Spirit Auto Zalaegerszeg Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Volkswagen az ötmilliomodik Tiguan gyártását ünnepli
2019.01.28.
Újdonság a Volkswagenről

A Volkswagen az ötmilliomodik Tiguan gyártását ünnepli

A Volkswagen már rögtön 2019. elején egy jelentős gyártási jubileumot ünnepelhet, január közepén ugyanis az ötmilliomodik Tiguan is elhagyta a wolfsburgi üzem gyártósorát. A kompakt méretű Tiguan már 2007-es piaci bevezetése óta óriási sikernek örvend világszerte, jelentősen hozzájárulva a márka növekedési stratégiájának és SUV offenzívájának sikeréhez.

VW

A Tiguan és – 2017. óta – a Tiguan Allspace harmonikus formatervét osztatlan lelkesedéssel fogadták az ügyfelek világszerte. A Tiguan feltűnő külső formatervével és belső kialakításával, a legkorszerűbb műszaki megoldások alkalmazásával és kiemelkedően sokoldalú karakterével hódít. A 2018-ban átadott közel 800 000 Tiguan és Tiguan Allspace modell egyértelmű bizonyíték a kompakt SUV népszerűségére és sikerére. Dr. Andreas Tostmann, az igazgatótanácsnak a gyártás területéért felelős tagja így kommentálta a jubileumot: „A Tiguan átlépte a történelmi, ötmilliós gyártási darabszámot. Csapatunk tudása, egyedülálló csapatszelleme és a Volkswagen modellek gyártása iránti lelkesedése jelenti ennek a nagyszerű sikernek az alapját és biztosít szilárd bázist SUV stratégiánkhoz.”

Bernd Osterloh, az üzemi tanács elnöke hozzátette: „A Tiguan több tízezer magasan képzett dolgozó munkáját biztosítja világszerte és jelentősen hozzájárul a pénzügyi eredményekhez is. Éppen ezért fontos, hogy ne csökkenjen a Tiguan fejlesztésére és gyártására szánt befektetéseink mértéke, hiszen a jövőben is ezzel az autóval kell ösztönöznünk a vásárlóinkat.”

A Tiguan gyártása 2007-ben indult Wolfsburg központi üzemében és ezzel kezdetét vette a kompakt terepjáró sikertörténete. Az első teljes gyártási évben, 2008-ban már több, mint 120 000 darab gördült le a gyártószalagról. Ezt pedig egy folyamatos, meredek növekedés követte, 2015-ben például már több, mint 500 000 Tiguan talált gazdára világszerte.

A Tiguan második generációja 2016-ban mutatkozott be. Ez volt az első olyan SUV a Volkswagen kínálatában, amely a Moduláris Keresztmotoros Platformra (MQB) épült. Ezt követte 2017-ben a különösen tágas Tiguan Allspace, amely 22 centiméterrel hosszabb modellváltozatként hétüléses kivitelben is elérhető volt.

Az új generáció és a Tiguan Allspace jelentette modellcsalád bővülés újabb pozitív löketet adott az értékesítésnek. 2017-ben több, mint 700 000 darabot értékesítettek a modellekből, 2018. pedig az eddigi legsikeresebb évként vonul be a Tiguan modellsorozat történetébe, ebben az időszakban ugyanis közel 800 000 járművet vehettek át tulajdonosaik.

A Tiguan és a Tiguan Allspace jelenleg négy Volkswagen üzemben készül (Kínában, Németországban, Mexikóban és Oroszországban) és világszerte a legfontosabb piacokon érhetőek el.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.