, prof. dr. Martin Winterkorn, valamint a felügyelőbizottság elnöke, Hans Dieter Pötsch és az igazgatótanács elnöke, dr. Herbert Diess ellen egy állítólagos piaci manipuláció miatt vádat emel.