Spirit Auto Zalaegerszeg Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Volkswagen AG felügyelőbizottsága elnökségének nyilatkozata
2019.09.26.
Esemény

A Volkswagen AG felügyelőbizottsága elnökségének nyilatkozata

Szeptember 24-i, azonnali hatállyal összehívott ülését követően a Volkswagen AG felügyelőbizottságának elnöksége az alábbi nyilatkozatot tette:

VW

„A Braunschweigi Államügyészség a mai napon bejelentette, hogy állítólagos piacbefolyásolás gyanújával vádat emelt Prof. Martin Winterkorn, a Volkswagen AG igazgatótanácsának korábbi elnöke, valamint Hans Dieter Pötsch, a felügyelőbizottság elnöke és Dr. Herbert Diess, az igazgatótanács elnöke ellen. A vádakat ezután független bíróság tárgyalja.

A döntést megelőzően a Volkswagen szorosan együttműködött az államügyészséggel. A felügyelőbizottság is intenzíven közreműködött az államügyészség nyomozati tevékenységében, akiknek tisztelettel fogadja munkáját. Ugyanakkor a 2015 ősze óta folytatott, széleskörű és független saját vizsgálata alapján az elnökség ma, jelenlegi ismeretei szerint sem véli felfedezni a tőkepiac tájékoztatásának szándékos elmulasztását. Az ártatlanság általános vélelme mellett egyebek mellett a következő konkrét szempontok is a piacbefolyásolás gyanúja ellen szólnak:

-           A Volkswagen részvényeinek a 2015. szeptember 18-i úgynevezett ’Notice of Violation’ megjelenését követő jelentős árfolyamvesztesége arra vezethető vissza, hogy az amerikai egyesült államokbeli hatóságok a Volkswagennel folyamatban lévő megbeszélések közepette, teljes mértékben váratlanul hozták nyilvánosságra vádjaikat.

 

-           A Volkswagen AG igazgatótanácsa nem láthatta előre e váltást az amerikai egyesült államokbeli hatóságok tevékenységében.

 

-           Az igazgatótanács e tekintetben az amerikai egyesült államokbeli nagynevű Kirkland & Ellis iroda jogtanácsaira támaszkodott. A Kirkland & Ellis tanácsai alapján egészen a ’Notice of Violation’ megjelenéséig joggal volt vélelmezhető, hogy – az addigi gyakorlatnak megfelelően – először megszületik az egyesült államokbeli hatóságokkal közös egyetértésen alapuló megoldás, amit azután közös állásfoglalás formájában mutatnak be a nyilvánosság előtt.

 

Ennek megfelelően az elnökség álláspontja a rendelkezésre álló ismeretek birtokában az, hogy a Volkswagen AG igazgatótanácsa a ’Notice of Violation’ megjelenését megelőzően nem rendelkezett olyan elegendően konkrét támpontokkal, amelyek a tőkepiac azonnali tájékoztatását tették volna szükségessé.

Mindezek alapján a továbbiakban is szükséges a felügyelőbizottság elnökével és az igazgatótanács elnökével folytatott sikeres együttműködés.

 

A felügyelőbizottság szeptember 25-én rendkívüli ülést tart.”

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.