Spirit Auto Zalaegerszeg Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Volkswagen-csoport új IT központot hozott létre Lisszabonban
2018.11.20.
Újdonság a Volkswagenről

A Volkswagen-csoport új IT központot hozott létre Lisszabonban

A Volkswagen-csoport szélesíti tevékenységének szoftver hátterét, mellyel határozott előrelépés hajt végre a digitális átalakításban. Ennel újabb fejezeteként Lisszabonban  Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnök jelenlétében a felavatták a Lisszaboni Szoftver Fejlesztő Központot (Software Development Center Lisbon). A központban 300 informatikai szakember fog szoftvereket fejleszteni  főként a digitalizált ökoszisztémák   és a Csoporton belüli vállalati folyamatok számára, közülük 100-an a felhő-alapú szolgáltatások fejlesztésén és speciálisan a MAN Truck and Bus haszonjármű részleg számára végzik munkájukat.

VW

“A szoftver fejlesztésnek és  az új digitális szolgáltatások kidolgozásának a Volkswagen alaptevékenységévé kell válnia” - mondta Martin Hofmann, a Volkswagen-csoport informatikai vezetője - "A Volkswagen szoftver fejlesztési központjai (SDC) egyedülállóak az informatikai területen. E központok a Volkswagen-csoporton belül egyesítik az olyan módszereket , mint az extrém programozás,  a start-up  tevékenység hosszú távú stabilitásának megteremtése, és az innováció."

Az új lisszaboni szoftver fejlesztő központban - mely immár a harmadik ilyen jellegű létesítmény - a Volkswagen erőteljesen folytatja digitális átalakulását. A Volkswagen néhány száz informatikai szakértővel már működtet két szoftver fejlesztő központot,  Wolfsburgban és Berlinben. E központokban a szakosodott projekt-csapatok főként a hozzáadott értéket jelentő szolgáltatásokra koncentrálnak a márka digitális ökorendszerei számára, mint például a Volkswagen Személygépkocsik “We”  szolgáltatásai. A biztonsági vonatkozású struktúrákat, beleértve azokat, amelyek az ilyen szolgáltatások felhasználói profiljának hitelesítéséhez vagy az adatbázisok titkosításához szükségesek, szintén  a szoftverfejlesztő központokban fogják megalkotni.

A szoftverfejlesztő központok  kulcsfontosságú stratégiai elemet jelentenek a Volkswagen erőfeszítéseiben, hogy a vállalaton feleljen meg a fejlett szoftver megoldásokra vonatkozó  növekvő igényeknek. A Volkswagen technológiai együttműködéssel, és a más vállalatokban való részvétel útján folyamatosan bővíti digitális hátterét. A következő lépés e területen az lesz, hogy a Volkswagen Wolfsburgban,  a Faculty 73” nevű program keretében szoftver fejlesztőket képez 2019 elejétől kezdődően.

A MAN Truck  and  Bus  szintén  az ügyfeleknek kínálható digitális szolgáltatások fejlesztésére összpontosít. ”A MAN  a tisztán  haszonjármű gyártó szerepből átlép a fenntartható,  okos szállítási szolgáltatásokat nyújtó vállalat szerepe felé, és a digitalizálás kulcs szerepet fog játszani e fejlődésben”- mondja  Stephan Fingerling, a MAN Truck and Bus informatikai vezetője. „Lisszabon éppen ideális hely olyan  csúcs szintű szakemberek toborzására, akikre nekünk szükségünk van ahhoz , hogy jelentős előrehaladást érjünk el területen.

 

A Volkswagen-csoport főként Portugáliában toboroz informatikai szakembereket

A Volkswagen és a MAN Truck and Bus  főként a portugál munkaerő piacon fog informatikai szakembereket toborozni. A lisszaboni nagyvárosi régió, mint informatika-technológiai helyszín olyan adminisztrációval rendelkezik, amely fogékony a digitális kérdések iránt, a portugál fővárost technológiai cégek és start-upok sűrű hálója szövi be, illetve rendelkezésre áll egy hatékony akadémia környezet magasan képzett végzett szakemberekkel.

Fernando Medina, Lisszabon polgármestere kijelentette: „Nagyon örülünk, hogy a Volkswagen Lisszabont választotta helyszínül egyik szoftver fejlesztési központjának létrehozására. Ez a beruházás lehetővé teszi, hogy felpörgessük az innovációt, a kreativitást és városunkban alkalmazzuk, illetve megtartsuk a magasan képzett szakembereket.”

A Volkswagen Csoport több mint 25 éve van jelen Portugáliában. Az Autoeuropa itt, Palmelában működteti üzemét, ahol 5 900 főt alkalmaznak, és  ahol Volkswagen személygépkocsikat  és a SEAT-okat gyártanak, beleértve  a Volkswagen T-Roc-ot, a Volkswagen Sharant és a SEAT Alhambrát.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.